E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm, pe parcursul mai multor episoade, tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul, la propriu.

Trebuie să recunoaștem că ritmul alert specific perioadei în care trăim și multele taskuri sau probleme pe care le avem de rezolvat vin la pachet și cu stări mai puțin plăcute. Viața de zi cu zi nu este ușoară mereu. Când avem un job, familie, relații și hobbyuri, nicio zi nu seamănă cu cealaltă, iar asta ne obligă să ne adaptăm tot timpul schimbărilor. Partea bună este că așa ajungem să evoluăm, partea mai puțin plăcută este că de multe ori procesul este obositor. Și dacă nu găsim modalități prin care să gestionăm corect stresul, devenim vulnerabili în fața anxietății, depresiei sau stărilor negative. Râsul, dansul, mișcarea, ieșirile cu prietenii, comediile, arta sunt instrumente pe care le putem folosi pentru a deveni mai fericiți. Pe lângă toate acestea, tehnologia a dat o mână de ajutor și a adus tot felul de aplicații care te ajută să gestionezi momentele stresante și să te bucuri în continuare de viață. Iată câteva dintre cele mai interesante:

Calm 

Aplicația se axează pe șase mari direcții, scopul ei fiind acela de a te ajută să:

  • Diminuezi stările de anxietate; 
  • Scapi de stres;
  • Îți îmbunătățești performanțele;
  • Devii mai fericit; 
  • Te odihnești mai bine; 
  • Înveți să meditezi. 

Poți alege să lucrezi pe fiecare dintre aceste șase opțiuni, aplicaţia punând la dispoziție sesiuni de meditație de diferite durate – 3, 5, 10, 15, 20 sau 25 minute. Aici găsești inclusiv exerciții de respirație, putând seta intervalul de timp în care vrei să lucrezi cu ele, playlisturi pe care le poți asculta pentru a-ți relaxa corpul după sesiunile de cardio sau alergare, dar și programe dedicate copiilor. 

Cost: primele șapte zile poți folosi aplicația gratuit, iar apoi prețul estimat este de 13 dolari pe lună, 60 dolari/an sau 299.99 dolari/ viață;

Platformă soft: Google Android, Apple iOS


Citește și : 


Happify

„Ce putem face pentru a deveni mai fericiți?” este întrebarea care ar putea deschide această aplicație. Reviewurile acestui tool spun că  86% din utilizatorii Happify devin mai fericiți în primele două luni după începerea utilizării. Cu ajutorul jocurilor, activităților recomandate, quizurilor, melodiilor oferite îți poți îmbunătății starea de spirit, devenind mai fericit. Cel puțin asta promite Happify. De asemenea, îmbunătățește stima de sine și performanțele la job. Aplicația începe cu un set de întrebări la care trebuie să răspunzi cât mai sincer, iar, în funcție de răspunsuri, ți se vor propune o serie de activități și jocuri rapide și ușor de aplicat. 

Cost: aplicația este gratuită, având posibilitatea de a beneficia de abonament premium de aproximativ 14 dolari pe lună; 

Platformă soft: Google Android, Apple iOS

Breathe2Relax

Știm deja faptul că exercițiile de respirație ne ajută să ne relaxăm indiferent de condiții și, uneori, asta este tot ce avem nevoie să facem. Câteva minute în care să închidem ochii, să ne detașăm de probleme și să respirăm profund fără să ne gândim la nimic. Doar să ne bucurăm de liniște. Asta este ceea ce Breathe2Relax ne îndeamnă  să facem din când în când. Această aplicație vine atât cu cateva tutoriale video, cât și cu tehnici de respirație numai bune de folosit atunci când simți că ai nevoie de o pauză și câteva momente lipsite de stres.   

Cost: aplicația este gratuită; 

Platformă soft: Google Android, Apple iOS

Buddhify

Intuitivă și ușor de folosit, aplicația pornește de la o simplă întrebare „Ce faci în momentul acesta?” și cu câteva variante de răspuns: „mă pregătesc de somn”, „nu pot să adorm”, „călătoresc”, „mănânc”, „mă simt stresat”, „aștept” și lista continuă. În funcție de momentul în care vrei să folosești aplicația, ai posibilitatea de a alege un răspuns potrivit. Odată ce ai ales răspunsul, ți se va recomanda o meditație de 3-15 minute, timp în care te poți relaxa și te poți bucura de efectele exercițiului. 

Cost: aplicația poate fi descărcată gratuit, iar abonamentul premium este de aproximativ trei dolari pe Google Play Store și cinci dolari în  Apple Store;  

Platformă soft: Google Android, Apple iOS

MindShift

Se spune că fericirea este la un gând distanță. Ceea ce gândim ne poate întrista sau ne poate aduce mai multă bucurie. Cu ajutorul unui fel de jurnal, aplicația MindShift îi ajută pe utilizatori să descopere care este cauza anxietății lor și este dedicată atât copiilor, cât și adulților. Cu un rating de 4.3 stele din cinci, aplicația te ajută să gestionezi probleme precum: atacurile de panică, fobia, anxietatea socială, perfecționismul sau probleme mărunte, de zi cu zi. 

Cost: aplicația poate fi descărcată gratuit;  

Platformă soft: Google Android, Apple iOS

Aplicații care te ajută să te organizezi

Un alt instrument care te ajută să treci cu bine peste momentele stresante ține de organizare. Depășirea termenelor limită, deadline-urile sunt o „veritabilă” sursă de stres specifică zilelor noastre, așa că gestionarea corectă a timpului îți poate salva ore bune din viață. Când înveți să te organizezi eficient, reușești să termini proiectele și treburile mult mai rapid și astfel îți rămâne timp și pentru a te bucura de pasiunile tale. De aceea, ți-am pregătit trei aplicații numai bune de folosit: 

Evernote

Te ajută să îți organizezi activitățile folosind liste, notițe post-it cu idei. Îți permite să notezi lucrurile importante pe care le ai de făcut, indiferent unde te afli. În drum spre birou, acasă, la muncă. Partea bună este că poți seta reminder pentru aceste notițe, iar aplicația îți va aminti de ele. De asemenea, poți  poți trimite notițele prietenilor, sub formă de text, imagine sau to do list. Aplicația este disponibilă atât pe telefon, cât și pe desktop, în browserul calculatorului. 

Cost: aplicația este gratuită în limita a 60 MB de upload lunar de informații, iar dacă depășești poți trece la versiunea plătită cu opt dolari pe lună;

Platformă soft: Google Android, Apple iOS

Wonderful Day

Pe cât de simplă este, pe atât de utilă poate fi. Rolul acestei aplicații este să te ajute să faci acele activități care sunt cu adevărat importante pentru tine. Poate că de mult timp îți propui să începi să ieși la alergat sau să citești 30 de minute pe zi, în fiecare seară. Wonderful Day îți amintește de aceste taskuri. Tot ce ai de făcut este ca la începutul zilei să îți setezi în aplicație activitatea pe care vrei să o faci în acea zi. Wonderful Day îți propune apoi să îți treci în calendar zilele în care vei pune în practică acel lucru. În final, nu îți rămâne decât să observi care au fost zilele în care ai făcut ce ți-ai propus. 

Cost: aplicația este gratuită;

Platformă soft: Google Android, Apple iOS.

Slack 

Este o aplicație utilă, mai ales în corporații și în echipe mari de lucru. Cu ajutorul ei poți crea departamente de tehnologie din cadrul firmei, grupuri cu diferite tematici, în funcție de subiectele pe care vreți să le discutați. Scopul ei este de a organiza și eficientiza comunicarea între departamente mari, dar și atunci când lucrezi de acasă. Aici poți programa ședințe, poți anunța evenimente, poți promova idei fără să pierzi mult timp. Slack este folosit în prezent de aproximativ jumătate de milion de angajați zilnic, înlocuind parțial emailul, mesageria instantă și întâlnirile face-to-face. 

Cost: aplicația este gratuită;

Platformă soft: Google Android, Apple iOS.

Așadar, orice problemă are cel puțin o rezolvare. Important este să fim deschiși și să vedem cum o putem găsi cât mai rapid. 

Sursă foto: shutterstock 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda