E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Totul merge pe repede înainte azi, în special dacă vorbim de tehnologie și de telefoane. Vrei să se încarce un site în mai puțin de o secundă, să uploadezi rapid ultimele poze din vacanță, dar și să te țină bateria suficient de mult timp. Cum folosești telefonul în mod constant, cu siguranță  ai nevoie să funcționeze ca uns.

Din fericire, soluțiile care te pot ajuta să îmbunătățești performanța telefonului sunt mai la îndemână decât ai crede.

Treci la o versiune nouă

Primul pas este să îți updatezi sistemul de operare la cea mai nouă versiune disponibilă. Nu doar că vei avea acces la funcții noi și îmbunătățite, ci vei da și un refresh telefonului. Cu fiecare versiune nouă sunt lansate udpdate-uri care îmbunătățesc performanța dispozitivului, viteza de încărcare a aplicațiilor, conexiunea la internet sau problemele de securitate.

Poți să verifici dacă există update-uri pentru telefonul tău din meniul de setări, însă, de regulă, vei primi o notificare prin care ești anunțat că există un nou update disponibil.


Citește și alte articole pe această temă:


Renunță la tot ce nu folosești

Oricât ai fi de tentat să descarci aplicație după aplicație, o să ajungi într-un final cu memoria telefonului plină până la refuz, ceea ce înseamnă aparatul o să meargă din ce în ce mai greu. Cu cât memoria este mai plină, cu atât procesele care rulează în fundal încetinesc viteza de funcționare a telefonului.

Drept urmare, este mai bine să triezi toate aplicațiile și să renunți la acelea pe care le folosești rar sau deloc. Poate că e mai simplu să intri direct într-o aplicație și să comanzi mâncare online, de exemplu, dar dacă nu obișnuiești să faci comenzi de mâncare în mod regulat, e mai util să renunți la aplicație și să intri direct în site.

Actualizează aplicațiile la timp

La fel ca în cazul update-ului pentru sistemul de operare și pentru aplicații există actualizări (destul de frecvente, ce-i drept), dar scopul lor este tocmai de a rezolva anumite probleme și de a îmbunătăți modul lor de funcționare.

Orice aplicație updatată merge mult mai bine și mai rapid decât versiunea anterioară, iar asta înseamnă mai puține șanse ca telefonul să se blocheze sau să meargă greu.

Creează mai mult spațiu de stocare

Dacă ștergerea aplicațiilor nu e o opțiune pe placul tău, atunci ai putea să folosești un card de memorie, mai ales în condițiile în care capacitatea de stocare internă a telefonului tău este prea mică. O să găsești numeroase variante, de la carduri care au doar 2 GB și până la variante de 200 GB memorie și care pot stoca mai multe ore de filmare Full HD.

Nu trebuie să îți mai faci griji că nu ai suficient spațiu pentru poze, muzică și alte fișiere, iar viteza de transfer poate ajunge până la 100MB/secundă. Asta înseamnă că poți muta aproximativ 1.200 de fotografii într-un minut.

Protejează-ți telefonul

Telefonul va merge mai bine nu doar dacă optimizezi spațiul intern, ci și dacă îl protejezi de zgârieturi, căzături și lovituri. Degeaba ai 200 GB memorie, aplicațiile se încarcă în câteva secunde și transferi rapid poze și fișiere dacă ai ecranul zgâriat sau spart și nu poți să dai scroll doar dacă pui degetul în singura zonă a ecranului unde mai funcționează touchscreen-ul.

Poți să folosești folii de sticlă securizată ca să îți protejezi telefonul chiar și de obiecte ascuțite sau metalice care îi pot zgâria, în cazul în care ții telefonul în același buzunar cu cheile. Foliile de sticlă nu reduc luminozitatea și nici nu afectează sensibilitatea touchscreen-ului.

Ca să vezi ce tip de accesorii de protecție i se potrivesc telefonului tău, mai jos ai un configurator în care poți vedea cum va arăta odată ce alegi carcasa și folia de protecție. 

Oprește sincronizarea automată

Deși această funcție e de mare ajutor pentru că sincronizează datele din telefon cu serverele Google și le stochează în drive, în același timp scade destul de mult performanța dispozitivului. Dacă sincronizarea automată este activată, la un anumit interval de timp o să verifice dacă există poze, fișiere sau mail-uri noi, lucru care va îngreuna folosirea telefonului pentru alte activități.

Ar mai fi de adăugat un singur lucru: ai grijă la aplicațiile sau fișierele pe care le descarci și linkurile pe care le accesezi. Virușii nu doar că îți dau peste cap telefonul, îți blochează aplicații și îngreunează folosirea lui, ci îți pun în pericol și datele personale.

Sursa foto principală: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda