Un pas important în cadrul unei relații este discuția despre mutarea împreună, însă, de la vorbe la fapte e un drum lung. Trebuie să analizezi cât de serioasă este legătura dintre voi și dacă vă doriți cu adevărat să formați o familie sau un cuplu pe termen lung. De multe ori, aceste decizii sunt luate impulsiv, pentru că inima dictează ceva ce creierul nu are timp să despice în patru. Așadar, există semne care vor indica natural spre următoarea etapă din viața voastră. Iată care sunt acestea:

Ați început să petreceți mai mult timp în aceeași locuință

Fie că este vorba despre apartamentul tău sau al iubitei tale, unul dintre voi petrece, cu siguranță, mai mult timp acolo decât acasă. Dacă ați început să aveți o rutină care vi se potrivește, asta nu poate însemna decât că începeți să faceți pași mici spre o relație cu adevărat serioasă. 

Aceste aspecte trebuie discutate înainte ca unul dintre voi să ia decizia de a vă muta împreună. Relația trebuie bine definită pentru a afla mai multe despre intențiile fiecăruia în ceea ce privește viitorul. Nu vă faceți un plan dacă relația se află încă într-un stadiu incert sau dacă unul dintre voi nu-și dorește să-și asume responsabilități mai mari.

Vă faceți planuri pentru cum va arăta casa voastră

Odată ce începeți să planificați un viitor împreună, sunteți pe drumul cel bun. Viața adevărată de cuplu începe atunci când reușiți să realizați ceva împreună, iar dacă vă doriți un apartament numai al vostru, aveți toate șansele să transformați acest vis în realitate. O casă pentru doi trebuie pregătită ca atare, așa că probabil vei avea de făcut anumite modificări pentru a fi amândoi mulțumiți. 

De exemplu, dacă alegeți un apartament de dimensiuni reduse, va trebui să te ocupi de o amenajare baie mica, deoarece aceasta poate deveni cu ușurință mărul discordiei într-o relație. Este recomandat să aveți o idee despre localizare și buget pentru a putea să vă gestionați finanțele și să decideți cum veți împărți cheltuielile. Viața de cuplu trebuie să se dezvolte vizibil când decideți să vă avântați spre o astfel de investiție.

Ați trecut cu bine peste un conflict serios

Certurile fac parte din realitatea oricărei relații, iar atunci când vrei să locuiești alături de persoana iubită, acestea pot apărea tot mai des. Un conflict poate marca maturizarea relației, dacă ați trecut cu bine de acest impas. Gestionarea problemelor și comunicarea sunt ingredientele potrivite pentru astfel de momente. 

Dacă ați reușit să rezolvați rapid orice situații mai puțin plăcute, aveți toate șansele să puteți locui împreună. Însă, odată ce discuțiile contradictorii apar tot mai des și nu ajungeți la niciun rezultat pozitiv, relația voastră se poate afla într-o zonă periculoasă. Nu faceți niciun pas important înainte să vă rezolvați problemele și mutați-vă împreună abia atunci când sunteți cu adevărat încrezători în puterea relației voastre.

Sunteți dispuși să faceți compromisuri

Într-o relație, poate cel mai important aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este puterea de a face compromisuri. Fie că este vorba despre alegerea mobilierului sau mutarea într-un alt oraș, trebuie să știi dacă ești dispus să faci anumite lucruri pentru persoana dragă. Dacă ați discutat deschis despre asta și dacă ați făcut deja anumite compromisuri în numele relației, știți deja că mutatul împreună reprezintă o responsabilitate pe care o aveți unul față de celălalt. De asemenea, dacă aveți gusturi diferite, va trebui să găsiți mereu o cale de mijloc și să vă acceptați unul altuia preferințele la orice capitol.

Când doi oameni se simt pregătiți să își ducă relația la următorul nivel, mutatul împreună este primul lucru care marchează această schimbare importantă. Indiferent de ce urmează, trebuie să țineți cont de implicațiile care apar și de încrederea în povestea voastră de iubire.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda