E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm, pe parcursul mai multor episoade, tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Ne folosim telefonul mobil pentru a efectua apeluri, a trimite mesaje, pentru a naviga pe rețelele sociale sau pe aplicațiile cu hărți, însă adevărul e că smartphone-ul din buzunarul tău știe să facă mult mai multe lucruri. Un studiu a arătat că majoritatea utilizatorilor de smartphone folosesc doar o treime din funcțiile acestuia, ceea ce înseamnă că două treimi dintre aplicațiile și funcțiile sale trec neobservate.  

Studiul a descoperit și că funcțiile de scanare a amprentei, cele de plată cu smartphone-ul și comenzile vocale sunt deseori ignorate de utilizatori. Iar, în condițiile în care un telefon mobil modern vine la pachet cu aproximativ 40 de funcții, noi folosim doar 35% din capacitatea acestuia. Dacă vrei să descoperi adevăratul potențial al telefonului tău, iată care sunt cele mai ingenioase trucuri pentru a-l folosi la întreaga capacitate:

Trucuri pentru telefoanele cu iOS

Cele mai utile trucuri pentru iPhone, pe care le poți pune în aplicare oricând:

Îmbunătățește viteza de funcționare

Orice smartphone devine mai lent pe măsură ce spațiul de stocare se umple cu fișiere sau cu aplicații pe care nu le utilizăm, procesorul începe să funcționeze mai greu, iar componentele se uzează. Update-urile de sistem și cele pentru aplicații pot îmbunătăți performanța device-ului, însă, mai există și alte trucuri prin care îi poți accelera viteza:

  1. Curăță memoria cache a telefonului. 
  2. Șterge aplicațiile și fișierele pe care nu le folosești.
  3. Oprește funcția de update automat al aplicațiilor, întrucât atunci când aceasta rulează pe fundal, telefonul merge mai greu.

Utilizează telefonul în Dark Mode

Dark Mode schimbă culoarea de fundal a ecranului telefonului în negru. Unii utilizatori preferă să utilizeze smartphone-ul așa, în timp ce alții sunt de părere că un ecran negru este mai obositor pentru ochi. Funcția Dark Mode este, însă, utilă seara, dacă nu vrei ca lumina telefonului să îți deranjeze partenerul care doarme. În plus, o poți utiliza și atunci când nu mai ai foarte multă baterie la telefon, întrucât te poate ajuta să-i conservi mai bine autonomia. 


Citește și :


Îmbunătățește securitatea device-ului

Poți debloca un iPhone folosind scanerul de amprentă sau senzorul de recunoaștere facială, însă cel mai bine este să îți protejezi telefonul și cu ajutorul parolei. Alege un cod format din patru cifre, care să fie dificil de intuit sau îți poți crea un cod din șase cifre, mai sigur, sau chiar unul alfanumeric. 

Pentru a schimba codul de securitate clasic într-unul alfanumeric, tot ce ai de făcut este să intri în setări, să selectezi „Touch ID and Passcode” sau „Face ID and Passcode”, apoi să alegi „Change Passcode”. Atunci când ți se va cere să introduci un nou cod numeric, intră în opțiuni și selectează „Custom Alphanumeric Code”. 

Răspunde cu mesaje la apelurile nepreluate

Atunci când nu poți răspunde la telefon, îți poți seta smartphone-ul să trimită mesaje personalizate, în mod automat. Pentru a personaliza mesajul, trebuie să intri în setări, selectează „Phone”, apoi „Respond With Text”. Poți crea mai mult de trei mesaje personalizate, cu condiția să le ștergi pe cele clasice presetate pe telefon.

Prelungește durata bateriei cu „Low Power Mode”

De fiecare dată când bateria iPhone-ului tău scade sub 20%, vei primi o notificare care te va anunța de acest lucru și de unde poți porni modul de putere scăzută, pentru a conserva bateria. Însă poți activa „Low Power Mode” oricând, ceea ce îți va asigura o durată mult mai mare a bateriei, pe tot parcursul zilei. Din setări, selectează „Battery”, apoi pornește funcția „Low Power Mode”, care reduce consumul bateriei cauzat de aplicații sau alte funcții, precum sunt animațiile. Cei mai mulți nu simt nicio diferență în utilizare atunci când activează această funcție, deci ea nu va avea niciun impact asupra performanței telefonului. 

Trucuri pentru telefoanele cu Android

Și telefoanele cu Android au numeroase funcții pe care le poți utiliza pentru a spori potențialul smartphone-ului tău:

Activează funcția „Find my phone” 

Ți s-a întâmplat vreodată să îți rătăcești telefonul? Chiar dacă ai un smartphone cu Android, este foarte simplu să-l găsești imediat, cu ajutorul funcției „Find my phone” din Google. Aceasta poate fi accesată și de pe un desktop, așa că tot ce ai de făcut este să intri în contul tău Google, să selectezi „Find my phone” din meniu, iar harta îți va indica unde se află device-ul. În plus, poți efectua apeluri pe telefon, chiar dacă acesta este în modul silențios și, în cel mai rău caz, poți șterge toate informațiile de pe el, pentru a-ți proteja datele, dacă este furat. 

Stochează fotografiile în Drive

Atunci când îți pierzi telefonul sau ți se strică, fotografiile pe care le aveai în el pot fi pierdute pentru totdeauna, dacă nu utilizezi o funcție de backup automat, care să le stocheze într-un sistem de tip cloud. Pentru a preveni pierderea pozelor, intră în aplicația Google Photos și activează funcția auto-backup. Aceasta îți salvează pozele pe spațiul de stocare din Drive, unde ai până la 15 GB spațiu gratuit de stocare, astfel încât le poți accesa oricând, de pe orice dispozitiv, doar conectându-te la contul tău din Google. 

Folosește Google Assistant

Google Assistant este un serviciu complex, care îți oferă mult mai mult decât o funcție de comenzi vocale. Assistant înțelege un limbaj mult mai complex decât vechea funcție pentru comenzi vocale și poate fi integrat cu alte servicii ca IFTTT, Samsung SmartThings și Nest. Această funcție îți permite să efectuezi mai ușor căutări pe internet și îți poate citi inclusiv știrile zilei, fiind utilă atunci când te afli la volan sau când nu poți mânui smartphone-ul. 

Utilizează două aplicații concomitent

Dacă smartphone-ul tău are Android 7.0 sau o versiune mai recentă, atunci vei putea folosi două aplicații concomitent, iar acestea îți vor fi afișate pe ecran prin intermediul unui mod de split screen. Pentru a face acest lucru, deschide aplicațiile și apasă apoi butonul de „Overview”, situat în stânga, jos. Aplicația curentă se va micșora și va fi poziționată în partea de sus a ecranului, apoi poți selecta încă o aplicație pe care vrei să o utilizezi în paralel. 

Salvează hărți pentru utilizare offline

Google Maps îți permite să salvezi hărți și să le poți utiliza apoi chiar și când ești offline, un lucru extrem de util atunci când pleci în vacanță și nu vrei să activezi roamingul sau când nu mai ai multă baterie. Harta offline va include numele străzilor, principalele puncte de interes din zonă, precum și un mod de navigare, astfel încât să nu te rătăcești încercând să ajungi într-un loc. 

Sursa foto: Kaique Rocha from Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda