Este drept, în zilele noastre ai nevoie de o anumită doză de curaj și lipsă de indolență pentru a coborî din mașină în favoarea bicicletei. Totuși, odată ce vei face asta, te asigurăm că bicicleta va ocupa un loc mai important în viața ta decât locul de parcare pentru care ești acum nevoit să negociezi cu vecinii în fiecare seară.

Suntem convinși că, deși le-ai evitat cu desăvârșire, toate beneficiile care vin la pachet cu cele două roți ți-au străbătut auzul cel puțin o dată, dar articolul acesta va fi ultimul pe care îl vei mai citi înainte de plimbările de seară cu noii tăi prieteni bicicliști (da, în România bicicliștii formează o comunitate tot mai strânsă și numeroasă).

Dacă îți place viteza, sentimentul de libertate pe șosea și parcurgerea unor distanțe lungi în timp scurt, înseamnă că una dintre cursierele acestea pot să-ți schimbe radical modalitatea preferată de deplasare prin oraș. Ca să te convingi de asta, nu ai nevoie de mai mult de 5 motive:

1. Corpul tău îți va fi recunoscător

Știai că mersul pe bicicletă e destul pentru a ține departe infarctul și accidentul vascular? Dar despre cele câteva feluri de cancer, obezitate, diabet, artrită și nu numai? Ei, află acum că, pe lângă acestea cunoscute, poți evita și înlătura mult mai multe afecțiuni. Efectul orelor îndelungate petrecute pe scaun și generatoare de o poziție nefavorabilă poate fi acum diminuat încă din drumul spre birou, la fel cum îți poți întări articulațiile, scăpa de stres și câte și mai câte.

2. Nu te vei mai simți vinovat când lipsești de la sală

Este la modă acum ca cei care trăiesc practic la birou (adică noi toți) să aibă în portofel, pe lângă cărțile de vizită cu oferte de la cele mai noi bistro-uri, și un abonament la sală. Știm însă cu toții cum se întâmplă să nu ai timp o dată și e destul să nu mai mergi toată săptămâna. Poate ar trebui deci să iei în calcul faptul că bicicleta poate înlocui, în unele cazuri, tot efortul pe care îl depui la sală cu nasul în telefon. Mai mult, dacă nu vrei, nici nu îți va ocupa timp suplimentar, deci e destul să mergi cu ea până la birou și înapoi.

Cursiera rosie

3. Abonamentul la metrou sau autobuz nu va mai fi necesar

Deși mersul cu mașina nu te face mai sănătos, cei care dețin una se pot măcar lăuda că nu trebuie să împartă cei 5 metri pătrați cu cineva pe care nu îl simpatizează. De clasica înghesuială sau de prea des pomenitul iz din mijloacele de transport în comun nici nu mai spunem prea multe, pentru că deja nu mai ai scuză! În schimb, poate ar fi bine să știi că o bicicletă te poate ajuta să economisești și timp, ca să nu mai spunem că încercările de a te lăsa de cafea vor da în sfârșit rezultate, pentru că nimic nu te va mai trezi mai bine decât mersul pe bicicletă spre birou.

4. Poți contribui în mod direct la dezvoltarea orașului tău

Acum că știi ce trebuie să faci pentru a lăsa sedentarismul în urmă, trebuie să afli că nu este destul. Este negreșit lăudabil, însă ce ar fi să îți conduci și orașul în care locuiești spre nivelul următor? În timp ce pentru unii viitorul înseamnă mașina electrică, pentru noi înseamnă mersul pe bicicletă, respirând un aer curat. Pentru că da, pe lângă clasica nevoie de fluidizare a traficului (pentru mașini?!), respirăm un aer tot mai toxic, pe care nicio viitoare abilitate a unei mașini nu îl poate compensa. Dar tu poți face ceva!

5. Te vei distra mai mult

Pentru că, până la urmă, omul uită de toate atunci când vrea să se distreze, află că nicio terasă plictisitoare și ticsită de corporatiști aflați sub greutatea nemulțumirilor zilnice nu îți vor oferi un sentiment mai plin de vitalitate și adrenalină decât mersul pe bicicletă. Aici poate fi vorba atât despre slalomul pe care vei fi nevoit să îl faci printre mașini, cât și despre city break-urile pe care le vei face de acum înainte la munte. Acolo vei dobândi și nevoia de aer curat, a cărui lipsă îți va îngreuna drumul înapoi spre casă.

 

Noi ne gândim la toate acestea de mult, timp în care am reușit să și testăm numeroase feluri de biciclete. Când se trezește câte un coleg de-ai noștri din letargie și întreabă ce bicicletă îi recomandăm, toate glasurile se unesc într-unul singur și, în ciuda tonurilor ridicate și pline de convingere, termenul de cursieră se înțelege clar. De ce? E simplu. E ușoară, deci nu va fi o problemă când vecinii tăi blochează liftul la etajul 8, la fel cum și a te strecura printre mașini va căpăta alt înțeles.

Dacă e prea devreme să te gândești la viteză, te asigurăm că îți vei dori și asta, deci n-ar fi rău să te asiguri că o poți avea încă de la început.

Sursa foto: pexels.com, Burak Kebapci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda