Ea este cea mai importantă persoană din viața ta. Atât de importantă încât poți vizualiza toată viața voastră împreună. Cu bune și cu rele. Dar mai ales cu momente importante. De la acela în care spune DA, la aniversări și tot felul de motive de sărbătoare. Și cum poți spune mai bine „ești cea mai importantă persoană pentru mine” dacă nu cu ajutorul bijuteriilor cu diamante? Suntem aici să te sprijinim, iar cu ajutorul Teilor te vom ghida să alegi cele mai potrivite bijuterii, în funcție de ocazie. Stai cu ochii pe seria #momentedediamant și spune-ne în ce momente ai nevoie de ajutorul nostru.

Să cauți inelul de logodnă potrivit iubitei tale, fără ca ea să știe, este o misiune cu adevărat curajoasă, demnă de scenariile de filme cu detectivi. Trebuie să fii atent la toate detaliile, să îi urmărești preferințele sau să speri că, într-o discuție purtată la telefon cu prietenele, se va da de gol și va spune ce își dorește sau dimpotrivă, ce nu și-ar dori să poarte vreodată pe degetele ei. Pentru orice bărbat, alegerea inelului perfect este o provocare cu atât mai mare cu cât pe piață există o gamă largă de modele. Din acest motiv, ne-am propus să-ți venim în ajutor și să îți simplificăm drumul  până la destinație, prezentându-ți două subiecte importante: 

Ce tipuri de inele sunt potrivite pentru logodnă
Cum afli ce inel de logodnă își dorește iubita ta

Ce tipuri de inele sunt potrivite pentru logodnă

Să începem cu ce este mai simplu: cu opțiunile pe care le ai sau mai bine spus cu tipurile, categoriile de inele potrivite pentru a o cere în căsătorie. 

Inele din aur cu diamant 

Atât aurul, cât și diamantul au devenit simbol al iubirii veșnice, al durabilității și rezistenței. Chiar cuvântul „diamant” provine din limba greacă de la „adamas” care înseamnă „invincibil”. În plus, cele două materiale rezistă în timp și nu se degradează ca argintul, de exemplu. Așa că, dacă vrei să îi dăruiești iubitei tale o bijuterie care va arăta impecabil și peste 40 de ani, atunci inelele din aur sunt alegerea potrivită. Dacă privim lucrurile din punct de vedere simbolic, putem spune că inelul de logodnă din aur și diamant este un fel de „totem”, dar și un angajament luat de cei care își promit o relație puternică, asumată, care nu poate fi distrusă de nicio posibilă amenințare. 

Pentru a oferi diferite culori, bijuteriile din aur conțin, pe lângă aur și argint, zinc, paladiu, cupru, nichel, iar în funcție de aliajul obținut, pot exista mai multe tipuri de inele de logodnă, dintre care cele mai căutate sunt următoarele: 

Inele de logodnă din aur alb, de regulă, sunt formate dintr-un amestec de aur și paladiu (platină), ceea ce le conferă o rezistență mare, dar și un aspect plăcut. Sunt genul de inele care ies în evidență prin simplitate, bun gust, rafinament.

INEL DE LOGODNA ERIS CU DIAMANTE DE 0.88CT

Inele de logodnă din aur galben – au la bază un amestec de aur pur, argint, cupru cu zinc. Au o culoare atrăgătoare, elegantă, clasică. Aceste inele nu necesită întreținere sporită, pentru că au rezistență mare. 

INEL AUR GALBEN CU DIAMANTE

Inele de logodnă din aur roz – sunt manufacturate dintr-un aliaj format din aur, cupru și argint. Avantajul lor este că au un preț mai accesibil decât celelalte categorii. În plus, au un aspect unic, dat de culoarea specifică. 

INEL DE LOGODNA AUR ROZ CU DIAMANTE 0.25CT

În ceea ce privește alegerea diamantului perfect pentru iubita ta, cel mai simplu este să ții cont de forma diamantului. Astfel, ai următoarele opțiuni: 

 • Diamantul rotund este clasic, elegant, fiind genul de model cu care niciun bărbat nu poate da greș; 
 • Diamantul oval este destul de popular și se potrivește mai ales femeilor cu degetele lungi; 
 • Diamantul pătrat a fost unul dintre cele mai populare diamante în urmă cu 5-6 ani; 
 • Diamantul smarald are o formă dreptunghiulară care se potrivește degetelor scurte, câtă vreme diamantul nu este foarte mare; 

INEL DE LOGODNA CU DIAMANT EMERALD CUT DE 1.00CT GIA

 • Diamantul princess – strălucirea, tăietura unică, marginile drepte și forma pătrată, elegantă, fac acest diamant să fie unul dintre cele mai apreciate și potrivite pentru inelul de logodnă;

INEL DE LOGODNA CU DIAMANT PRINCESS CUT DE 0.72CT GIA

 • Diamantul radiant este un diamant destul de popular datorită tăieturii sale foarte 

INEL DE LOGODNA CU DIAMANT RADIANT CUT DE 2.120CT GIA

 • Diamantul marchiză este asemănător unei combinații între forma tip pară și cea ovală și poate crea senzația că subțiază și alungește degetul celei care îl poartă;
 • Diamantul în formă de pară creează un efect subtil de subțiere atunci când este pus pe deget, de aceea este potrivit pentru femeile care au degete scurte sau groase;

INEL DE LOGODNA CU DIAMANT PEAR CUT DE 1.04CT GIA

 • Diamantul în formă de inimă poate fi potrivit pentru femeile care inspiră aceste trei calități: eleganță, curaj și chef de joacă.  

INEL DE LOGODNA CU DIAMANT HEART CUT DE 0.90CT GIA

Inele din platină 

Nu sunt la fel de des întâlnite ca inelele din aur, însă sunt la fel de rezistente, deoarece platina face parte din categoria metalelor nobile, nu doar prețioase, adică acelea care au o rezistență deosebită la coroziune și reușesc să își păstreze luciul, strălucirea și peste mulți ani. De aceea, inelele din platină sunt alegerea potrivită atât pentru cei care vor să se logodească, dar și pentru cei care trec deja la pasul următor, nunta. 

Cum afli ce inel de logodnă își dorește iubita ta

Așa cum observi, ai nenumărate categorii și colecții din care poți alege. Cu siguranță, când ai citit despre ele, deja ai filtrat modelele care ar avea potențialul de a ajunge direct pe degetul iubitei tale. Alegerea bijuteriei potrivite poate începe cu trei întrebări simple:

 • Care este materialul cel mai potrivit: aur alb, aur galben, aur roz sau platină? 
 • Ce formă de diamant se potrivește cel mai mult iubitei tale? 
 • Ce design i s-ar potrivi cel mai bine?

Cu siguranță vei găsi răspunsurile corecte, dacă apelezi la câteva trucuri simple. Cel mai la îndemână este să studiezi bijuteriile pe care le are deja și să observi dacă există un stil comun. Poate îi plac pandantivele rotunde sau doar cele dreptunghiulare. Studiază tipurile de inele pe care le poartă. Dacă atât cerceii ei, cât și inelele pe care le poartă sunt doar din argint, este clar că aurul alb o va încânta mai mult decât cel galben sau roz. Vezi ce dimensiuni au pandantivele, dacă îi plac bijuteriile voluminoase sau dimpotrivă, cele discrete. Ține cont de toate detaliile și cu certitudine te vor inspira către un anumit model de inel de logodnă. Ca să te asiguri că „ești pe calea cea bună”, cere părerea și celei mai bune prietene, surorii ei, poate chiar mamei și întreabă-le dacă știu ce inel și-ar dori iubita ta. 

Un alt truc pe care îl poți pune în aplicare este să mergeți la un magazin de bijuterii și să te prefaci că vrei să cumperi o bijuterie pentru o prietenă, sora sau mama ta (dacă este cazul) și observă ce modele îi atrag ei atenția cel mai mult. Misiunea aceasta nu este una ușoară, mai ales atunci când ea se așteaptă deja să fie cerută în căsătorie, dar cu puțin talent și cu iscusință, vei găsi inelul potrivit, fără ca ea să aibă habar despre planul pus la cale de tine. 

Pentru mai multă inspirație, poți studia și Colectia Pure Diamond, special gândită de Teilor pentru momente de aur din viața noastră, dar și pentru bărbații care doresc să ofere iubitelor lor cadouri nemuritoare. 

Sursa foto: Shutterstock și Teilor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda