Mutarea într-un alt oraș pentru o oportunitate mai bună de job sau pentru partenera de viață reprezintă un pas important pe care trebuie să-l faci în cel mai organizat mod. Chiar dacă îți vei dori să acționezi impulsiv pe moment, încearcă să faci tot posibilul pentru ca procesul prin care treci să fie unul lent, care-ți permite să te adaptezi cât mai ușor la această schimbare. Nu doar mutarea în sine va fi un obstacol pe care trebuie să-l depășești, ci și începutul unei vieți diferite, sub semnul noilor experiențe și al incertitudinilor. Bucură-te de aventura vieții tale și ține cont de următoarele aspecte:

Organizarea lucrurilor

Acesta este poate cel mai complicat aspect cu care te vei confrunta când decizi să faci acest pas important. Poți începe prin sortarea tuturor lucrurilor pe care le deții și pregătirea bagajelor. În această etapă este recomandat să renunți la orice obiecte și haine care nu-ți mai sunt de folos. Donează-le sau vinde-le și pleacă la drum cu un bagaj mult mai light.

Dacă decizi să te muți cu ajutorul mașinii personale, asigură-te că nu ai bunuri greu de cărat sau foarte fragile. Pentru mutare, dar și în alte scopuri, o remorca te va salva ori de câte ori ai nevoie de mai mult spațiu sau atunci când transporți lucruri de dimensiuni mai mari. O mutare atât de importantă va necesita, cel mai probabil, mai multe drumuri, așa că ia în calcul distanța dintre orașe, dar și condițiile meteo din perioada respectivă.

Alege un loc de muncă potrivit

Indiferent de domeniul în care activezi, trebuie să îți alegi cu atenție jobul atunci când te muți într-un oraș diferit. Ar fi de preferat să nu lucrezi remote, fără a interacționa cu oameni noi, în special în prima perioadă după mutare. Chiar dacă ai avut experiențe neplăcute în trecut, lucratul de acasă te poate aliena, mai ales dacă îți e mai greu să cunoști oameni noi.

Serviciul este unul dintre locurile în care îți va fi cel mai ușor să-ți faci prieteni și să creezi legături importante. Dacă nu întâlnești oameni la muncă va trebui să te concentrezi pe alte metode de a socializa și riști să începi pe picior greșit noua ta viață într-un alt oraș. Dacă te muți fără o ofertă sigură de muncă, aplică la cât mai multe companii care vorbesc pe limba ta și prezintă-te la toate interviurile la care ești chemat. În acest fel vei învăța mai multe despre felul în care se face business în orașul respectiv și care sunt oportunitățile.

Păstrează legătura cu prietenii vechi

Va fi complicat să păstrezi legătura cu cei de acasă, dar ai suficiente posibilități de a comunica pe diferite platforme. Pe lângă vizitele pe care le faci acasă, rezervă-ți timp pentru apeluri video cu prietenii tăi și apelează la ajutorul lor ori de câte ori ai o problemă. Aceștia vor aprecia faptul că le ceri ajutorul chiar dacă nu vă mai vedeți în fiecare zi.

Legătura puternică pe care o ai cu aceștia te va ajuta să depășești momentele grele din noua locație și îți va aduce mereu aminte că ai unde să te întorci și că lucrurile nu se vor schimba doar pentru că te-ai mutat într-un oraș diferit.

Mutarea în alt oraș poate deveni cel mai important pas pe care îl faci în viață, iar dacă reușești să faci ceea ce ți-ai propus, poate reprezenta și o etapă definitorie în carieră și în viața personală.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda