E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm, pe parcursul mai multor episoade, tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Pentru mulți dintre noi, un an nou este șansa unui nou început, în care avem ocazia să facem schimbări pe care le-am tot amânat, dar care ne-ar putea transforma viața în bine. Fie că vrei să îți schimbi obiceiurile sau să renunți la cele nocive, să înveți ceva nou, să începi să faci sport sau să îți schimbi dieta, nu trece mult timp până descoperi că este mai dificil decât ai fi crezut să îți menții motivația și să nu revii la vechile obiceiuri, o lună mai târziu. 

Dacă îți dorești, însă, cu adevărat să faci o schimbare, atunci s-ar putea ca aceste aplicații să te ajute să îți monitorizezi progresul, să nu te descurajezi și să duci la bun sfârșit ce ți-ai propus. 

Strides

Strides este o aplicație multifuncțională, lansată în 2013, care îi permite utilizatorului să își urmărească obiectivele, să își organizeze mai eficient timpul și să își monitorizeze progresul cu ajutorul țelurilor pe care și le stabilește pentru o anumită perioadă de timp. Interfața este ușor de folosit, și îți oferă o vedere de ansamblu asupra fiecărui obiectiv pe care ți l-ai propus și asupra modului în care progresezi zilnic, săptămânal și lunar. 

De exemplu, dacă vrei să te odihnești mai bine în noul an și ți-ai propus să te culci mai devreme, aplicația îți va trimite o notificare când se apropie ora de culcare. Strides are avantajul că poate fi personalizată pentru fiecare utilizator, așa că obiectivele pe care le poți introduce în aplicație sunt variate: de la a bea mai multă apă, la a face sport, a ieși la plimbare mai des, a mânca mai sănătos, a te trezi mai devreme sau a-ți gestiona mai eficient banii. 

Singurul dezavantaj al aplicației este că nu poate fi utilizată decât pe iOS, așa că utilizatorii de Android vor trebui să mai aștepte până când aceasta va fi disponibilă și pentru acest sistem de operare. 


Citește și :


Way of Life

Dacă intuitivitatea și ușurința utilizării sunt prioritare pentru tine, atunci s-ar putea să te îndrăgostești de aplicația Way of Life. Lansată în 2010, aceasta are o versiune gratuită și una premium, pentru care va trebui să plătești 3,99$. Avantajul este că, odată ce ai trecut la versiunea premium, poți adăuga un număr infinit de obiective pe care să le urmărești. 

Ne mai place la această aplicație și faptul că îți permite să-ți monitorizezi atât obiceiurile bune pe care vrei să le introduci în stilul tău de viață, cât și pe cele nocive, de care ți-ai propus să scapi. Aplicația îți poate crea și grafice sau tabele pentru a-ți urmări mai ușor parcursul și a vedea cum evoluezi de la o lună la alta. Way of Life este disponibilă atât pentru utilizatorii de iOS, cât și pentru cei care folosesc Android. 

Goals on Track

Dacă te numeri printre cei care preferă să-și stabilească rezoluții cât mai realiste, atunci îți va plăcea aplicația Goals on Track. Aceasta este creată pentru a monitoriza obiectivele și în funcție de cât de specifice, măsurabile, ușor de atins și realiste sunt. De asemenea, Goals on Track este utilă și pentru cei care și-au propus să își gestioneze mai bine timpul, dar și pentru cei care vor să țină un jurnal detaliat despre obiectivele stabilite. Aplicația este disponibilă doar pentru iOS. 

Duolingo

Învățarea unei limbi străine este un proces complex, care poate dura ani de zile. Exercițiul zilnic este obligatoriu, dacă vrei să faci progrese serioase. Dacă nu ai timp sau bani să mergi la cursuri pentru începători, atunci Duolingo este cea mai accesibilă soluție. Cu această aplicație, poți alege una dintre cele 30 de limbi disponibile și învăța în ritmul tău. 

Duolingo îți arată inclusiv cum se pronunță corect unele cuvinte sau sintagme, are exerciții practice și aplicate, iar marele său avantaj este că o poți folosi câteva minute zilnic, în drum spre serviciu, fără să fie nevoie să îți rupi din timpul liber pentru a învăța o limbă străină. În plus, cu ajutorul ei îți poți da seama și dacă limba pe care ți-ai propus să o înveți este accesibilă pentru tine. 

MyFitnessPal

MyFitnessPal este una dintre cele mai populare aplicații pentru cei care vor să țină mai ușor evidența alimentelor pe care le consumă, a caloriilor și a nutrienților. Dacă ți-ai propus ca anul acesta să scapi de câteva kilograme sau să adopți o alimentație mai sănătoasă, MyFitnessPal îți arată valorile nutriționale ale alimentelor pe care le consumi, precum și numărul de calorii. Aplicația are și un scanner de cod de bare, cu ajutorul căruia poți adăuga automat informațiile nutritive ale alimentelor. 

Simple Habit

Probabil că ai auzit deja despre beneficiile pe care le are meditația în reducerea stresului, a anxietății sau a stărilor de insomnie. Fără îndoială, stilul de viață agitat pe care îl avem mulți dintre noi își pune, în timp, amprenta asupra psihicului nostru. De aceea, o echipă de psihologi de la Harvard a dezvoltat această aplicație care cuprinde peste 500 de exerciții de meditație de maximum cinci minute fiecare, perfecte pentru a fi puse în practică în drum spre serviciu, când iei o pauză sau înainte să te culci. 

Google Keep

Google Keep este una dintre cele mai complexe aplicații disponibile pentru monitorizarea obiectivelor pe care ți le stabilești. Cu ajutorul ei, poți salva fotografii, mesaje audio sau liste în Google Drive, pe care le poți accesa apoi inclusiv de pe calculator. Keep îți permite și să îți faci notițe rapide pentru a nu uita lucruri importante și este integrată și cu Google Assistant, astfel încât să îți poți organiza totul, în cele mai mici detalii. Aplicația este rapidă chiar și pe device-urile mai vechi, interfața este simplă, curată și are un design minimalist, iar funcțiile de căutare și organizare sunt foarte simplu de utilizat. 

După cum vezi, există numeroase aplicații pe care le poți utiliza pentru a-ți organiza mai bine timpul, pentru a-ți urmări mai ușor obiectivele și a-ți menține motivația chiar și atunci când simți că e mai simplu să te întorci la vechile obiceiuri. Cu ajutorul lor, oricine poate face progrese vizibile și își poate pune în ordine programul. Încearcă-le și vei simți că noul an a fost, cu adevărat, o oportunitate pentru a-ți schimba viața. 

Sursă foto: App Store / Google Play

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda