Primăvara aceasta poate fi momentul perfect să te bucuri de o grădină care să arate așa cum ai visat mereu. Fără a depune un efort uriaș, cu câteva zile dedicate unui proiect special, tu și familia ta puteți beneficia de un loc relaxant în care să vă petreceți zilele călduroase din acest an. În plus, un studiu publicat de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii indică faptul că puțină activitate în grădina personală are efecte extrem de benefice, atât pentru sănătatea fizică, dar mai ales pentru cea mentală.

1. Primii pași pentru grădina perfectă

Un grădinar nu poate începe nicio lucrare fără o magazie complet utilată cu toate uneltele necesare pentru lucrările de peste an, dar și cu semințe și îngrășăminte. Pentru a putea să-ți ușurezi considerabil munca în această perioadă din an, apelează cu încredere la masini de tuns iarba si trimmere, care te vor ajuta să scapi rapid de excesul de gazon din grădină și din alte zone nedorite ale curții. Ușor de utilizat, te vor ajuta să reduci din timp și să lucrezi mai eficient, bucurându-te mai mult de compania celor dragi în grădina ta de vis.

2. Pregătirea solului

Solul trebuie afânat și nivelat în această perioadă și apoi fertilizat cu compost, mușchi de turbă și gunoi de grajd, la un interval de câteva săptămâni fiecare etapă. Atunci când te orientezi spre cel mai bun tip de îngrășământ, ține minte că cel bogat în azot este excelent pentru plantele cu frunze spectaculoase, în timp ce îngrășământul care se evidențiază prin fosfor și potasiu va ajuta la înflorire și va întări rădăcinile.

3. Plantarea florilor

Florile nu trebuie să lipsească din grădina ta în acest an. Specialiștii au descoperit că prezența florilor în mediul tău înconjurător are efecte benefice asupra psihicului și nu numai. Potrivit unui studiu citat de Huffington Post, florile ar ajuta chiar și în privința reglării pulsului. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este strângerea frunzelor uscate, dacă nu ai reușit să rezolvi această problemă încă din toamna anului trecut, apoi poți trece la plantarea florilor bienale, precum panseluțele, apoi la arbori și arbuști. Pentru anumite flori care pot fi plantate pe perioada de primăvară, precum calele, păstrează distanțe de aproximativ 40 de centimetri între ele. De asemenea, tratamentele împotriva paraziților trebuie aplicate imediat după ce ai observat semne de îmbolnăvire în grădină.

Dedică-ți puțin timp în această perioadă din an pentru grădina de vis din gospodăria ta și te vei putea bucura de aceasta pe tot parcursul anului. Alege florile care îți plac cel mai mult și nu lăsa zone descoperite. Acolo unde nu ești sigur care este cea mai bună variantă, plantează pomi fructiferi. Te vei putea bucura în viitor de fructe delicioase din grădina ta și vor oferi răcoare și umbră în zilele călduroase de vară. Ca imaginea să fie perfectă, găsește spațiu în curte și pentru un mic foișor din lemn de care să se bucure toată familia ta mult timp de acum încolo.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright michaeljung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda