Știi acel moment groaznic care pare o secvență desfășurată în reluare, în care telefonul tău pur și simplu îți scapă printre degete și știi cu siguranță că va lua contact violent cu o suprafață rigidă? Avem vești nu tocmai fericite pentru tine: studiile arată că 37% dintre utilizatorii de smartphone i-au zgâriat cel puțin o dată ecranul, 29% dintre ei au vărsat o băutură pe el, alți 29% l-au scăpat pe scări și 20% l-au scăpat în toaletă. Nu sună bine deloc, nu?

Tipuri de huse pentru telefon
Motive pentru care să folosești o husă pentru telefon
Cum alegi husa de telefon potrivită pentru telefonul tău?

Achiziționarea unei huse pentru telefonul mobil este mai degrabă un compromis între a obține nivelul de protecție dorit și a face dispozitiviul mai dificil de utilizat. Cu cât nivelul de protecție oferit de către o astfel de carcasă este mai mare, cu atât este mai probabil ca aceasta să interfereze cu ergonomia telefonului.

Și atunci… cum alegem? Ei bine, astăzi există trei tipuri de huse de telefon care răspund acelei preferințe care face diferența pentru fiecare utilizator în parte – designul, ergonomia sau protecția sporită. Iată care sunt acestea și care sunt avantajele fiecăreia dintre ele:

Tipuri de huse pentru telefon

1. Husele de tip book cover sau flip cover

Modelul preferat de cei care pun accentul pe eleganță și rafinament, husele book cover sunt create special după forma smartphone-urilor și sunt menite să ofere protecție superioară carcaselor clasice prin faptul că acoperă inclusiv ecranul cu o clapetă care se dă pe spate sau se deschide în lateral precum coperta unei cărți. Dezavantajul este că nu poți urmări constant notificările de pe telefon fără să îndepărtezi clapeta. Iar dacă ești utilizator Waze sau navigație de orice fel când ești la volan, s-ar putea ca această opțiune să nu-ți surâdă; asta întrucât o husă book cover nu-ți va permite să folosești acele suporturi de telefon (fixate pe parbriz sau în lamelele de la ventilație) care ajută la montarea într-un punct optim și sigur pentru călătorie a telefonului.

O husă book-cover rămâne o alegere bună pentru un bărbat practic care ține la integritatea telefonului său. Și asta mai ales deoarece există și variantele de huse book sau flip cover de tip portofel care oferă spațiu extra pentru depozitarea banilor sau a cardurilor.

husa-book-mobiama-pentru-nokia-lumia-520-525-colectia-ws-negru (2)

2. Husele de tip S-view, varianta sneek peek a huselor book cover

O alternativă la clasicele huse book-cover sunt cele S-View care îți permit să vezi cât este ceasul, nivelul de baterie rămas sau dacă ai vreun apel ratat fără să deschizi coperta. Designul rămâne la fel de simplu și de elegant ca în cazul huselor de tip book-cover. În plus, îți poți seta telefonul în așa fel încât să ai acces la butoanele de play, pause și next song direct prin spațiul special creat.husa-book-two-s-view-mobiama-pentru-samsung-galaxy-s3-colectia-ws-albastru (1)

3. Husele – capac cu protecție anti-șoc de tip bumper

Husele de tip capac protejează un smartphone împotriva loviturilor și zgârieturilor cu ajutorul unor  margini anti-șoc. Astfel de huse oferă vizibilitate clară asupra carcasei și fac utilizarea telefonului cât se poate de facilă. Ele protejează atât ecranul, cât și lateralele sau spatele acestuia.

Poate că telefoanele nu arată nemaipomenit în bumpere, deși cele mai multe sunt transparente și, deci, păstrează conceptul original al designerului carcasei, și nici nu sunt la fel de comod de manipulat cum sunt atunci când le utilizăm fără așa ceva, însă nimeni nu poate să le conteste funcționalitatea. Dacă nu vrei să te alegi cu ecranul spart și carcasa crăpată mai devreme de momentul în care te plictisești de telefon, ia în considerare achiziționarea unui bumper metalic sau de cauciuc.

capac-protectie-spate-cellara-anti-soc-cu-bumper-negru-colectia-hybrid-pentru-iphone-7-transparent

4. Husele LED View sau husele cu creier propriu

Dacă ești pregătit să crezi că stilul nu a fost niciodată mai practic, atunci ești pregătit pentru husele LED View. Cu un slot intuitiv pentru card, pentru un plus de confort, designul luxos din piele include un capac inteligent, care pornește și oprește dispozitivul, ori de câte ori îl deschizi și îl închizi. E o husă deșteapă care te ajută să verifici instantaneu notificările datorită afișajului LED ascuns. Dacă stai bine cu simțul umorului, poți personaliza lista de persoane de contact cu pictograme distincte, ca să ai parte de o experiență interactivă.

Care sunt cele mai plauzibile motive pentru care ar trebui să folosești o husă de telefon

Poate părea redundantă abordarea acestui subiect ținând cont de prețurile infime ale carcaselor de telefon. Până la urmă nu trebuie să fii un neîndemânatic irecuperabil ca să îți pui smartphone-ul în primejdie – i se poate întâmpla oricui într-un moment de neatenție sau câtă vreme ajunge pe mâna cui nu trebuie (da, ne gândim la copii). Hai să vorbim și despre celelalte motive, la fel de valide, pentru care ar trebui să iei în considerare folosirea unei huse de telefon, indiferent de vârsta acestuia:

  • Poți să obții un preț mai bun la revânzare – dacă esti early adopter, o husă te poate ajuta să menții integritatea telefonului; acesta este, poate, cel mai important aspect pentru cei care doresc să achiziționeze un telefon. de ultimă generație, la un preț accesibil.
  • Poți să-ți personalizezi smarthphone-ul. Prea puțini dintre noi se uită astăzi când achiziționează un telefon la aspectul carcasei, iar acest lucru se întâmplă deoarece știm că atât ea cât și husa de protecție pot fi personalizate ca să ne completeze stilul.

Am găsit pe gabrielgeller.com disponibilă opțiunea de a-ți face o husă de piele, personalizată cu orice text, font sau logo dorești:

In timp ce, pe tattooit.ro, am găsit niște design-uri interesante cu care poți să-ți personalizezi husa:

  • Poți beneficia de funcții suplimentare. Cele mai utile sunt funcțiile de port card specifice huselor flip cover. O noutate o reprezintă și husele Book Clear View care previn deteriorarea ecranului prin închiderea capacului rabatabil dar păstrează și linia subțire a telefonului și permite controlul acestuia fără a deschide husa.

book-clear-view-samsung-pentru-samsung-galaxy-s6-edge-plus-bleumarin

  • Poți să te relaxezi cu adevărat în preajma copiilor – nu trebuie să ai copii ca să fii expus curiozității lor pentru tehnologie. Iar atunci când ai dat jumătate de salariu sau mai mult pe smartphone și se întâmplă un atac inocent la integritatea lui, vei regreta că nu ai investit o sumă modică într-o husă de protecție de calitate. Cu alte cuvinte, dacă știi că ești înconjurat de copii curioși, nu le lua plăcerea explorării, doar pregătește-ți telefonul să reziste oricărui tip de stres.

Ce trebuie să ai în vedere când alegi husa potrivită pentru telefonul tău?

Păi, din moment ce ai ajuns până aici cu cititul, în mod clar ai o nevoie particulară pentru care te-ai gândit că soluția ar putea fi o husă de telefon. Aceasta ar trebui să aibă întâietate în alegerea telefonului, însă mai sunt și alte aspecte care s-ar putea să-ți piardă din vedere:

Brandul și modelul smartphone-ului

Principalul avantaj pe care îl vei avea dacă vei alege o husă special concepută pentru modelul tău de telefon este acela că vei avea acces la toate butoanele laterale. Atenție la husele cumpărate din magazine neautorizate și la așa numitele huse compatibile pentru toate telefoanele! Ți se poate întâmpla să cumperi o husă care nu se pliază perfect pe telefon sau îți îngreunează accesul la anumite butoane de uz frecvent cum ar fi cel al camerei foto sau al setării volumului. Apelează la un furnizor de încredere și îndreaptă-ți întotdeauna atenția către husele originale.

Stilul tău personal

Există atât de multe modele de huse de telefon că ai nevoie doar de răbdare ca să îți dai seama care anume se potrivește cel mai bine cu stilul tău și cu obiceiurile tale de utilizare a telefonului.

  • Husele pentru cei care sunt mereu sub “lumina reflectoarelor”. Dacă ești genul de bărbat ca știe că nicăieri nu e mai bine decât în centrul atenției, atunci ar trebui să faci din aspectul telefoului tău, gadgetul de care nu te desparți nici în somn, un statement. Fie că alegi varianta cu impact minimalist – o culoare vibrantă sau că îți personalizezi carcasa ori husa cu ajutorul unui serviciu specializat, modul în care arată smartphone-ul tău pornește singur conversații.
  • Husele pentru cei care pun pe primul loc siguranța și funcționalitatea. La polul opus celor care își doresc să iasă în evidență sunt cei care își doresc doar protecția telefonului, nu și expunere. Alegerea potrivită pentru acești posesori de smartphone-uri o reprezintă husele transparente sau cele clasice, din piele.
  • Husele pentru condiții extreme. Unii oameni doresc să aibă telefoanele mobile cu ei și în timp ce escaladează munți, sunt în canoe, umblă prin furtuni în deșert sau, de ce nu, prin ploaia caldă de vară. Cele mai multe telefoane nu sunt făcute pentru a îndura aceste condiții – daunele cauzate de apă reprezintă mai mult de douăzeci la sută din cauzele defectării dispozitivelor mobile. Vești bune: există modele de carcase destinate special pentru a proteja telefonul de murdărie, șocuri sau stricăciuni produse de umiditate. Totuși, trebuie să îți amintești că o husă care oferă o protecție suplimentară anti-șoc sau impermeabilizare îți va face telefonul să crească în dimensiuni și, implicit, să fie mai greu de utilizat.

Dacă nu ai dat foarte mare importanță până acum necesității utilizării unei huse, amintește-ți că accidentele nefericite se pot întâmpla când te aștepți mai puțin, iar avariile produse telefonului tău mobil îi pot afecta nu doar aspectul, ci și funcționalitățile. Dincolo de astea, de ce să îți refuzi ocazia de a avea un telefon care să se potrivească perfect stilului tău personal și să se diferențieze în mulțime?

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda