Sunt mai bine de 10 ani de când smartphone-ul a revoluționat comunicarea. A avut timp, în tot acest timp, să ocupe un rol tot mai important în viețile noastre. Nu mai e doar un simplu telefon: e legătura noastră cu prietenii, cu lumea înconjurătoare, este un bun organizator și, de ce să nu o spunem pe cea dreaptă, mai rămâne să facă și cartofi prăjiți, că în rest le face pe toate.

Dar cum oameni suntem și mereu vrem ceva mai bun, mai performant sau mai ieșit din comun, ne-am gândit la trei accesorii care pot tuna un telefon mobil așa cum spoilerele și neoanele pot tuna un bolid de curse.

În primul rând, toată lumea vrea să facă poze mai bune, mai clare, mai colorate și cât mai aproape de cele profesioniste. În al doilea rând, un smartphone are nevoie de protecție, dar să nu uităm nici de ușurința de a-l folosi. Iată ce ponturi vă oferim:

1. Un obiectiv pentru camera foto

Nu contează câți megapixeli are telefonul tău mobil, nu se poate ridica la nivelul unui aparat foto profesionist. Asta în primul rând pentru că tehnologia nu a avansat într-atât încât să poată introduce într-un smartphone „tunurile” de obiective pe care le are la dispoziție un fotograf profesionist.

Xenvo Camera Lens – $34.99 – Amazon.com

Asta nu înseamnă că nu ai soluții ca să iei fotografii mai bune chiar și cu telefonul mobil, iar una dintre soluțiile care nu costă o avere este să achiziționezi un obiectiv creat special pentru camera foto a unui smartphone. Poți achiziționa chiar un kit care vine cu câteva lentile speciale: macro și wide angle.

2. O husă de protecție

În cazul în care ai investit o grămadă de bani într-un telefon mobil de ultimă generație, cea mai mare greșeală pe care o poți face este să-l lași neprotejat. Legile lui Murphy încă se aplică și oricâtă grijă ai avea, la un moment dat tot îl vei scăpa pe jos sau îl vei băga în același buzunar cu cheile. Ca să nu ai surprize, e recomandat să-l îmbraci într-o husă de protecție elegantă și de calitate superioară.

Husă Clear View Standing Cover – 159 lei – Mobiup

Poți alege între diverse modele din materiale diferite, dar siliconul este cel mai indicat. În plus, dacă optezi pentru o husă Cellara de la Mobiup, poți să-i verifici compatibilitatea cu telefonul tău și să vezi cum arată, direct pe site-ul lor. Au pus la punct primul configurator 3D din România, așa că nu va mai trebui să mergi până într-un magazin doar ca să probezi huse, poți face asta de oriunde.

3. Un popsocket

Dacă nu ai mai văzut unul până acum, cu siguranță îți va fi greu să-ți imaginezi ce este un „popsocket”, pentru că acest termen nu are echivalent în limba română. În varianta scurtă, este un „holder” – un mâner de mici dimensiuni care se montează pe spatele telefonului mobil și care permite utilizatorului să-l manevreze cu mai multă ușurință.

Popsocket – $9.99 – Amazon.com

Acest accesoriu se fixează cu ajutorul unui adeziv și transformă într-o joacă de copii selfie-urile și conversațiile video, pentru că e mult mai ușor să ții un smartphone de popsocket, în loc să-ți contorsionezi mâna în poziții nefirești. Dispozitivul este retractabil, așa că poate fi extins în funcție de preferințe sau atunci când vrei să-l bag în buzunarul de la spate. În plus, există atâtea modele pe piață încât cu siguranță vei găsi unul cu un design pe gustul tău.

Pe lângă gadgeturile de mai sus, mai poți adăuga alte câteva care, deși nu sunt create exclusiv pentru telefoanele mobile, pot transforma un smartphone într-o experiență mult mai plăcută. Aici intră o boxă portabilă, o mini-tastatură Bluetooth, un set de căști wireless sau chiar un banal selfie-stick. Banal… până când încerci să faci câteva fotografii cu el.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda