Disclaimer: E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Chiar dacă ești plecat în vacanță, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la stilul de viață pe care îl ai în mod normal și la obiceiurile cărora le ești fidel. Este foarte simplu să îmbini vizitele prin orașul în care te afli și distracția cu activități fizice care te ajută să te menții în formă, mai ales că ai la dispoziție numeroase dispozitive care nu te lasă la greu, indiferent de context. Așa că, în continuare, vei afla ce gadgeturi nu trebuie să îți lipsească din bagaj atunci când pleci în vacanță, dacă vrei ca la întoarcere să revii cu o formă fizică cel puțin la fel de bună ca cea pe care o ai deja.

  • Smartphone-ul

Este clar că nu vei pleca în vacanță fără telefonul mobil, dar te-ai gândit că acesta te va ajuta să te menții în formă în perioada în care vei călători? Există numeroase aplicații mobile pe care le poți folosi pentru a-ți monitoriza activitatea sportivă, dar acestea sunt utile nu doar în sala de forță sau pe terenul de sport, ci și atunci când ești plecat în concediu. Orice călătorie înseamnă foarte mult mers pe jos, așa că smartphone-ul tău îți va spune câți pași ai parcurs pe bulevardele pe care te-ai plimbat, câte etaje ai urcat în clădirile pe care le-ai vizitat și, cel mai important, câte calorii ai ars în urma acestor activități. Când mergi să iei masa la restaurant, telefonul te va ajuta să alegi cel mai potrivit meniu pentru tine, în funcție de numărul de calorii pe care îl are. Plecarea în vacanță nu este un motiv pentru a-ți neglija condiția fizică ci, dimpotrivă, este o alternativă la formele clasice de a face sport, iar să hoinărești de dimineața până seara într-un oraș necunoscut poate fi mai solicitant decât o oră petrecută la sală.  • Smartwatch

Dacă ai un smartwatch, călătoriile și activitățile tale fizice sunt și mai ușor de dus la bun sfârșit, deoarece acesta preia funcțiile smartphone-ului și vine și cu câteva avantaje suplimentare. Dacă te afli în vacanță pe litoral și vrei să te iei la întrecere cu valurile mării, un smartwatch pe care să îl porți în timp ce înoți te va informa, la final, despre performanțele tale din timpul activității. Atenție, însă, deoarece nu orice smartwatch este rezistent la apă; acesta trebuie ales în funcție de activitatea pe care urmează să o faci. Pentru înot, ai nevoie de un smartwatch care să aibă cel puțin 10 ATM (atmosfere). Dacă vrei să faci scufundări, va trebuie ca ceasul tău să fie marcat cu 20 sau 30 ATM, aceste valori reprezentând rezistența la adâncimi de 200, respectiv 300 de metri. Nu trebuie să îți faci griji că smartwatch-ul tău va rămâne fără baterie în timp ce înoți sau în timp ce vizitezi împrejurimile, pentru că cele mai multe dintre ele au o autonomie de cel puțin o zi.

  • Brățară fitness

Brățara fitness este un accesoriu estetic, dar și foarte util. Dacă vrei ca seara să vezi ce distanță ai parcurs în timpul zilei, nici măcar nu mai este nevoie să scoți telefonul din buzunar, deoarece brățara îți va afișa pe ecran toate informațiile pe care vrei să le știi, dintre care cele mai utile sunt numărul de pași pe care i-ai făcut în ziua respectivă și numărul de calorii pe care le-ai ars în timpul plimbării. Unele brățări au și o funcție care ajută foarte mult mai ales atunci când călătorești. Brățara este conectată la telefon, astfel că aceasta te avertizează, prin declanșarea unei alarme, dacă telefonul se află la o distanță prea mare de brățară, adică dacă, de exemplu, l-ai pierdut. Această funcție îți este utilă mai ales dacă mergi într-o zonă aglomerată și cunoscută ca centru turistic, deoarece vei fi mai preocupat de fotografii și de cumpărarea de suveniruri decât de grija față de obiectele pe care le ai cu tine.

Gadgeturile îți permit să faci orice, oriunde și îți pot fi de un real ajutor când pleci în vacanță dacă vrei să lucrezi în continuare la aspectul tău fizic. Folosește-te de noile tehnologii pentru a-ți crea exact stilul de viață pe care ți-l dorești.

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda