Întâmpinăm astăzi o acută lipsă de timp pe care fiecare dintre noi o conștientizăm. Ce nu prea înțelegem este de ce ne confruntăm cu această problemă. În mod normal, dacă stăm să analizăm puțin situația, viața noastră ar trebui să fie mult mai lejeră, grație tuturor aparatelor electrice și electronice care ne ușurează munca acasă și la serviciu. Scăpați de această povară, ne-am obișnuit să ne petrecem însă mult mai mult timp la lucru sau cu alte activități adiacente, ceea ce este un mare deserviciu pentru timpul nostru liber.

Și totuși, există o soluție. Să aflăm care sunt prioritățile în viața noastră și să ne organizăm timpul în funcție de acestea, eliminând marii consumatori de timp și investind timpul câștigat în activitățile care ne sunt dragi. Îngrijirea personală poate intra cu ușurință în această categorie. Cu cât consumi mai puțin timp cu activitățile de acest tip, cu atât ai mai mult timp pentru ceea ce îți place să faci cu adevărat.

Periuța de dinți electrică – poate fi prima ta opțiune în acest sens. Cei mai mulți dintre noi apreciem greșit timpul pe care trebuie să îl alocăm periajului. Medicii dentiști recomandă să alocăm 2 minute, de două ori pe zi, însă atunci când folosim o periuță clasică, nu reușim întotdeauna să respectăm acest lucru. În cele mai multe cazuri, oamenii depășesc această perioadă și acordă acestei activități 5 minute în medie, în timp ce pentru periajul cu o periuță electrică sunt suficiente 2 – 3 minute.

Așa că, dacă îți dorești ca periajul tău să fie unul mai rapid, dar și mai corect și mai eficient, poți opta cu încredere pentru o periuță electrică, multe dintre modelele disponibile pe piață fiind prevăzute cu un temporizator care te poate ajuta să respecți timpul minim de periaj. În plus, numeroase studii au demonstrat faptul că periuțele electrice reușesc să elimine mult mai eficient placa bacteriană și să reducă gingivita, în comparație cu cele clasice.

Aparatul de tuns – te ajută să scapi de grija îngrijirii părului nu doar foarte rapid, ci și foarte precis. Dacă îți place să ai părul scurt, îți aducem în atenție un aparat de tuns Philips. Acesta este fiabil și a fost special conceput pentru performanță. Fiecare sesiune de tuns este una rapidă și precisă, grație elementului inovator de tăiere, a lamelor durabile din titan și a pieptenilor reglabili pentru barbă și păr.

De asemenea, este potrivit fiecărui tip de păr și poate tăia părul de două ori mai rapid decât alte aparate de tuns din clasa sa, având 24 de setări de lungime. Tăierea este foarte precisă și pentru că acest aparat are lame moderne din titan care sunt mult mai dure decât cele din oțel și care se ascut automat de fiecare dată când folosești aparatul. Folosindu-l, vei economisi nu doar timpul ci și fondurile pe care ești nevoit să le aloci periodic pentru frizer. Vei obține exact rezultatele pe care le dorești, fără a fi nevoie să-ți faci griji că frizerul nu te va tunde la lungimea potrivită așa cum se întâmplă de cele mai multe ori.

Aparatul de bărbierit – te poate ajuta nu doar să îți începi ziua într-un mod foarte plăcut, ci și să scapi de această obligație foarte rapid. În general, bărbieritul uscat este cel mai rapid, însă există, la nivel internațional, după cum o arată toate statisticile moderne, o tendință în creștere pentru revenirea la tehnica de ras umedă. În trecut, un bărbat învăța să se bărbierească de la tatăl sau bunicul său, și poate și din acest motiv, bărbații iubeau această activitate, chiar dacă nu aveau la dispoziție ustensilele moderne de astăzi. Cele mai vechi unelte de bărbierit au fost confecționate din materiale naturale (piatră, scoici etc.), au urmat cuțitele ascuțite din cupru sau bronz folosite de vechii egipteni, în timp ce aparatul de ras și-a făcut apariția de-abia în anul 1880, odată cu Revoluția Industrială. Aparatele de ras moderne te ajută să scapi de barbă în doar câteva mișcări, protejându-ți, în același timp pielea.

Mai mult timp pentru tine și pentru activitățile care îți plac poți câștiga cu ajutorul unor schimbări mici. Mai puțin timp alocat pentru îngrijirea personală, mai puțin timp pentru telefon, pe internet sau la televizor, se transformă în mai mult timp pentru plimbări, întâlniri cu cei dragi sau sport.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda