Uneori, să faci un cadou reuşit femeilor speciale din viaţa ta poate să fie o misiune incredibil de dificilă. Poţi fi înarmat cu cele mai bune dintre intenţii şi tot să faci o gafă de proporţii care să se lase, la final, cu o ceartă, sau, mai rău, cu sentimentul că ai dezamăgit-o pe cea pe care o iubeşti.

Aşadar, cum faci să devii mai priceput la oferit cadouri? Ei bine, ceea ce ar putea să îi placă soției sau iubitei tale depinde foarte mult de personalitatea și interesele ei, dar există anumite cadouri pe care probabil că ar trebui să le tai pentru totdeauna de pe lista ta. Iată care sunt şase lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cadou unei femei, şi asta le include şi pe mama sau sora ta.

Articole de bucătărie 

În primul rând, oferind astfel de cadouri nu faci altceva decât să perpetuezi stereotipul sexist potrivit căruia locul unei femei este în bucătărie şi asta nu este deloc în regulă. În al doilea rând, trebuie avut în considerare că un cadou apreciat este mai puţin legat de necesitățile practice şi mai mult relaţionat cu ideea de plăcere şi răsfăţ. În ultimul rând, un cadou ar trebui să fie ceva pe care îl alegi deoarece crezi că persoana care îl va primi se va bucura de el. Indiferent de buget, cadoul pe care îl alegi ar trebui să fie ceva pe care partenera ta sau poate mama ta nu și l-ar cumpăra neapărat pentru ea însăși. În concluzie, stai departe de articolele de bucătărie, indiferent cât de practic crezi că ar fi un astfel de cadou.

Lenjerie intimă

Să fim sinceri, să îi cumperi iubitei sau soţiei lenjerie este atât pentru plăcerea ta, cât și a ei. Deşi în comediile romantice astfel de cadouri sunt bine primite de către eroine, trebuie să recunoşti că nu te pricepi deloc la alegerea unei lenjerii de damă. Sigur, poţi arunca o privire pe eticheta unuia dintre sutienele ei pentru a determina dimensiunea cupei, dar cam la asta se rezumă totul. Știi sigur dacă îi place dantela sau nu? În plus, ştii exact ce fel de dantelă preferă? Probabil că nu, aşadar, cel puțin la capitolul lenjerie, las-o pe ea să te surprindă pe tine.

Articole pentru maşină

Doar pentru că iubita sau soția ta are nevoie de huse noi pentru scaunele din maşină, nu înseamnă că trebuie să i le faci cadou cu ocazia aniversării. În cele din urmă, nici ţie nu ţi-ar plăcea să primeşti cu ocazia onomasticii nişte lichid de frână. Lasă cumpărăturile legate de întreţinerea maşinii pentru alte ocazii, în mod sigur nicio femeie nu apreciază un astfel de cadou.

Haine

Asta este o gafă pe care o fac mulţi bărbaţi. Stilul este ceva subiectiv, iar majoritatea femeilor și-au cultivat stilul personal de-a lungul anilor și știu exact ce le place şi ce nu. Cu excepția cazului în care lucrezi în industria modei și ai un simţ al stilului apreciat la scară largă, evită să cumperi haine pentru partenera ta. Chiar dacă ea şi-a exprimat admiraţia pentru un obiect vestimentar văzut într-o vitrină, asta nu înseamnă că l-ar şi cumpăra. Se întâmplă de multe ori ca o femeie să fie încântată de un articol vestimentar şi atunci când îl probează să constate că nu arată deloc atrăgător pe ea. Aşa că e posibil ca perechea de blugi dama pe care ea a admirat-o pe un site să nu fie neapărat cea pe care ar alege-o în final. Mai bine oferă-i un voucher pentru magazinul sau site-ul de shopping preferat. 

Un parfum pe care nu l-a purtat niciodată

Parfumurile de calitate sunt destul de scumpe şi imposibil de returnat în cazul în care partenerei tale nu îi place ce ai ales tu. Aşa ca nu te aventura să îi cumperi un parfum pe care nu l-a mai avut niciodată, pentru că e foarte posibil să arunci banii pe fereastră. Dacă vrei să-i cumperi un parfum sau alte cosmetice, fă o poză celor pe care le are deja şi du-te cu ea la magazin, rugând-o pe vânzătoare să îţi dea exact acelaşi lucru. 

Un abonament la sală

Nu te lăsa păcălit de faptul că ea şi-a exprimat de multe ori intenţia de a merge la o sală de pilates sau yoga şi să vrei să-ţi manifeşti susţinerea oferindu-i un abonament la o sală de top. Sunt şanse mari ca acest cadou să fie interpretat ca o insultă subtilă la adresa aspectului ei fizic şi, în loc să-i faci o bucurie, să o superi. În cazul în care partenera ta este  pasionată de sport, o pereche de adidaşi noi sau un echipament nou de la brandul ei preferat ar putea să-i facă mare plăcere. Cum spuneam şi mai sus, fă poze la etichete pentru a şti exact ce măsuri să ceri în magazin.

Aşadar, acum ştii de ce unele dintre cadourile pe care tu le-ai considerat reuşite nu au fost primite cu mare entuziasm. Pentru un cadou care să-i aducă zâmbetul pe faţă, evită categoriile enumerate mai sus şi, pentru inspiraţie, ascultă-ți cu atenţie partenera. Cel mai probabil o să-ţi dezvăluie ce şi-ar dori cu o anume ocazie. 

Sursă foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda