Facem o trecere în revistă amănunțită a celor mai importante festivaluri din vara lui 2018. Hai să vedem ce artiști au fost anunțați până acum și care sunt evenimentele de la care nu ai voie să lipsești.

Vama Libre

 • 26 mai 2018- 27 mai 2018
 • Subcarpați, Vița de Vie, Șuie Paparude și Macanache & The Putreds.


La capitolul festivaluri în 2018, unul dintre cele mai noi este Vama Libre care se întâmplă în perioada 26 mai – 27 mai 2018, în Vama Veche. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Subcarpați, Vița de Vie, Șuie Paparude și Macanache & The Putreds. Festivalul promite concerte pe sufletul vamaioților și nu numai. Costul abonamentului pentru cele două zile de festival este de 60 de lei iar biletele le poți procura aici.

Afterhills 2018

 • 31 mai 2018- 3 iunie 2018
 • Tom Odell, Hurts, Paul van Dyk

În primul an de Afterhills, la marginea Iașiului, pe șesul Bahluiului, o să fie concerte care să răsune în toată Moldova. urts, Paul van Dyk, The Crystal Method, Vini Vici, Sunnery James, Ryan Marciano, Ancient Core, Black Water, Bogdan Vix, FiRMA, Fried Friend, George Andreas, Kaleidonescu, Kapnobataii Kogaionului, Kodeera, Les Elephants Bizarres, Logical Elements, Omul Spîn, Proton, Subcarpați, Șuie Paparude, The Motans, Zdob și Zdub, sunt primele nume anunțate din line-up Afterhills. Bilete găsești aici.

Green Hours Jazz Fest 2018

 • 31 mai 2018- 3 iunie 2018
 • Green Hours Jazz Fest va avea loc chiar în București, la Green Hours pe Calea Victoriei 120

În multitudinea de festivaluri din 2018 avem și un festival internațional de jazz, Green Hours Jazz Fest. Se întâmplă în perioada 31 mai – 3 iunie 2018, în grădina boemă Avant Garden de la Green Hours Jazz cafe și la cinema Elvira Popesco. Noi suntem de părere ca este un festival de referință pentru concertele din România pe anul acesta.

Fii gata pentru un repertoriu rafinat și eclectic de la artiști străini și români, programul îl găsești aici:

Femei pe Mătăsari 2018

 • 1 iunie 2018- 3 iunie 2018
 • Află poveștile din Mahalaua Mătăsari, unde-și făceau veacul comercianții de mătăsuri și vânzătoarele de plăceri

În perioada 1 iunie – 3 iunie 2018, are loc festivalul Femei pe Mătăsari în zona mahalalei Mătăsari. Strada Mătăsari din București este cunoscută atât pentru comercianții care vindeau mătăsuri în această zonă acum 300 de ani dar și pentru femeile vânzătoare de plăceri.

Edițiile trecute au adus muzică bună pe scena Festivalului Mătăsari (Akua Naru, Alexandrina), așa că în privința concertelor merită sa stai cu ochii pe eveniment. Anul acesta este marcata chiar și o premieră importantă și anume o ediție specială, dedicată bărbaților, la începutul lui septembrie.

Neversea 2018

 • 5 iulie 2018- 8 iulie 2018
 • The Script, Scooter,  DUB FX

Neversea, aflat la a doua ediție, are loc la Neversea Beach, Constanța. Vor urca pe scenă:  The Script, John Newman, Scooter,  Redfoo, Axwell Λ Ingrosso, Hardwell, Steve Angello, Alan Walker, W&W, Sunnery Jmes & Ryan Marciano, Jamie Jones, Nina Kravitz, Camo & Krooked, Chase & Status, DUB FX, Modestep, Noisia (Dj Set), Pendulum (Dj Set).

Încă nu a fost anunțat un program oficial pentru Neversea 2018 așa că va trebui să mai așteptăm. Organizatorii au pus la dispoziție bilete la festival sub formă de abonamente, General Acces la prețul de 493,90 lei sau VIP+18 la prețul de 990.00 lei pe care le poți lua de aici.

Waha Festival 2018

 • 12 iulie 2018 – 16 iulie 2018
 • Miclafau, Covasna

Sunt șapte ani de când cei care vor să se rupă de lume pentru câteva zile au un refugiu perfect la Waha. Găsesști bilete pentru Waha 2018 aici. Sigur o să-ți găsești locul la una dintre cele cinci scene – Deep, Psy, Alternative, Chill in Space, Live Jam.

Rhadoo, Minilogue, Priku, Atma,  Master Margherita, Cosmosis, Son Kite, Ankur,   E-Mantra, Dubtil, Tengri, Psykovsky, Tulbure, Noise Gust, Khidja se numără printre DJ-ii pe care îi poți asculta la Waha.

Electric Castle Festival 2018

 • 18 iulie 2018- 22 iulie 2018
 • Castelul Banffy, Bonțida
 • Damian Marley, Groove Armada (Dj Set), Son Lux

Unul dintre cele mai populare festivaluri, Electric Castle se întâmplă, ca în fiecare an, la castelul Banffy în comuna Bonțida, Cluj, în perioada 18 iulie – 22 iulie 2018.

Având în  vedere lineup-ul anunțat până acum, se pare că ni se pregătește un mix bun de genuri muzicale. Pe scena Electric Castle 2018 vor urca: Damian Marley, Jessie J, London Grammar, Mura Masa, Richie Hawtin, Excision, Groove Armada (Dj Set), The Bloody Beetroots, St Germain, Nothing But Thieves, Son Lux, Tchami, Mum, Alison Wonderland, Digitalism, Bakermat, Dub Pistols, Little Big, Kensington, Elderbrook, Netsky, Valentino Khan, Quantic, JP Cooper, Wolf Alice, The Horrors, San Holo, Nastia, Fakear, High Contrast, Makoto, Krakota, London Elekricity, Northlane, Cancer Bats, Dubioza Kolektiv, Kris Kros Amsterdam, Subcarpați, Vița de Vie, OCS, Vunk, Class, Hospitality, Elrow, Guilty Pleasures, Hungarian Opera Orchestra.

Încă nu a fost afișat un program pentru Electric Castle 2018, dar noi zicem că cel mai bine ar fi să-ți iei bilete pe toate zilele. De aici.

electric castle festival 2018

ARTmania

 • 27 – 28 iulie
 • festival dedicat în principal culturii rock, în Piaţa Mare din Sibiu
 • Printre numele deja anunţate se numără Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony

Cel mai longeviv festival rock de la noi din țară are loc anul asta în perioada 27-28 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Pe scena Artmania 2018 vor urca artiști precum: Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony. Acest eveniment aduce concerte care sunt fix pe sufletul pasionaților de muzică hardcore. Avem de-a face cu un festival care reunește muzica și alte forme de artă, printre care literatura sau cinematografia, oferind o experiență complexă. Artmania se evidențiază printre alte festivaluri din 2018 prin faptul că este găzduit în centrul istoric al Sibiului, un loc cu un aer aparte. Biletele le găsești aici.

UNTOLD Festival 2018

 • 2 august 2018- 5 august 2018
 • Cluj Arena, Cluj-Napoca
 • Primii artiști anunțați pentru ediția din 2018 sunt: The Prodigy, Afrojack, Armin van Buuren

În perioada 2 august – 5 august 2018, la Cluj, are loc cea de-a patra ediție Untold Festival, unul dintre cele mai mari festivaluri din România din anul acesta. Până acum numele confirmate pentru Untold 2018 sunt: The Prodigy, Bonobo, Afrojack, Armin van Buuren, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Diplo, Kygo, Oliver Heldens, Steve Aoki, Loko Dice, Nina Kraviz, Solomun, Andy C, Dub FX, Flux Pavilion, Modestep, Noisia (DJ Set), Pendulum (DJ Set), Wilkinson (DJ Set), The Chainsmokers, Jason Derulo, The Asteroids Galaxy Tour, Tiesto. Alte prezențe: Danny Avila, Don Diablo, Fedde Le Grand, KSHMR, Oliver Heldens, Tujamo, Will Sparks, Paul Kalkbrenner, Jamie Jones, Pan-pot, Seth Troxler, Borgore, The Glitch Mob (DJ Set). Pentru Untold ai program aici.

Untold Cluj se anunță a fi unul dintre cele mai bune evenimente de muzică electronică din Europa de Est. Să nu uităm că avem de-a face cu un festival din România care în 2015 a câștigat distincția Best Major Festival în cadrul European Festival Awards 2015 . Îți dăm un pont: este bătaie pe bilete la Untold 2018, așa că grăbește-te!

Găsești bilete la Untold 2018 aici .

Untold Festival 2018

Rockstadt Extreme Fest

 • 2-5 august
 • Powerwolf (Germania), Belphegor (Austria), Converge (S.U.A.)

Considerat unul dintre cele mai de seamă festivaluri de metal din Europa de Sud-Est, Rockstadt va avea loc anul acesta în perioada 2 – 5 august 2018, pe terenul de Biatlon de la Baza Cetății Râșnov din Brașov.

Primele numele confirmate la Rockstadt Brașov se numără: Powerwolf (Germania), Belphegor (Austria), Converge (S.U.A.), Misery Index (S.U.A.), Septicflesh (Grecia), Fleshless (Cehia), Kistvaen (România) şi Gutalax (Cehia).

În mulțimea de festivaluri ale anului, Rockstadt vine cu soundul hardcore și cu o atmosferă pe măsură. Găsești bilete aici .

Open Camp

 • 8-12 august
 • Vița de Vie, Nightlosers, Subcarpați, Coma, Specii, Trooper

Open Camp a început timid, dar acum este un festival care aduna în ultima lună de vară câteva mii de oameni la  poligonul de tir din pădurea Paiu, Vaslui. Prețul biletelor și programul nu au fost încă anunțate, însă poți găsi mai multe informații despre festival pe pagina de Facebook a evenimentului.

Line-up arată cam așa: Vița de Vie, Coma, Subcarpați, Trooper, Specii, Maria Răducanu, Timpuri Noi, Lupii, Silent Strike, Gojira și Planet H, Oratnitza, Harmasar, Spam, Funkorporation, For the Wicked. Pe lângă concerte, vor mai fi și proiecții de filme și expoziții.

Summerwell 2018

 • 11 august 2018- 12 august 2018
 • Domeniul Știrbey, Buftea
 • Cigarettes After Sex, The Kooks, Bastille

Summerwell are loc în perioada 11 august -12 august 2018 pe Domeniul Știrbey, Buftea. Pentru cei care au chef de o evadare din haosul capitalei și nu numai, Summer Well 2018 pare a fi opțiunea perfectă.

Primele nume care au fost confirmate pentru ediția de anul ăsta la Summerwell Festival sunt: Cigarettes After Sex, The Kooks, Rationale, Justice, Kodaline, HMLTD, Bastille, Sofi Tukker, Tom Grennan, Isaac Gracie.

Se știe că Summerwell livrează muzică alternativă de calitate, așa că ia-ți biletele din timp de aici.

festivaluri 2018

AWAKE Festival 2018

 • 17 august 2018- 19 august 2018
 • Domeniul Teleki, Gornești
 • Primii artiști ce vor urca pe scenă la cea de-a doua ediție sunt Wilkinson în fomulă live, Milky Chance, The Subways, Akua Naru.

Awake Festival are loc în perioada 17 august – 19 august 2018 pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș. Artiștii deja confirmați pentru concerte sunt: Wilkinson în fomulă live, Milky Chance, The Subways, alături de The Parlotones, Akua Naru, Fink, Subcarpați cu invitați speciali Hanu’ cu Braga, Mihail, Șatra B.E.N.Z., Ivan and the Parazol, Fran Palermo, DJ Shiver, DJ Sauce, DJ Antenna și Detour.

Se pare că la festivalul Awake, rockul și muzica simfonică vor împărți scena într-o colaborare inedită. Vița de Vie va susține în premieră concertul simfonic “În corzi” alături de Filarmonica de Stat Târgu Mureș.

Awake se deosebește de celelalte festivaluri din 2018 prin faptul ca aduce al un loc atât muzicieni cât și artiști din alte domenii de creativitate cum ar fi actori sau artiști plastici.

Găsești bilete la festival aici .

Durușa Summerhills

 • 24-26 august
 • Durușa, Maramureș

Trujillo [VE], Thatmanmonkz [UK], Indjstione, Heion, Danaga, Tzuc, Dannilov, DjSTEVE, Darai Lama, Rosenkrantz, Akos, Gopo, Lauvon, TCFC, Emap, Cristu, Medeea, Guiri, Saboar, Laurian, Ndjinn, Filiera Fonica, Ugly Astronaut, Nihill, Tight Cherry, Pavlov, Slim Rocka, Seme, Tomi Rzvn, FLVN, ZO, Alex HG, Zgirie Disc, Flaviu Moldovan, Socol, Ilie, Harry sunt artiștii care s-au perindat edițiile trecute la Summerhills. Un festival mai puțin cunoscut, dar care merită toată atenția ta, mai ales dacă îți plac evenimentele remote, departe de agitația orașului.

Găsești bilete pentru Durușa Summerhills 2018 aici.

După cum vezi, vara asta vine cu concerte și senzații tari în cele mai faine locații. Ia-ți prietenii și fă o escapadă la festivalurile care îți aduc muzică bună și distracție cu gust de bere alături de prieteni.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda