Soarele arde, biroul devine tot mai insuportabil și simți tot mai pregnant mirosul mării. Cunoaștem cu toții acele zile în care nu îți vine să faci nimic altceva decât să pregătești mașina și să pleci la drum. Ei bine, de ce mai amâni? Nu trebuie decât să aduni de prin casă aceste 10 lucruri și ești gata de plecare!

1. Provizii de mâncare și apă

Poate că datorită filmelor ți-e deja gândul la grămezi de conserve și sticle de apă potabilă, însă nu te gândi mai mult decât trebuie. Pur și simplu deschide frigiderul și alege alimentele despre care crezi că ar putea rezista câteva zile pe drum. Mai ai, desigur, varianta unei lăzi frigorifice, deci menține lucrurile cât mai simple posibil și descurcă-te cu ce ai. În plus, nu-ți bate capul prea mult, pentru că nu trebuie oricum să pierzi șansa de a gusta specialitățile locale, peste care este imposibil să nu dai chiar la marginea drumului, fără niciun efort.

2. O cameră video, ca să vadă și cei de acasă ce ai trăit

Acum că te-ai asigurat că vei rămâne în viață, cum ar fi să filmezi totul? În acest fel, prietenii tăi nu vor putea decât să creadă toate experiențele cărora le-ai făcut față pe drum. Ia-ți o cameră de mașină, monteaz-o și gata, uită de ea! La sfârșit vei rămâne cu toată povestea înregistrată, iar nimeni nu va avea voie să nu te ia drept model.

3. O trusă medicală pentru situații neprevăzute

Nu trebuie să pui răul în față ca să te gândești la asta, ba dimpotrivă. Trebuie să știi să previi. Așază trusa într-un loc din care o poți scoate ușor, pentru că nu trebuie să ți se fi întâmplat neapărat ție ceva ca să o folosești. Nu știi niciodată când poți ajuta pe cineva cu un gest neprețuit.

4. Întoarce-te la origini și ia cu tine niște bancnote

Pentru că nu știi niciodată pe unde te duce drumul, trebuie să iei serios în calcul posibilitatea ca acel card pe care acasă îl folosești peste tot, în sălbăticie să nu mai aibă nicio valoarea. Asigură-te, așadar, că ai la tine și câteva bancnote în numerar. Fie că e vorba despre niște zmeură savuroasă pe care o vei găsi culeasă cu grijă de către țărani și vândută la marginea drumului, fie că te vei afla într-o situație care nu-ți lasă în aceeași măsură gura apă, nu vei rămâne descoperit!

5. Smartphone-ul pe care nu l-ai mai atins oricum de 2 minute

Din păcate, nu toți ne descurcăm cu hărțile, la fel cum nu toți avem la fel de multă experiență. Dacă te afli în această situație, poate nu ar fi rău să iei, totuși, smartphone-ul cu tine. Vei avea acces nu numai la tot felul de hărți, ci și la diverse aplicații pentru drum, prin care vei fi ținut la curent în permanență atât cu situația traficului, cât și cu numeroase scurtături, de data asta de încredere.

6. Un briceag fără de care nu vei mai pleca nicăieri după aceste zile

…și căruia nu-i poate contesta nimeni valoarea. De la tăiatul mezelurilor, desfăcutul conservelor și până la meșteritul pe la mașină, cu un briceag vei fi în stare de orice. Pe lângă faptul că este multifuncțional și va îndeplini toate sarcinile de care ai nevoie, de acum înainte va fi elementul tău totem pentru drumeții.

7. O pătură călduroasă

… pentru nopți sub cerul liber, în așteptarea unui răsărit care să te convingă că tot drumul a meritat și, mai ales, să o faci din nou. Până atunci, asigură-te că strecori în acea ladă frigorifică și ceva de băut, ca totul să fie perfect.

8. Un acumulator extern puternic

Atât pentru bateria vehiculului, cât și pentru aparatele tale electronice. Astfel, nu vei rămâne nicăieri cu mașina blocată, la fel cum nu-ți vor lipsi nici hărțile despre care ți-am spus mai devreme. (vezi aici mai multe modele)

9. Îmbrăcăminte sport prin care învingi orice încercare a naturii

Uită de prognoza meteo și echipează-te corespunzător. Nu lăsa vremea să condiționeze vreuna dintre activitățile planificate, deci asigură-te că poți face față atât unei ploi nemiloase, cât și celui mai fierbinte soare.

10. Acel prieten care nu te lasă să faci nicio prostie singur

Nu în ultimul rând, o persoană cu care poți îndura și, mai ales, împărți totul. Așa cum berea nu se bea singură, nici un roadtrip nu ai voie să-l trăiești în izolare. În plus, asta nu va face decât să închege și mai mult prietenia dintre voi.

Felicitări, tocmai ți-ai mai depășit o limită! Multe persoane pleacă de la noțiunea de roadtrip și ajung la bagaje care seamănă cu cele cu care te muți, însă asta ruinează exact conceptul din spate. Păstrează lucrurile simple, pentru că scopul este tocmai să te descurci fără tot confortul de acasă. Distracție plăcută!

Sursă foto: Shutterstock, Jacob Lund
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda