Dacă încă nu ai o locuință a ta și împarți un apartament cu mai multe persoane, nu trebuie să te mulțumești cu ceea ce vei găsi la fața locului. Discută cu proprietarul înainte și negociază posibilitatea de a aduce mici schimbări spațiului, cum ar fi un tablou sau un tapet decorativ, o lustră, mai ales dacă acestea îți sunt „scăzute” din prețul chiriei lunare. Important este să ajungi să te simți în elementul tău în orice cămăruță până vei ajunge să te muți la casa ta. 

Nu ai nevoie de niciun studiu psihologic avizat pentru a-ți da seama că spațiul în care locuiești ajunge să influențeze în mod fundamental starea ta de spirit. Esențial este să ajungi să te bucuri de locul tău, iar acesta să reflecte măcar o parte din personalitatea ta. Venim cu câteva recomandări de amenajare de care poți ține cont.

Obiecte necesare

În loc să te mulțumești cu un spațiu anost, începe să faci schimbări încă de a doua zi după ce te-ai mutat. Ordonează-ți lucrurile și nu amâna desfacerea bagajelor. Apoi începe să vezi de ce ai mai avea nevoie pentru a te simți confortabil. Dacă nu e o cameră utilată, poți să îți achiziționezi o plasmă second-hand, alegând din mai multe modele de televizoare online. De asemenea, vei avea nevoie și de un birou sau măcar de un scaun confortabil pe care să te așezi la masă. Dacă nu vrei să mergi prin showroom-uri, le poți comanda de pe internet, cu amendamentul că spațiul tău nu trebuie să devină un depozit de obiecte, ci un loc amenajat cu mult stil, în care să existe o coerență și o legătură între obiecte. 

O atenție deosebită acordă și saltelei, pentru că va fi esențial să te odihnești bine. Îi poți propune celui care ți-a închiriat camera să achiziționați o saltea din spumă cu memorie care va echilibra punctele de presiune, astfel încât coloana să fie susținută în mod natural. Dacă ți s-a pus la dispoziție un pat vechi din care ies arcuri pe lateral, e momentul să îți impui punctul de vedere și să ceri să ți se asigure câteva condiții de trai.

Acareturi decorative

Dacă pereții sunt de un alb imaculat și ție îți displace atmosfera de „spital”, poți să îți imprimi câteva fotografii cu cei de acasă și cu prietenii, pe care să le prinzi cu o bandă dublu adezivă care poate fi desprinsă apoi cu ușurință. Dacă ești pasionat de bricolaj și decorațiuni, poți să agăți de o sfoară o instalație de pom și câteva poze. De asemenea, comandă-ți de pe site-uri specializate câteva obiecte care îți plac, cum ar fi candele parfumate, statuete, însă fără a aglomera spațiul. Alege draperii care să se asorteze cu lenjeria de pat și dacă ai nevoie de „o pată de culoare”, poți să îți iei câteva pernuțe de decor sau măcar niște fețe de pernă în culori vii. De mare ajutor îți vor fi și cutiile de depozitare pe care le poți strecura strategic sub masă sau sub pat. Dacă încă nu îți permiți să le cumperi, alege să transformi câteva cutii de carton în cele mai frumoase obiecte de decor cu ajutorul hârtiei colorate. Nu uita nici de veioză, mai ales dacă îți place să citești.

Dacă îți lipsește confortul de acasă, nu trebuie să idealizezi locul în care ți-ai petrecut copilăria și adolescența. Având o cameră a ta, chiar și închiriată, poate fi o adevărată provocare, căci ai libertatea să o amenajezi după felul tău de a fi.

Sursă foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda