De foarte multe ori, atunci când vorbim despre accesorii, atenția se îndreaptă de obicei spre femei și vestimentația lor, însă acest lucru nu este chiar corect. Accesoriile sunt foarte importante și pentru garderoba unui bărbat, iar un element central, atât într-un context amical, cât și unul business, este ceasul. În momentul în care îți cauți un model perfect, este indicat să urmărești cu atenție o ofertă cât mai largă de ceasuri de bărbați de calitate, din care să alegi ceea ce simți că ți s-ar potrivi mai bine. Înainte de a plăti pentru un astfel de accesoriu nou, ia câteva sfaturi în considerare, care te-ar putea ajuta să eviți o decizie pe care o vei regreta mai târziu.

5 greșeli de evitat atunci când îți cumperi un ceas nou

  1. Cumperi un ceas pe care altcineva și l-ar dori

Este bine să știi să asculți și sfaturile celor din jurul tău, dar nu trebuie niciodată să îți ignori complet instinctul, mai ales atunci când vine vorba despre obiectele personale, cum ar fi pantofii, cravata, costumul și chiar ceasul. Nu cumpăra un model anume doar pentru că ai văzut că alții au o preferință aparte pentru el. Mergi pe ceea ce crezi tu că ți s-ar potrivi și pe ceea ce îți place. Îl cumperi pentru tine, nu pentru impresia asupra celorlalți din jurul tău.

  1. Te orientezi după ultimele trenduri

Trendurile sunt bune atunci când trebuie să investești în ceva care nu este foarte scump. Dacă vrei să fie de calitate, un ceas va reprezenta o investiție destul de substanțială, de care trebuie să te bucuri mult timp de acum încolo. Evită, așadar, să te iei după cele mai noi trenduri și să rămâi cu un ceas care nu se potrivește cu nimic.

  1. Te uiți doar după branduri mari

Poate că brandurile mari care produc ceasuri de mână stabilesc unele direcții ale industriei, dar asta nu înseamnă că nu vei găsi ceva extrem de spectaculos și chiar la un preț mult mai accesibil la un brand mai puțin vizibil pe piață. Caută mai atent înainte să cumperi un produs la un preț mult prea piperat pentru bugetul tău.

  1. Îți cumperi accesorii doar pentru ocaziile speciale

Aceasta este una dintre cele mai simple metode să îți umpli garderoba cu obiecte și accesorii pe care le vei uita foarte rapid. Chiar și atunci când ești în fața unei ocazii speciale și trebuie să îți reîmprospătezi garderoba și accesoriile, alege piese care s-ar putea potrivi și într-un context casual. Altfel, te poți trezi că arunci cu banii pe fereastră. În cazul de față, caută un ceas pe care să îl poți asorta ușor la birou sau în serile libere în care ieși în oraș, ca să te bucuri mai des de el.

  1. Nu exagera cu dimensiunea ceasului

Moda ceasului cu un cadran foarte mare a trecut, iar asta este o veste bună. Data viitoare când îți vei mai cumpăra un ceas, asigură-te că dimensiunea acestuia se potrivește perfect conformației tale. Diametrul unui ceas variază în mod normal de la 38 la 46 milimetri și trebuie proporționat corect cu încheietura mâinii tale, altfel va părea ori un ceas pentru copii, ori unul împrumutat de la fratele mai mare.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Daniel Jedzura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda