Ea este cea mai importantă persoană din viața ta. Atât de importantă încât poți vizualiza toată viața voastră împreună. Cu bune și cu rele. Dar mai ales cu momente importante. De la acela în care spune DA, la aniversări și tot felul de motive de sărbătoare. Și cum poți spune mai bine „ești cea mai importantă persoană pentru mine” dacă nu cu ajutorul bijuteriilor cu diamante? Suntem aici să te sprijinim, iar cu ajutorul Teilor te vom ghida să alegi cele mai potrivite bijuterii, în funcție de ocazie. Stai cu ochii pe seria #momentedediamant și spune-ne în ce momente ai nevoie de ajutorul nostru.

Alegerea destinației potrivite este una dintre cele mai provocatoare decizii pe care un bărbat o are de luat atunci când vine vorba de cererea în căsătorie. Unde, când, cum? Paris, Santorini, Veneţia, București sau de ce nu, la o cină în intimitatea casei, toate sunt variante tentante și posibile. Decizia nu este atât de simplă pe cât pare, pentru că locul ales va schimba și experiența oferită, de aceea îți aducem în ghidul de astăzi o serie întreagă de sugestii care să te ajute să îți clarifici alegerea rapid și fără complicații. 

Motive să o ceri de soție în vacanță
Greșeli de evitat
Patru destinații de lux din lume
Cele mai romantice destinaţii din Europa
Destinații inedite din România
Locuri din București în care să o ceri în căsătorie

Motive să o ceri de soție în vacanță

Probabil ți-au trecut prin minte multe idei de cerere în căsătorie. Te-ai gândit ca momentul să fie de Crăciun, la cina festivă sau la o petrecere organizată împreună cu prietenii voștri, la un meci de fotbal, pe stadion, la un concert…Dacă dintre toate variantele posibile, știi că cea mai potrivită este în cadrul unei vacanțe, atunci ai făcut una dintre cele mai avantajoase alegeri, pe care cu siguranță nu o vei regreta. Iar asta pentru că, în primul rând, împuști mai mulți iepuri dintr-un foc: 

  • Aveți ocazia să creați un cadru mai intim, mai ales dacă destinația în care mergeți este recunoscută pentru astfel de evenimente; 
  • Locul în care o vei întreba dacă vrea să fie soția ta va rămâne o amintire de suflet pentru amândoi și vă veți întoarce aici oricând cu mare drag; 
  • Ai mai multe opțiuni prin care să celebrați momentul; 
  • Starea voastră de spirit va fi specifică vacanței: relaxantă, plăcută, euforică. 

Greșeli de evitat

Fiind un moment atât de important pentru amândoi, cu siguranță îți dorești să iasă perfect. De aceea, trebuie să te asiguri că nu va exista niciun fel de problemă care v-ar putea da planurile peste cap. De regulă, cele mai frecvente greșeli țin fie de inelul de logodnă ales, fie de planul pe care bărbații îl pun la cale atunci când vor să le ceară în căsătorie pe iubitele lor. De aceea, ca un moment prețios să nu se transforme într-un coșmar, trebuie să te asiguri, în primul rând, că inelul ales i se potrivește viitoarei tale soții, atât ca mărime, cât și ca stil. 

Cum să alegi inelul fără probleme 

Unii bărbați fac greșeala să se ghideze după trenduri și preferințele generale ale femeilor atunci când aleg inelul și mai puțin după gusturile iubitei. Încearcă să afli ce fel de design i-ar plăcea. De exemplu, dacă este o persoană tradiționalistă, romantică și familistă, cel mai probabil i se potrivește stilul clasic, simplist, asemănător modelului următor. 

Inel de logodna cu diamant Princess Cut 

Dacă, dimpotrivă, este o fire creativă, rebelă, excentrică, inelul ar trebui să reflecte personalitatea ei, așa că un model în stilul celui alb cu diamante, din exemplul următor, s-ar potrivi cu siguranță. 

INEL AUR ALB CU DIAMANTE DE 0.32CT

Ca să te asiguri că faci alegerea potrivită, studiază mai întâi colecțiile special gândite și create pentru astfel de momente. O colecție potrivită este și Pure Diamonds de la Teilor, care cuprinde o serie de bijuterii dedicate bărbaților care vor să își surprindă viitoarele soții. 

De asemenea, pentru a alege mărimea potrivită, cel mai simplu este să împrumuți, fară ca ea să știe, unul dintre inelele iubitei tale și să îl prezinți bijutierului atunci când te hotărăști asupra modelului. Chiar dacă Teilor îți oferă posibilitatea de a modifica gratuit inelele de logodnă încrustate cu diamante, ideal este să găsești mărimea potrivită de prima dată.

Așadar, dacă inelul este pregătit, planul este făcut și nu ți-a mai rămas decât să alegi destinația în care vrei să mergeți, iată în ghidul următor câteva dintre cele mai inspirate locuri pentru marele „DA”.

Patru destinații de lux din lume

Pe lângă entuziasm și nerăbdare, planul tău are nevoie și de câteva elemente ajutătoare. Locul, peisajele din jurul vostru, spațiul de cazare, atmosfera din restaurant, toate sunt mai mult decât importante. Destinațiile de lux din lume nu doar că vor îndeplini condițiile dorite, ci chiar le vor depăși. 

Bali 

Locul este denumit și „Insula Zeilor” sau „Paradisul îngerilor”, mai ales de cuplurile de îndrăgostiți care și-au petrecut aici fie luna de miere, fie au celebrat nunta sau chiar cererea în căsătorie. Peisajele încântătoare, plajele și grădinile luxuriante, hotelurile aflate de-a lungul coastei vă vor da senzația că ați ajuns într-un adevărat colț de rai. Perioadele cele mai potrivite pentru a vă bucura de aventurile și momentele de răsfăț din Bali sunt în lunile iunie-octombrie, când vremea este destul de prietenoasă și nu foarte ploioasă. 

Thailanda

Sau „Țara Oamenilor Liberi”, care niciodată nu a fost colonizată și nu a atacat regiunile vecine, oferă atât munți, jungle, câmpii plantate cu orez, cât și plaje întinse, de care cu greu vă veți putea despărți. Este un loc ideal pentru cuplurile de îndrăgostiți, mai ales că vă puteți bucura împreună de arta culinară thailandeză, de bogăția și varietatea aromelor, de mirosurile condimentate și de orice lucru pe care îl veți descoperi în orașele și stațiunile turistice din această țară. Este un loc care cu siguranță merită să marcheze începutul logodnei voastre. 

Tanzania

Parcul Serengeti este unul dintre cele mai frumoase ecosisteme din întreaga lume, putând fi admirat de sus, printr-un zbor cu balonul cu aer cald. Veți avea parte de un spectacol captivant și de momente inedite, perfecte pentru a-i adresa întrebarea „Vrei să fii soția mea?”. 

Kenya

Dacă vă doriți o experiență cu totul unică, pe care să nu o fi încercat până acum, Kenya este destinația care vă așteaptă cu brațele deschise. Veți putea admira recife de corali și insule exotice, animale sălbatice libere în habitatul lor natural. Este locul de naștere a nenumărate civilizații și o regiune dedicată aventurilor și momentelor trăite la intensitate maximă. Safari în Africa vă oferă experiența unică de a vedea de aproape animalele pe care, de obicei, le admirăm doar la televizor. Cu siguranță va fi un moment inedit și curajos care merită să dea startul noului vostru drum. 

Cele mai romantice destinaţii din Europa

Dacă te gândești să alegi variantele clasice, precum un drum deja bătătorit de nenumărate cupluri de îndrăgostiți, te poți orienta către destinațiile recunoscute de mult timp ca fiind cele mai romantice orașe din Europa. Iată câteva dintre cele mai importante: 

Paris

Bineînțeles că din topul listei nu putea să lipsească Parisul, un loc recunoscut de multă vreme ca fiind leagănul iubirii romantice. Îndrăgostiții construiesc aici multe amintiri la care vor să revină la fiecare aniversare a relației lor. Podurile care traversează Sena sunt dovada faptului că în Paris multe cupluri vin să își declare iubirea. Aici sunt peste 700 de mii de „lăcățele ale dragostei”. Există o tradiție în care cuplurile cumpără un lacăt pe care scriu un mesaj ca amintire, apoi îl leagă de grilajul podului și aruncă în Sena cheița. Ideea aceasta a fost preluată și în alte țări precum Germania sau Italia. Așa că, dacă își dorești ca cererea ta în căsătorie să fie oficializată și printr-un simbol al iubirii veșnice, Parisul este locul ideal în care puteți merge.

Veneția

O plimbare făcută cu gondola pe canalele înguste ale Veneției poate fi cadrul ideal în care multe femei visează să fie cerute în căsătorie. Dacă te tentează ideea de a-i oferi inelul de logodnă admirând de pe apă cele mai frumoase cartiere ale orașului italian, alegerea ta nu o va dezamăgi. 

Roma

„Fontana di Trevi” este unul dintre obiectivele turistice care atrage anual milioane de vizitatori.  Ce o face atât de cunoscută în întreaga Europă? Pe lângă arhitectura fascinantă, fântâna ascunde și o legendă. Se spune că cei care aruncă o monedă aici cu siguranță se vor mai întoarce. În plus, aceasta este o tradiție prin care vechii romani cereau zeilor să îi protejeze pe tot parcursul călătoriilor. Așa că, dacă vă doriți un început de drum bun, fericit și norocos, atunci Roma are toate ingredientele necesare. 

Barcelona

Libertatea, euforia, bucuria de a fi în vacanță, energia caldă specifică mării, culorile și arhitectura orașului vor crea cadrul perfect pentru un moment atât de important precum cererea în căsătorie. Fie că alegi să îi adresezi întrebarea iubitei tale în timp ce vizitați măreața Sagrada Familia sau superbul Parc Guell, fie că alegi priveliștea de la Montjuic sau faleza de pe malul mării, momentul va fi perfect cu astfel de locuri superbe în jurul vostru. În plus, Barcelona este genul de oraș în care veți vrea să reveniți, așa că puteți retrăi momentul de fiecare dată când veți vizita splendidul oraș spaniol. 

Lisabona

Un alt oraș romantic, ce aduce multe simboluri și o energie caldă, este Lisabona. Elegantă și vie, capitala Portugaliei îmbină mai multe stiluri aparent contradictorii: clasic cu minimalist sau arhitectura străduțelor înguste și întortocheate cu bulevardele largi și aerisite. Există multe obiective turistice în cadrul cărora o poți cere în căsătorie, de exemplu, podul 25 Aprilie (Ponte 25 de Abril) este asemănător cu cel din San Francisco, fiind un simbol al trecerii într-o nouă etapă. 

Destinații inedite din România

Nici România nu stă departe de momentele romantice care pot lega frumos un cuplu fericit. Elementele naturale specifice, dar și cele arhitecturale, anumite legende și povești întâlnite în zona noastră te pot inspira. Iată câteva sugestii: 

  • Vârful Moldoveanu – dacă mersul pe munte este una dintre pasiunile voastre comune, atunci cel mai înalt vârf din România poate fi locul ideal pentru voi;
  • Cascada Bigăr – un alt loc inedit din țară este Cascada Bigăr, un obiectiv turistic care a devenit cunoscut în întreaga lume după ce, în anul 2013, site-ul The World Geography a realizat o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, pe primul loc aflându-se cascada Bigăr din Caraș-Severin;
  • Turnul cu Ceas din Sighișoara – priveliștea încântătoare pe care o puteți admira de la o înălțime de aproape 60 de metri la care se adaugă atmosfera desprinsă parcă din poveștile și filmele medievale cu prinți și prințese sunt motive potrivite pentru o cerere spectaculoasă în căsătorie;
  • Turnul Sfatului – un alt obiectiv care vă aduce la înălțime se află în Sibiu și poate fi locul potrivit pentru a-i adresa iubitei tale vestita întrebare. Partea frumoasă este că de fiecare dată când veți vizita Sibiul vă veți aminti de acest moment important;
  • Complexul Harmonie este compus din cinci case construite în copac, oferind nu doar un cadru intim, ci și o panoramă superbă către Munții Bucegi și Piatra Craiului. Vilele par desprinse din povești și au un design unic, potrivit momentelor petrecute în doi;
  • Locurile retrase de la malul mării – dacă există numeroase amintiri care vă leagă de litoralul românesc, un răsărit admirat de pe plajele mai aerisite și intime, cum sunt Gura Portiței sau Plaja Corbu, poate fi singurul ingredient de care aveți nevoie pentru ca momentul să iasă așa cum îl visați de mult timp.

Locuri din București în care să o ceri în căsătorie

Mai ales pentru cuplurile care au petrecut mult timp în parcurile, terasele și restaurantele din București, capitala rămâne un loc potrivit pentru a face marele pas. Iată câteva sugestii care te pot inspira. 

Parcurile din București

Dacă aveți un parc preferat în care ați petrecut multe momente frumoase, v-ați plimbat des, ați avut discuții, ați alergat sau chiar v-ați cunoscut, atunci acesta poate fi și locul în care să îi spui că ai vrea să te însoțească mai departe în viață, dar în calitate de soție. La amintirile deja create din parcurile Herăstrău, Cișmigiu, IOR, Carol I sau Tineretului, merită să adăugați și acest moment. 

Pasajul Macca-Vilacrosse

Este una dintre cele mai spectaculoase bijuterii arhitecturale din București, ce poate rivaliza cu pasajele similare din Paris şi Londra. Având o istorie bogată, Macca-Vilacrosse a reușit să își păstreze farmecul de odinioară, în ciuda zecilor de ani care au trecut peste el. Poți alege una dintre terasele de aici, organizând cererea în căsătorie în cadrul unei ieșiri în oraș cu prietenii.

Observatorul Astronomic

Este pasionată de tot ce înseamnă planete și Univers? Atunci Observatorul Astronomic o va face să se simtă în lumea ei și va aprecia alegerea ta. Vorbește cu personalul aflat aici pentru a-i pune pe lista principalilor complici ai surprizei. De asemenea, poți organiza evenimentul alături de prietenii voștri apropiați. 

Barurile și terasele de unde vezi Bucureștiul de sus

Capitala găzduiește multe localuri de unde vă puteți bucura de o vedere superbă asupra orașului atât pe timp de zi, cât și noaptea. Caută detalii pe internet despre cele mai interesante terase, alege ziua potrivită, ora și conspiră cu personalul localului pentru a pune la cale modul în care să îi oferi inelul viitoarei tale soții. Există multe idei care pot fi puse în practică în cadrul unul restaurant elegant. Alege-o pe cea mai potrivită vouă și stabilește toate detaliile de care ai nevoie ca cererea să iasă ca în filme. 

Caruselul din București 

Dacă iubita ta este pasionată de citit, îi poți face o surpriză pe gustul ei. Poți decupa paginile din interiorul unei cărți de dragoste, astfel încât să poți ascunde în ea cutia inelului de logodnă. Propune-i viitoarei tale soții să mergeți în librăria Carusel din București. Ascunde cartea pe unul dintre rafturi când nu este ea atentă, apoi roag-o să răsfoiască puțin romanul. Cum va deschide coperta, va găsi și surpriza. 

Așadar, chiar dacă pare greu să te decizi care este locul în care veți trece la o nouă etapă a relației, cu puțină imaginație, cu un buget deja stabilit și având o paletă atât de diversificată de opțiuni, lucrurile se simplifică semnificativ. 

Sursa foto: Shutterstock 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda