E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca să exploatezi întregul potențial al telefonului tău.

Într-unul dintre cele mai recente interviuri, magnatul american Elon Musk spunea că oamenii au devenit, într-un fel, cyborgi, invocând telefoanele mobile și tabletele: ne petrecem aproape tot timpul conectați la ele, deci ar putea fi considerate, cu ușurință, un soi de prelungiri artificiale ale corpului nostru. Dacă stai să te gândești când a fost ultima dată când nu ți-ai luat telefonul cu tine, spusele lui Musk nu mai par chiar atât de departe de adevăr.

Într-o lume în care suntem permanent pe fugă, telefonul e tot timpul cu noi și e important să avem mereu accesoriile potrivite pentru el, mai ales atunci când suntem în automobilul personal. Mai jos ți-am pregătit o listă de astfel de accesorii pentru smartphone, care nu ar trebui să îți lipsească din mașină.

Suport auto pentru smartphone

Un suport auto pentru telefon îți poate fi foarte util, mai ales dacă te-ai săturat de posturile  radio care au foarte multe reclame și repetă la nesfârșit aceleași melodii. În loc să iei mâna de pe volan și să ții telefonul în mână în timp ce cauți piesa preferată, ai putea să montezi telefonul în suportul auto și să cauți muzica favorită în timp ce ții mâna pe volan. Unele automobile au funcții Bluetooth care îți vor permite să schimbi melodiile cu ajutorul comenzilor de pe volan, astfel că nu va mai fi nevoie să atingi telefonul și să riști să provoci un accident. În plus, un suport te va ajuta și cu încărcarea lui. Singura problema aici ar fi că va mai fi nevoie să conectezi un cablu între suport sau telefon și încărcătorul auto al automobilului tău.

Power bank

Un power bank te va ajuta să te asiguri că telefonul tău e mereu încărcat, mai ales dacă știi că o să mergi cu mașina un timp îndelungat și că nu vei avea niciun prilej să găsești o priză. Popularitatea power bank-urilor a crescut foarte mult, mai ales în ultimii ani. Sunt mici, foarte ușor de transportat și pot să îți încarce telefonul sau tableta foarte ușor, chiar în timp ce conduci. O alternativă bună ar fi și un încărcător de iPad. Acesta are 12W (2.1 A), comparativ cu cel de telefon – care are, de regulă, 5W (1 A). Asta înseamnă că, dacă în mod normal încărcarea telefonului tău ar dura două ore cu Power bank-ul, cu ajutorul unui încărcător de iPad poți reduce timpul la o oră.


Citește și :


Căști wireless

Căștile sunt un alt accesoriu care nu ar trebui să îți lipsească din mașină. Dacă arunci un ochi peste site-urile pe care se vând accesorii vei descoperi că există o mulțime de modele din care poți alege, însă e foarte important să vezi care sunt variantele cele mai potrivite. Căștile wireless au marele avantaj de a îți oferi o libertate de mișcare mai mare, dat fiind că nu au niciun fir care să te încurce. În plus, pot fi conectate la telefon prin bluetooth sau printr-o simplă atingere. Ar fi bine să știi că, în cazul în care o să vrei să ai disponibilă varianta conectării prin atingere ar fi bine ca, înainte să le cumperi, să te asiguri că au disponibilă funcția NFC (Near Field Communication).

Alcool tester pentru telefon

Cel mai util accesoriu din această listă e, cu siguranță, alcool testerul. Se fixează de telefon cu ajutorul mufei universale, după care poți sufla în el. În principiu rezultatele sunt destul de corecte, deci testerul îți va spune dacă ești apt pentru condus sau pasibil de amendă. Cel mai ieftin costă în jur de 80 de lei și ar fi ideal să ai unul mereu la îndemână, mai ales pentru momentele în care vei fi nevoit să îți dai seama rapid dacă berea pe care ai băut-o în urmă cu 5-6 ore ar putea să îți facă necazuri la volan.

Data viitoare când trebuie să mergi undeva cu mașina nu uita să te asiguri că ai toate aceste accesorii la îndemână.

Foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda