Ca urmare a Directivei Curții de Justiție a UE, țigările mentolate și cele care au capsulă mentolată nu se vor mai găsi în oferta magazinelor. Interdicția se aplică atât unităților fizice și online, cât și unităților de tip duty free. Schimbarea de pe piața produselor din tutun se va produce începând cu luna mai a acestui an. 

Directiva UE Tobacco Products Directive – TPD a interzis deja, din 2016, tutunul pentru rulat sau țigările cu diferite arome, iar acum face mai dificile condițiile aplicate producătorilor de tutun. De la data de 20 mai 2020, atât țigaretele cu arome mentolate, cât și cele prevăzute cu capsulă pentru activarea aromei vor fi retrase de la vânzare în cadrul tuturor statelor care sunt membre UE. 

Motivul principal al deciziei este preferința clienților tineri și chiar a minorilor pentru aceste produse din tutun, fapt ce este văzut ca unul dintre factorii agravanți în adoptarea unui viciu dintre cele mai dăunătoare. Interdicția aplicată de autoritățile comunitare urmărește să descurajeze obiceiul fumatului și să limiteze efectele lui în societate. 

Amatorii gustului de tutun nu rămân, însă, după intrarea în vigoare a directivei fără alternative. Ea constă în posibilitatea de a utiliza dispozitive de tip Heat-not-burn, cum ar fi IQOS și glo. De asemenea, rezervele compatibile cu acestea, cu aromă de mentă, vor putea fi folosite după data de 20 mai. 

Credit foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda