Începând cu data de 15 iunie 2020 a fost aplicată Directiva Curții Europene de Justiție a UE prin care toate țigările mentolate și cele cu capsulă mentolată au fost interzise de la comercializare, iar magazinele fizice, cele online și unitățile comerciale de tip duty-free au fost nevoite să scoată de la vânzare toate aceste produse.

Deși pusă în practică în urmă cu doar câteva zile, decizia este parte a UE Products Directive – TPD, o inițiativă de anvergură care prevedea, încă de acum patru ani, interzicerea tuturor țigărilor și a tutunului pentru rulat cu alte arome decât cele ale tutunului. Interdicția țigărilor mentolate și a celor cu capsulă mentolată trebuia să intre în vigoare pe 20 mai 2020, însă evenimentele petrecute în ultima perioadă au dus la amânarea sa pentru data de 15 iunie 2020, dată la care toți comercianții au trebuit să se conformeze.

Ce prevede Directiva UE?

Inițiativa de interzicere a produselor tutunoase cu arome diferite de cele ale tutunului a luat naștere în anul 2014, când a fost adoptată decizia de interzicere a comercializării acestora, și s-a încheiat la data de 15 iunie 2020, când țigările mentolate și cele cu capsulă de mentol au fost scoase efectiv de la vânzare. 

Pentru că decizia intrată în vigoare este valabilă pentru toate statele membre UE, aceste produse nu vor mai putea fi găsite în magazinele fizice, în cele online și nici în punctele de vânzare de tip duty-free de pe teritoriul țărilor din interiorul spațiului intracomunitar, iar fumătorii adulți care le preferau vor trebui să caute o alternativă la acestea sau să renunțe definitiv la fumat. 

Ce alternative există?

Fumătorii adulți care preferau țigările mentolate și cele cu capsulă de mentol și care nu își doresc să renunțe complet la fumat vor trebui să se reorienteze și să găsească alternative. Dispozitivele cu tutun încălzit, precum IQOS sau Glo, reprezintă o alternativă viabilă în condițiile în care interdicția UE nu se aplică acestora.

Sursa Foto: Shutterstock   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda