Din păcate, tot mai mulți sunt cei care ajung într-un domeniu fără să se fi gândit prea mult la ce își doresc de fapt, ci mai degrabă mânați de aspectul material, nu neapărat din simpatie, cât din nevoie. Ce drum am fi ales oare, totuși, dacă am fi fost deja îndestulați din punct de vedere financiar?

Iată 7 lucruri pe care le-am învățat din acest video și pe care trebuie le să ții minte toată viața:

1. În mod ironic, banii nu te vor face mai bogat

Nu există clișeu mai mare decât banii nu aduc fericirea, dar nici unul mai autentic, ce-i drept. Cu un job pe care îl urăști poți cu siguranță câștiga destul încât să-ți îndeplinești multe dorințe, însă abia atunci când te vei simți împlinit vei fi într-adevăr bogat.

2. Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima

… și fă tot ce ai evitat până acum, din cauza banilor sau nu. Nu mai ezita să trăiești toate acele experiențe pe care le amâni încă de când ai început să te gândești la ele. De exemplu, pe Smart Experience e posibil orice. De la salturi cu parașuta până la paintball și de acolo la zbor cu balonul, este imposibil să pleci fără povești demne de împărtășit.

3. Nu mai crea scenarii imaginare și acționează pur și simplu

Desigur că este normal să îți pui întrebări, însă mai important este să iei și inițiativa. În loc să urăști în continuare biroul la care te întorci în fiecare zi cu groază întrebându-te încontinuu dacă vei reuși, mai bine îți iei inima în dinți și afli răspunsul pe calea activă.

4. Calitatea este tot ce contează

Ghidează-te spre o viață care îți permite să faci ce-ți place, pentru că este mai valoroasă decât una în care nu ai nicio motivație de a te ridica dimineața mai repede din pat și în care rutina acoperă, de fapt, valoarea banilor și rezultatul muncii depuse.

5. Devino destul de bun și nu vei întârzia să fii prețuit

Banii nu au ce căuta în calea pasiunii, însă recunoaștem că pot decide multe. Totuși, concentrează-ți atenția mai degrabă pe mijloacele prin care poți face ceea ce visezi și noi te asigurăm că, în cele din urmă, oamenii vor plăti pentru munca ta.

6. Fii o inspirație pentru copiii tăi

Din păcate, este adevărat că nu toți creștem înconjurați de optimism, ci mai degrabă chiar în mijlocul unor eforturi permanente, atât pe partea materială, cât și spirituală. În schimb, tu poți rupe cercul și schimba asta pentru cei care te vor urma. Asigură-le copiilor tăi educația spirituală pe care ți-ai fi dorit să o primești și tu, dacă ar fi fost posibil.

7. Fă-ți mai repede curaj să faci ce-ți place

…înainte să te ia viața pe sus și să nu mai ajungi nici măcar să ai timp să-ți pui întrebări. Fără îndoială niciodată nu este prea târziu, însă poți scăpa de sarcinile epuizante înainte să-ți fi irosit cei mai frumoși ani din viață.

În final, nu pierde vrmea și acționează! Află ce vrei și obține asta, fără să simți vreo secundă în viață că trebuie să muncești. Tu ești cel căruia i-a fost desemnată viața ta, deci ce motiv ai să lași banii să fie cei care îți dictează drumul? Mai presus de toate, fii liber!

Sursă foto: Shutterstock, Jacob Lund
Sursă video: Youtube, Tragedy & Hope, Alan Watts
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda