Odată cu avansarea tehnologiei asistăm și la o schimbare de roluri în societate. Liderul grupului nu mai e neapărat bărbatul alfa, ci poate fi mai degrabă prietenul „geek”, cu 10 pe linie sau hipsterul cu cea mai mare rețea de networking. Iată câteva lucruri de care ai nevoie ca să fii liderul grupului din care faci parte.

1. Accesoriile cu personalitate

În lumea modernă, felul în care te prezinți în societate ghidează și rolul tău în structura sa. Așa că dacă vrei un „post” de conducere trebuie să arăți întotdeauna mai bine decât ceilalți. Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să ai lucruri foarte scumpe în garderobă, ci mai degrabă să fii îngrijit, atent la detalii și să ai accesoriile potrivite.

Nu-ți fie teamă să-ți arăți caracterul prin alegerea unor accesorii cu personalitate. Ai grijă doar să nu le porți pe toate în același timp, altfel e posibil să cazi în ridicol. În plus, dacă ai investit într-o cravată sau într-o cămașă cu manșete colorate cum sunt cele de la Paul Smith, e bine ca atenția să cadă doar pe aceste accesorii inedite.

Cel mult poți purta în același timp o pereche de șosete haioase, precum cele de Soseta3.

Importante sunt și accesoriile, ca pălăria sau ochelarii de soare. O șapcă de baseball sau o pălărie Panama îți pot schimba complet lookul, în timp ce perechea potrivită de ochelari de soare transmite la rândul său alte mesaje despre tine.

2. Geanta de designer

Bărbatul modern poartă de obicei la el un telefon, un laptop, un portofel și chiar o carte sau o revistă. Felul în care porți toate aceste lucruri spune multe despre tine. De exemplu, dacă îți îndeși portofelul într-o pereche de pantaloni de costum le vei deforma croiala și asta se va traduce în lipsă de eleganță.

E de preferat să păstrezi toate aceste lucruri într-o geantă din piele cu detalii handmade și design minimalist, care merge la orice ținută. Poartă o geantă din piele de la Gabriel Geller sau Mihaela Zvinca și te vei face remarcat prin stil și bun gust, care sunt și ele printre atributele unui lider.

3. Gadgeturile inteligente

Pe lângă un smartphone de ultimă generație dotat cu tot felul de aplicații deștepte, ar fi bine să deții sau cel puțin să știi de existența lui Google Home mini, de Nintendo Switch sau de ultimele lansări în materie de ceasuri smart.

Tehnologia este o parte importantă a lumii în care trăim și un lider ar trebui să fie tot timpul la curent cu cele mai noi inovații.

4. Mijloacele de transport potrivite

Un lider ar trebui să fie regele șoselelor pe o bicicletă din fibră de carbon, ușoară și modernă sau într-o mașină hibridă ce arată o anumită putere financiară și grijă față de mediul înconjurător.

Sau poți alege mijloacele de transport în comun, asta va spune că ești un om cu picioarele pe pământ,  iar acest lucru este caracteristic unui lider modern.

5. Un parfum cu personalitate

În primul rând, e important să știi cum să alegi un parfum potrivit pentru tine, fie că ți se potrivesc mai degrabă cele fresh cu aromă de citrice și note lemnoase cum e Terre d’Hermes, de la Hermes sau parfumurile cu arome mai extravagante și exotice, ca Blackpepper, de la Comme des Garcons.

În al doilea rând, nu purta prea mult parfum, acesta ar trebui să fie un mod subtil de a atrage atenția și admirația celor de lângă tine.

Apoi, fii consecvent cu aroma pe care o porți, poate deveni amprenta ta personală și în mintea celor din jur va fi mereu asociată cu tine.

6. Atitudinea de lider

Un lider ar trebui să fie întotdeauna relaxat, să gestioneze problemele cu ușurință, fără a fi  superficial, să știe când trebuie să îi lase pe ceilalți să se manifeste și când trebuie să intervină pentru bunul mers al lucrurilor.

Un lider modern nu trebuie să conducă prin frică sau forță, ci, dimpotrivă, prin empatie, susținere și toleranță. Însă, mai ales, atitudinea trebuie să fie ceva cultivat și autentic, nu de suprafață.

Atitudinea este rezultatul unui cumul de factori din viața fiecăruia, însă nu uita că se poate cultiva, dacă știi ce vrei.

Pe lângă cele de mai sus e foarte important să gândești ca un lider, iar asta înseamnă să nu te pierzi în detalii, să vezi „the big picture” și să ai încredere în tine, orice ar fi.  Dacă reușești să transmiți aceste lucruri, cu siguranță cei din jur vor vedea în tine un om de bază și un conducător.  

Sursă foto : Shutterstock 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda