Ordinea și curățenia din casă îți dau o stare de bine și confort. Și una și alta sunt chestiuni de care trebuie să ai grijă în fiecare zi. Dacă le ignori mai multe zile, va fi mult mai complicat să le pui în ordine și vei pierde mult timp. 

Secretul stă în a te îngriji în fiecare zi de unul sau mai multe dintre aceste locuri care trebuie curățate periodic. În felul ăsta, o să fie mereu totul pus la punct și nu vei intra în panică dacă îți bate cineva la ușă pe neanunțate, iar casa ta o să arate perfect. Ceea ce este foarte bine, mai ales pentru tine. 

Bucătăria

Indiferent dacă ai un open space sau o bucătărie închisă, indiferent dacă ai pregătit ceva de mâncare sau apelezi mereu la un serviciu de food delivery, aici ai puțină treabă în fiecare zi. Sunt câteva lucruri care trebuie curățate periodic: 

  • Plita sau aragazul – sunt foarte ușor de curățat dacă o faci mereu atunci când este nevoie; 
  • Blatul de bucătărie se curăță în fiecare zi. Folosește o soluție pentru curățat geamuri, într-o sticlă cu pulverizator. Are alcool, deci dezinfectează și curăță fără să lase urme. Două-trei pufuri și gata; 
  • Chiuveta este unul dintre locurile care trebuie curățat des. Folosește, dacă este cazul, o soluție pentru desfundat chiuvete de bucatarie. Te scapă de complicații și de eventuale mirosuri neplăcute. Curăță mereu cu apă fierbinte și schimbă des bureții pentru vase. 

Baia

Și aici sunt câteva locuri care trebuie curățate în fiecare zi. Cu efort minim, baia ta o să fie perfectă mereu. Folosește o soluție care conține dezinfectant. Sticlele cu pulverizator sunt minunate și te ajută să faci treaba repede și bine:

  • Cabina de duș sau cada. Este genial dacă le acorzi atenție imediat ce le folosești. Dacă nu faci asta, o dată la câteva zile acordă-le câteva minute și curăță-le. 
  • Chiuveta din baie trebuie igienizată în fiecare zi; 
  • Podeaua din baie trebuie și ea curățată de două-trei ori pe săptămână;
  • Vasul de toaletă trebuie curățat des. Nu face asta când simți cu adevărat că este nevoie, ci cât mai des. E mai simplu!

Dormitorul

Aici nu sunt prea multe de curățat, dar sunt trei lucruri care trebuie făcute în fiecare zi. În fiecare zi fă patul, aerisește și pune în mașina de spălat lucrurile murdare. Este foarte bine dacă respecți aceste mici obligații. Dormitorul o să arate perfect și vei putea oricând să… dai buzna în cameră fără nicio angoasă. Chiar vei impresiona, pentru că băieții ordonați plac fetelor! 

Dacă vrei să fii de-a dreptul irezistibil, schimbă așternuturile des. Ideal, o dată pe săptămână.

Camera de zi și holul

Dacă casa ta este open space, iar holul comunică cu livingul, zona trebuie îngrijită destul de des. Un truc bun și eficient este să folosești un aspirator vertical, cu acumulator pe care să-l ai la îndemână. Crezi sau nu, dar s-au făcut studii care au arătat că dacă ai un astfel de instrument, casa ta o să fie infinit mai curată decât a celor care au obiceiul să dezasambleze și să depoziteze aspiratorul. Iar timpul pe care îl vei pierde făcând curățenie este nesemnificativ: câteva minute în fiecare zi. 

Nu uita să ștergi măsuța din living cu soluție pentru geamuri, exact ca în bucătărie, dacă este din sticlă sau laminată sau cu un produs special conceput pentru îngrijirea lemnului, dacă este cazul. 

Ține minte că ecranul electronicelor se curăță doar cu soluții speciale, pentru că orice altceva le poate deteriora. 

Trucuri deștepte și practice

Uneori, lucrurile îți pot scăpa de sub control și casa ta nu va arăta bine. Există soluții și pentru aceste situații ”disperate”. Poți aduce totul pe linia de plutire în 15 minute: 

  • Schimbă prosoapele la baie și pune un săpun nou. Pune un sul nou de hârtie de toaletă și aruncă gunoiul. 
  • Schimbă lenjeria în dormitor și adună lucrurile murdare; 
  • Fă ordine pe măsuța din living și aranjează pernele pe canapea; 
  • Spală vasele și aruncă gunoiul din bucătărie; 
  • Aerisește bine în toată casa.  

Gata! Toată casa este aranjată! 

Încheiem cu statistici, pentru că sunt cele mai bune și mai convingătoare argumente. Ai nevoie de maximum 10 minute în fiecare zi pentru ca totul în casa ta să fie perfect, la orice oră din zi și din noapte. Și, în fond, ce înseamnă 10 minute? 

Sursa foto: pexels.com  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda