De cele mai multe ori, femeile sunt cele care se ocupă de amenajarea casei. Drept urmare, o mare parte dintre stilurile de design interior au o notă elegantă, feminină, romantică sau visătoare. Există, însă, și trenduri destul de masculine, simple, funcționale, așa cum sunt cele din rândurile următoare: 

Stilul industrial 

Stilul industrial a luat naștere în anii 60-70, în New York, atunci când au apărut primele amenajări interioare de acest gen. Inițial, numeroși investitori, artiști și oameni creativi din diverse domenii au descoperit uzinele și fabricile din vechile cartiere muncitorești ale Manhattanului, pe care le-au transformat în spații de locuit și chiar agenții de publicitate. 

Amenajarea livingului in stil industrial este, mai ales, la îndemâna persoanelor care adoră simplitatea, finisajele imperfecte, detaliile lăsate la vedere cum sunt, de exemplu, țevile din metal, suprafețele din beton sau lemn. Pereții din cărămidă și mobilierul cu elemente decorative din lemn, corpurile de iluminat pe structuri metalice, nuanțele reci de gri, alb și negru sunt doar câteva dintre caracteristicile ce definesc stilul industrial. Toate pot fi integrate cu ușurință în livingul tău, mai ales dacă vorbim despre unul de dimensiuni medii sau mari. 

Stilul minimalist

„Less is more” este una dintre sintagmele care pot defini perfect stilul minimalist. Acest stil încurajează oamenii să se elibereze de tot ceea ce este inutil, de prisos în viața lor și să facă mai mult loc lucrurilor cu adevărat importante: echilibrul, sănătatea, liniștea. Cu cât designul obiectelor este mai simplist, cu atât reușești să pui accentul mai mult pe calitate decât pe cantitate. O altă regulă a minimalismului este aceea de a miza pe piesele de mobilier multifuncționale, cum sunt canapelele care au și spații de depozitare, paturile care au în partea de jos încorporate rafturi pentru cărți. 

Stilul art deco

Bărbații au iubit stilul art deco încă de când a apărut, în decursul anilor 1920. Deoarece a adus inovație și opulență și a dat femeilor o notă excentrică, revoluționând imaginea de ansamblu asupra modei, acest stil a fost preluat rapid și în pictură, în arhitectură și în design interior. Dacă ești pasionat de stilurile luxoase, care îmbină clasicul cu modernul, atunci acest stil s-ar putea să fie cel pe care îl cauți. 

Piesele de mobilier în Stilul art deco sunt foarte elegante, dar și practice, funcționale. De exemplu, dintr-un astfel de living nu trebuie să lipsească fotoliile mari și comode, iar, în rest, este suficient dacă adaugi o măsuță decorativă din marmură, sticlă sau orice material cu luciu puternic. De asemenea, podelele lăcuite și șemineul ornamentat nu lipsesc dintr-un living stil art deco.  

Stilul loft 

Una dintre caracteristicile principale ale acestui stil este aceea că îți dă libertatea de a combina noul (elemente high-tech, materiale finisate) cu vechiul (materialele brute, nefinisate, scări din lemn, ziduri de cărămidă, țevi, biciclete retro). Cuvântul „loft” are o origine străină și, tradus din limba engleză, înseamnă „pod, mansardă”. De aceea, una dintre caracteristicile acestui stil constă în modul de compartimentare al încăperilor. Stilul loft este potrivit livingurilor luminoase, tip open-space, cu tavane înalte. Acest stil este potrivit mai ales artiștilor, creatorilor, antreprenorilor, deoarece încorporează foarte ușor atât un spațiu de locuit, cât și unul de lucru (atelier de artă, pictură, studio foto). 

De multe ori, modul în care decorezi propria locuință reflectă o parte din personalitatea ta. Culorile pe care le alegi, obiectele de mobilier, texturile folosite spun ceva despre tine. Studiind mai multe stiluri, îl vei găsi și pe cel care te reprezintă 100%. Poți porni de la cele din acest articol. Dinamice, moderne, simpliste, aceste stiluri aduc o notă masculină oricărei încăperi.  

Sursa foto: Shutterstock 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda