Tunsori barbati 2018: Modele pentru toate tipurile de par! | Coolosophy
Stil

Tunsori barbati – ce să alegi în funcție de forma feței


Mergi direct la:

Modele de tunsori pentru barbati cu par scurt
Modele de tunsori pentru barbati cu par mediu
Modele de tunsori pentru barbati cu par lung

Că tunsoarea potrivită poate face minuni la nivelul aspectului fiecărui bărbat, asta nu mai e de mult o noutate. Cu toate acestea, mulți bărbați părăsesc salonul sau frizeria cu impresia că noua tunsoare nu este ceea ce căutau, iar asta se poate întâmpla din două motive: fie nu apelează la persoana potrivită (caz în care nu putem recomanda decât schimbarea frizerului), fie nu știu să își aleagă tunsoarea potrivită pentru trăsăturile lor.

Lesne de anticipat, fiecare formă a feței poate fi pusă în valoare cu un anumit tip de frizură. Tocmai de aceea, nu este indicat să alegi o tunsoare doar pentru că prietenului tău îi stă foarte bine cu ea, ci una care să îți completeze în mod natural fizionomia.

Tipuri de tunsori pentru fața ovală

tunsori pentru fata ovala

Bărbații cu fața ovală au cele mai mici șanse de a da greș în alegerea unei frizuri. Proporțiile armonioase ale feței îți permit să alegi dintr-o gamă largă de tunsori, însă dacă vrei să mergi la sigur, încearcă să le eviți pe cele cu breton. O opțiune demnă de luat în calcul: păr scurt în lateral și ceva mai lung în zona calotei, aranjat drept sau într-o parte. De asemenea, părul lung, lăsat pe spate, va arăta impecabil la un bărbat cu fața ovală.

Tipuri de tunsori pentru fața pătrată

tunsori pentru fata patrata

Un bărbat cu fața pătrată este cel care are maxilarul pronunțat, o trăsătură cât se poate de masculină. Astfel, nimănui nu îi stă mai bine decât lui cu o tunsoare scurtă și uniformă, extrem de simplu de realizat cu ajutorul mașinii de tuns. Totuși, dacă preferi o tunsoare ceva mai complexă, poți opta pentru ceea ce englezii numesc faux hawk. Mai exact, o frizură tip creastă, însă la care părul din lateral are o lungime medie.

Tipuri de tunsori pentru fața alungită

tunsori pentru fata alungita

Dacă te numeri printre bărbații care au fața alungită, un breton aranjat ușor într-o parte este cel mai bun aliat al tău, reducând din lungimea feței la nivel vizual. Asta nu înseamnă că, în cazul în care nu dorești să porți breton, nu poți alege și alte tunsori care să te avantajeze. Clasicul buzzcut (scurt și uniform) sau o frizură de lungime medie, aranjată tot într-o parte, sunt și ele opțiuni care merită încercate.

Tipuri de tunsori pentru fața triunghiulară

tunsori pentru fata triunghiulara

În mare parte, tunsorile care li se potrivesc bărbaților cu față alungită vor arăta la fel de bine și pe cei cu față triunghiulară. Totuși, există și o excepție: părul foarte scurt nu face decât să accentueze maxilarul deja pronunțat, astfel că e indicat să eviți frizura buzzcut.

Tipuri de tunsori pentru fața rotundă

tunsori pentru fata rotunda

În cazul feței rotunde, părul trebuie să contribuie la crearea unui efect de alungire a acesteia. Astfel, părul din lateral trebuie păstrat scurt, iar cel de sus lăsat la o lungime medie sau chiar medie spre lungă și aranjat ulterior cu gel sau, dacă preferi un aspect ceva mai natural, cu ceară.

Tipuri de tunsori pentru fața în formă de diamant sau inimă

tunsori pentru fata diamant

Am încadrat aceste două fizionomii într-o singură categorie deoarece ele au un aspect foarte important în comun: bărbia ascuțită. În cazul bărbaților a căror față are una dintre aceste două forme, stiliștii recomandă ca lungimea părului să fie medie sau lungă, în funcție de preferințele fiecăruia, însă nicidecum scurtă. Așadar: aranjat în sus sau într-o parte, cu breton sau fără, lung și lăsat pe spate – toate sunt opțiuni care te avantajează în acest caz.

În plus, după cum am menționat la începutul articolului, după ce ai descoperit ce tunsoare s-ar potrivi cel mai bine formei feței tale, este foarte important și cine se ocupă de ea. Nu este o regulă general valabilă, însă de multe ori prețul unei tunsori reflectă și calitatea acesteia. Așadar, caută să mergi la un stilist cu experiență și, la fel de important, care nu tunde ”pe bandă rulantă”, ci are suficient timp la dispoziție pentru a acorda frizurii tale atenția cuvenită. Vei observa diferența cu ochiul liber.

Mai jos găsiți mai multe modele de tunsori pentru bărbați 

Tunsori pentru barbati cu par scurt:

*daca vizualizati articolul de pe un telefon mobil glisati pe imagine

Tunsori pentru barbati cu par de lungime medie:

*daca vizualizati articolul de pe un telefon mobil glisati pe imagine

Tunsori pentru barbati cu par Lung:

*daca vizualizati articolul de pe un telefon mobil glisati pe imagine

Ți-a plăcut articolul? Recomandă-l și prietenilor!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
  • Anonim Killer

    Ce masuri are tunsoarea pentru barbati cu par scurt:ultima imagine?