Ea este cea mai importantă persoană din viața ta. Atât de importantă încât poți vizualiza toată viața voastră împreună. Cu bune și cu rele. Dar mai ales cu momente importante. De la acela în care spune DA, la aniversări și tot felul de motive de sărbătoare. Și cum poți spune mai bine „ești cea mai importantă persoană pentru mine” dacă nu cu ajutorul bijuteriilor cu diamante? Suntem aici să te sprijinim, iar cu ajutorul Teilor te vom ghida să alegi cele mai potrivite bijuterii, în funcție de ocazie. Stai cu ochii pe seria #momentedediamant și spune-ne în ce momente ai nevoie de ajutorul nostru. 

Sunteți împreună de mai multă vreme, ați avut deja suficient timp pentru a vă da seama că sunteți suflete pereche, iar acum a venit momentul ca relația voastră să treacă la următorul nivel. Altfel spus, ai început deja să pui la cale planul de cerere în căsătorie. 

Primul pas? Alegerea inelului de logodnă. Iar dacă ai nevoie de ajutor sau inspirație la acest capitol, ți-am pregătit mai jos un ghid detaliat, astfel încât să găsești bijuteria perfectă pentru iubita ta.

Stabilește de la bun început un buget

Da, știm: dacă ar fi posibil, ți-ar plăcea să îi dăruiești toate diamantele din lume. Dar cum acest lucru nu e tocmai realizabil, cel mai bine ar fi să îți setezi din start un buget pentru inelul de logodnă și să cauți cele mai interesante modele care se încadrează în suma respectivă. În felul acesta, bijutierul sau consilierul din magazin va putea face rapid o selecție a inelelor care corespund bugetului tău. Iar tu vei putea filtra mai bine opțiunile, în cazul în care începi să te documentezi în privința lor pe internet. 

De asemenea, uită de acel mit conform căruia trebuie să dai o avere pe el: poți găsi bijuterii de-a dreptul spectaculoase la prețuri accesibile. Mai important decât suma alocată este să alegi un inel care să o reprezinte pe viitoarea ta logodnică, să îi pună în valoare personalitatea și preferințele în materie de accesorii. Iar asta ne conduce spre următorul punct al discuției.


Citește și : Ghid practic de alegere a bijuteriilor cu diamante 


Descoperă ce model de inel i se potrivește

Când petreci mult timp cu cineva, chiar dacă atenția nu este punctul tău forte, ajungi inevitabil să știi ce îi place și ce nu, să îi cunoști gusturile. Prin urmare, imediat ce stabilești bugetul de care dispui, ar fi ideal să schițezi modelul inelului de logodnă pe care vrei să i-l dăruiești iubitei tale, să trasezi principalele repere, criterii pe care trebuie să le îndeplinească. 

În primul rând, încearcă să studiezi puțin stilul ei. Este adepta minimalismului sau adoră piesele care ies în evidență? Îi place o anumită culoare? Are alergie la vreun metal prețios? Ce fel de bijuterii poartă? În funcție de răspunsurile la aceste întrebări de bază, vei putea creiona portretul inelului de logodnă. Ce mai ai de făcut apoi este să arunci un ochi prin colecția de bijuterii cu diamante de la Teilor și să alegi. 

Inel Eternity cu diamante 

 

În plus, dacă alegi un inel cu diamant, trebuie să cunoști cei patru C, adică patru criterii esențiale care îi definesc calitatea: greutatea (Carat weight), tăietura (Cut), culoarea (Color), și claritatea (Clarity). În general, diamantele care au mai multe carate, mai puține imperfecțiuni pe suprafețele lor (deci un nivel ridicat de claritate) și care sunt cât mai incolore se numără printre cele de calitate, dar au și un preț pe măsură. În ceea ce privește culoarea diamantului, aceasta este determinată de o scală notată de la D la Z, unde D este nota primită de diamantele complet incolore, pe când Z reprezintă nuanța pronunțată de galben a pietrei. 

Simplu sau cu un design sofisticat, cu sau fără diamante ori pietre prețioase colorate, prinse în vârf sau încrustate de jur împrejur, din aur, argint sau alt material, un inel de logodnă este, de fapt, simbolul iubirii pe care i-o porți, un accesoriu care ar trebui să îi amintească pentru totdeauna de tine și de dragostea voastră. 

Inel Aur alb cu diamante și Fancy Diamond 

 

Află mărimea corectă a inelului de logodnă

Cererea în căsătorie ar trebui să fie o surpriză, așa că excludem din start varianta în care te duci direct la ea și îi măsori degetul. Ce poți face, în schimb, este să găsești un inel care să îi vină perfect pe inelar și să-l duci la bijutier (sau măcar să-i iei dimensiunile, ca să poată aproxima o mărime). Va exista oricum și o marjă, de măcar 2-3 milimetri, însă asta nu va influența prea mult modul în care stă inelul pe deget. 

Dacă prietena ta nu prea poartă inele sau alte accesorii, atunci situația se complică puțin. Însă poți apela oricând la un complice, indiferent că este vorba despre sora, colega sau prietena ei bună. Una dintre ele poate inventa rapid o scuză care să nu trezească suspiciuni, astfel încât viitoarea ta logodnică să probeze câteva modele, de preferat pe inelar, aflându-i, astfel, dimensiunile. 

Inel de logodna cu diamant Heart Cut 

 

Pregătește momentul cererii în căsătorie

Indiferent că o vei face când sunteți doar voi doi acasă, într-o vacanță pe o insulă exotică, în orașul ei preferat sau într-un vârf de munte, momentul acesta va fi întotdeauna unul memorabil pentru voi doi. Pentru a rămâne cu cea mai frumoasă amintire despre el, te poți gândi la un plan special, cum ar fi să pui melodia voastră pe fundal în momentul în care o ceri în căsătorie sau să îi ascunzi inelul în prăjitura preferată. 

Este timpul să îți pui imaginația la bătaie și să gândești un scenariu perfect pentru tine și viitoarea ta logodnică. Cu emoție, romantism și tot tacâmul!

În concluzie, dacă ești gata să faci pasul cel mare în următoarea perioadă, pregătește momentul din timp și asigură-te că va fi unul cu adevărat special pentru tine și partenera ta. 

Foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda