Cursa pentru un loc de muncă poate fi foarte stresantă. Trebuie să știi cum să te îmbraci, cât de mult și de punctual trebuie să vorbești, trebuie să ai prezență de spirit, să ajungi la timp la interviu și să dai impresia că te-ai putea integra peste noapte la locul de muncă. Acestea sunt și motivele pentru care pregătirea pentru un interviu de angajare nu trebuie făcută fără să te implici puțin. Pentru că prima impresie va conta enorm, îți prezentăm o listă cu câteva dintre marile greșeli pe care le poți face când te prezinți la interviu.

5 lucruri pe care nu vrei ca angajatorul să le gândească despre tine când te prezinți la un interviu:

  1. Că nu ai nicio șansă să te integrezi în mediul de lucru

Înainte să începi să vorbești la un interviu de angajare, fii sigur că cei din cameră te vor analiza din toate punctele de vedere. De aceea trebuie să fii atent la igiena personală și la modul în care te prezinți. Studiază înainte profilul firmei și îmbracă-te pe măsură. Renunță la tricourile cool și abordează o ținută mai office, cu mare condiție ca în garderoba ta să existe sacouri de bărbați, care te vor ajuta să ai o prezență mai adecvată în fața viitorului tău angajator.

  1. Că nu îți place să fii punctual

Una dintre greșelile uriașe și de neiertat pe care le poți face când te prezinți la un interviu pentru angajare este să întârzii. Lipsa de punctualitate este un defect foarte costisitor atât la locul de muncă, dar mai ales atunci când trebuie să te prezinți în fața unor parteneri importanți sau clienți de top. Decât să îi lași pe alții să te aștepte, fie și 5 minute, mai bine organizează-te în așa fel încât să fii tot prezent la ora stabilită. Altfel riști să fii considerat un om neserios, o etichetă de care vei scăpa foarte greu.

  1. Că nu cunoști domeniul în care vrei să lucrezi

E obligatoriu să faci o mică documentare despre firma pentru care ai aplicat, despre competiția acesteia, principalele mize și probleme de pe piața pe care activează și ultimele noutăți din domeniu. De ce? Pentru că în acest fel vei arăta că ești implicat și în temă. Dacă nu vei fi capabil să răspunzi la întrebări banale despre ceea ce face firma pentru care vrei să lucrezi, șansele de a ajunge acolo sunt foarte mici.

  1. Că ai mințit în CV

Fiecare candidat va încerca să-și îmbrace calitățile, experiența și cunoștințele cât mai elegant și spectaculos într-un CV. În niciun caz nu ar trebui să scrii în el că știi lucruri de care în realitate nu ai habar, chiar dacă ele nu fac obiectul viitorului job pe care speri să-l obții. Poți oricând să fii întrebat despre lucrurile pe care tu le-ai scris în CV cu mâna ta, iar dacă nu vei ști să răspunzi, prima întrebare pe care orice angajator și-o va pune este ce alte neadevăruri ai mai trecut acolo.

  1. Că ai de gând să pleci repede de acolo

La fel cum pentru tine obținerea unui interviu poate fi un proces îndelungat, și pentru o firmă întregul proces de recrutare poate fi greoi și complicat. În orice caz, niciun angajator nu vrea să treacă prin tot procesul acesta de descoperire a unui viitor angajat, dacă cel din urmă are de gând să plece după nici jumătate de an, pentru că în realitate are alte planuri. Dacă te-ai prezentat la un interviu pentru un anumit job, arată-ți intențiile de a rămâne și progresa acolo.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright ASDF_MEDIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda