Când te uiți pe pârtie la cei care se dau cu placa de snowboard de parcă asta ar fi făcut toată viața, nu pare greu. Însă abia când te urci pe placă și încerci să îți menții echilibrul printre slalomuri îți dai seama că s-ar putea să fie ceva ce nu faci bine. Deși practica și exercițiul constant îți vor fi cei mai buni profesori, este bine să știi câteva lucruri de bază înainte să te aventurezi pe pârtie. Aceste sfaturi nu numai că te vor ajuta să înveți mai repede cum să îți ții echilibrul, dar în unele cazuri te pot feri și de accidentări neplăcute care să te facă să nu mai vrei să urci pe placă niciodată:

Ia o lecție profesionistă de snowboard

Dacă mulți învață să se dea singuri cu placa de snowboard, pentru alții nu este la fel de simplu. Să te chinui să îți ții echilibrul, să cazi de nenumărate ori sau să te lovești poate fi extrem de frustrant, mai ales atunci când nu știi exact unde greșești. O oră cu un instructor îți poate fi de mare ajutor, pentru că vei învăța câteva lucruri de bază: piciorul pe care ar trebui să îl ții în față, postura corpului, poziția corectă pe snowboard, cum să frânezi, cum să te întorci și multe alte sfaturi personalizate pentru tine.

Poartă un echipament potrivit

Chiar dacă ești la munte doar pentru un weekend, cât timp ajungi pe pârtie ar trebui să fii echipat corespunzător. Îmbrăcămintea potrivită te va ajuta să te concentrezi mai degrabă pe cum să înveți să te dai cu snowboardul și nu vei mai pierde timp încercând să îți strângi mai bine geaca pe corp, să îți încălzești mâinile sau să îți ferești privirea de lumina puternică a soarelui, reflectată în zăpadă.

Poartă o bluză termoizolantă și o geacă ușoară, dar călduroasă, precum și o pereche de pantaloni cu elastic la baza picioarelor, pentru a împiedica zăpada să pătrundă. Mănușile și casca de protecție sunt și ele esențiale pentru confortul și siguranța ta. De asemenea, ochelarii de protecție te ajută să poți vedea mai clar pârtia, fără să îți forțezi ochii din cauza luminii foarte puternice. Acești ochelari pentru snowboard de pe edel-optics.ro te vor ajuta să te concentrezi doar asupra mișcărilor tale cu placa, fără să mai fii deranjat de razele soarelui sau să îți lăcrimeze ochii din cauza luminii.

Poartă echipament de protecție

Să fii începător pe snowboard este sinonim cu a cădea de multe ori, așa că vei avea nevoie de un echipament care să te protejeze de accidentări. Casca de protecție este esențială, mai ales că îți este mult mai simplu să îți pui ochelarii sport peste ea. De asemenea, poți închiria, dacă nu vrei să cumperi, și niște protecții pentru încheieturi, astfel încât să eviți posibile entorse. Și pantalonii cu protecție la impact te pot salva de durerile cauzate de căzături. Aceștia sunt căptușiți în zona șoldurilor, feselor și genunchilor, astfel încât asigură un plus de protecție pentru cei care învață să își țină echilibrul pe snowboard.

Află cum ar trebui să stai pe snowboard

Mulți începători cred că nu are importanță ce picior țin în față pe placa de snowboard, însă faptul că stai cu piciorul greșit în față poate fi motivul principal pentru care nu reușești să te dai cu placa. De regulă, instructorii te întreabă care este piciorul cu care lovești mingea de fotbal. Acela este piciorul care va sta în spate.

O altă metodă de a-ți da seama este să rogi un prieten să te împingă în zăpadă ușor. Piciorul pe care îl folosești instinctiv pentru a te opri este cel care trebuie să stea în față. Cei mai mulți practicanți de snowboard stau cu piciorul stâng în față, însă există și excepții de la această regulă.

Învață să progresezi încet

Nu este suficient să stai două zile pe pârtie pentru a învăța să te dai cu snowboard-ul. De multe ori, în acest timp vei învăța să îți menții cât de cât echilibrul și să te oprești atunci când prinzi puțină viteză. Totuși, slalomurile, săriturile sau mersul cu viteză sunt exerciții pentru cei mai avansați. Nu uita că unul dintre cele mai importante lucruri este să ai răbdare cu tine însuți și să nu te forțezi să faci mai mult decât poți. Asigură-te că stăpânești lecțiile de bază înainte să treci la lucruri mai avansate și nu uita să urci pe placa de snowboard cât poți de des, pentru a te perfecționa.

Sursa foto: Shutterstock: Dmitry Molchanov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda