E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te
bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Deși telefoanele sunt tot mai inteligente, mai rapide, mai performante, când vine vorba de bateria telefonului, tot trebuie să fii cu un pas în față ca să te asiguri că nu rămâi fără baterie când aveai cea mai mare nevoie.

Ce-i drept, bateria unui telefon te ține și în funcție de cât mult îl folosești, se consumă mai repede când e prea frig sau prea cald afară și, pe măsură ce trec anii, durata de viață a bateriei se diminuează. Însă asta nu înseamnă că nu ai la îndemână soluții simple ca să nu mai stai cu grija că te lasă bateria chiar când urma să chemi un taxi sau în timp ce vorbeai la telefon.

Luminozitatea la control

Probabil că ți-ai luat acel telefon nou pentru ecranul mare, colorat și clar. Însă tocmai ecranul mare este unul dintre principalele motive pentru care te trezești în cele mai nepotrivite momente că bateria a ajuns deja la 10%. Cu cât luminozitatea este mai mare, cu ațât bateria se consumă mai repede.

Tot ce trebuie să faci este să reduci cât mai mult luminozitatea, iar dacă nu o poți ține la minim, poți activa opțiunea auto-brightness care ajustează automat luminozitatea în funcție de nivelul de lumină exterior.

Lucrează la stingerea mai rapidă a ecranului

Aici ne referim de fapt la funcția de screen timeout, adică durata la care ecranul se stinge după ce nu mai folosești telefonul. Opțiunea o poți găsi în Setări, fie sub denumirea de Screen Timeout sau Sleep în cazul telefoanelor Android, fie ca Auto-Lock pentru iPhone.

Chiar dacă doar ai verificat ceasul, fiecare secundă în care ecranul rămâne aprins înseamnă mai puțină baterie, așa că este recomandat să setezi cel mai scurt timp. De regulă, acesta este de 15 secunde, însă poți alege și 30 de secunde, însă evită ca ecranul să rămână aprins mai mult de 1-2 minute.

Verifică setările aplicațiilor

Aplicațiile pe care le folosești des sunt cele care consumă o mare parte din bateria telefonului. Iar cum nu ar fi deloc practic să le ștergi definitiv, ce poți face în schimb este să verifici fiecare aplicație și să restricționezi anumite setări. De exemplu, în cazul Facebook-ului poți renunța la funcția de auto-play pentru videoclipuri, afișarea notificărilor pe ecran (cu excepția, probabil, a mesajelor) sau accesarea locației.

Repetă același proces cu restul aplicațiilor din telefon, iar dacă ai aplicații pe care nu le-ai mai folosit de luni de zile și de care nu ai neapărat nevoie, renunță la ele. În cazul în care poți accesa și pagina web în locul aplicației respective, evită să instalezi aplicații care îți consumă bateria. 


Citește și alte articole pe această temă:


Wi-Fi-ul este un consumator de baterie uneori inutil 

Aici am atins un punct sensibil, însă Wi-Fi-ul (și internetul în general) consumă la greu bateria telefonului. Îl poți lăsa deschis când ai nevoie, însă atunci când ești pe drum sau în mijloacele de transport, telefonul va consuma baterie încercând să găsească o rețea. Chiar și când ești acasă sau la birou, tot ar fi o idee bună să deschizi internetul din când în când ca să verifici notificările, însă nu să îl ții deschis constant.

Un alt truc util este să folosești Wi-Fi-ul atunci când semnalul telefonului este slab și să folosești datele mobile atunci când semnalul rețelei Wi-Fi este slab. În caz contrar, telefonul va consuma mai multă energie încercând să găsească un semnal bun.

Gândește-te la o soluție de rezervă pe care să te poți baza mereu  

Probabil că una din cele mai utile accesorii pentru telefon este bateria externă, pe care o poți lua cu tine de fiecare dată când pleci la drum sau când nu ai acces la o priză. Chiar dacă toate trucuri de mai sus îți vor fi într-adevăr utile, tot e bine să ai la tine o soluție de rezervă. Oi fi lăsat tu luminozitatea la minim și nu ai stat prea mult pe net, dar atunci când mai ai până când ajungi acasă și bateria pare că nu ține cu tine, o baterie externă va fi de mare ajutor.

Mai mult, dacă vrei să ai două beneficii într-un singur accesoriu, optează pentru un capac de spate cu baterie externă încorporată. Nu doar că mărește durata de viață a bateriei, ci îți și protejează telefonul de zgârieturi, lovituri sau căzături.

Acestea fiind spuse, ar mai rămâne de menționat faptul că poți alege, în ultimă instanță, să folosești setarea phone energy saving sau low-power mode. Asta pentru că, deși o să te țină bateria ceva mai mult timp, performanța telefonului va scădea și nu o să mai poți folosi toate funcțiile telefonului. Dar, atât timp cât urmezi sfaturile anterioare, ai siguranța că bateria nu o să te lase la greu.

 

Ca să vezi ce tip de accesorii de protecție i se potrivesc telefonului tău, mai jos ai un configurator în care poți vedea cum va arăta odată ce alegi carcasa și folia de protecție. 

Sursă foto principală: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda