E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu MOBIUP, îți arătăm, pe parcursul mai multor episoade, tot ce ai de făcut ca să-ți blindezi telefonul. La propriu.

Importanța telefonului în viața noastră este deja cunoscută, iar cu toții facem eforturi pentru a ne păstra propriul dispozitiv în siguranță, protejându-l cu ajutorul unei huse și asigurându-ne că îl ținem mereu la îndemână, pentru a nu-l pierde. 

Totuși, și datele existente pe telefon sunt, în egală măsură, importante. Fotografii, contacte, documente salvate, filmulețe sau date bancare ne însoțesc zi de zi împreună cu telefonul mobil, și pot fi pierdute definitiv, în cazul oricărei probleme tehnice cu telefonul. Astfel, pentru a te asigura că datele tale sunt în siguranță, va trebui să îți protejezi datele, în aceeași măsură în care îți protejezi telefonul, prin următoarele metode:

Fă un backup la toate datele

Există foarte multe cauze care pot duce la pierderea datelor de pe telefon. În lipsa unor măsuri de protecție, pierderea este irecuperabilă și toate amintirile sau datele de care depindeai vor dispărea. 

Pentru a evita această situație și pentru a te asigura că ai mereu o variantă de rezervă în cazul pierderii datelor, este cazul să îți faci o copie backup la întregul conținut al telefonului. Astfel, vei avea mereu acces la toate datele, pe care le vei putea recupera în cazul unui eveniment neprevăzut. 


Citește și :


În ceea ce privește serviciul de backup folosit, ai de ales între cel pus la dispoziție de către producătorul telefonului tău și cel oferit de Google. Ambele pot fi utilizate fără probleme, însă dacă nu ești sigur că producătorul telefonului tău îți va ține datele personale în siguranță, este cazul să optezi pentru varianta oferită de Google. 

Principalul dezavantaj al unui backup este faptul că ar putea să nu salveze și cele mai recente fotografii și documente adăugate, iar acestea nu vor fi recuperate odată cu folosirea serviciului. 

Instalează-ți o aplicație antivirus 

O metodă mult mai sigură de a nu-ți pierde datele din telefon și un mod de a te asigura că dispozitivul tău nu va fi ținta atacurilor unor persoane rău intenționate este prin instalarea unui antivirus. Dacă ai descărcat vreodată o aplicație mobilă sau vreun fișier din afara Google Play sau App Store, fără a avea un antivirus, ar trebui să știi că ai fost expus unui potențial atac cibernetic sau unui fișier infectat cu „malware”. 

Pentru că nu poți fi niciodată sigur, este important să poți preveni astfel de situații și să cauți o aplicație mobilă de tip antivirus, prin care să-ți protejezi telefonul și să te asiguri că nu îți vei pierde datele. În cazul în care nu îți dorești să plătești pentru un soft premium, poți alege un antivirus gratuit, care se bucură de recenzii pozitive de la alți utilizatori, pe care îl poți descărca de pe App Store sau Google Play, în funcție de sistemul de operare al telefonului tău. 

Folosește-te de Cloud

Pentru a nu sta mereu cu grija că backup-ul nu s-a făcut în parametri corespunzători sau că antivirusul nu își face bine treaba, ar trebui să stochezi cât mai puține fișiere pe telefonul tău și să te bazezi, în schimb, pe serviciile de tip Cloud.

Printr-un astfel de serviciu, poți „depozita” automat orice tip de fișier sau document, pe care îl vei putea accesa oricând, de pe orice dispozitiv. Astfel, îți vei putea ține în siguranță toate documentele, pozele, filmulețele, muzica sau contactele, dar și anumite aplicații custom care nu mai sunt disponibile pentru descărcare. 

Avantajul aplicațiilor de tip Cloud constă în faptul că fișierele și documentele tale pot fi accesate de pe orice dispozitiv, cu ajutorul numelui de utilizator și al parolei. Astfel, în cazul în care dorești să-ți înlocuiești telefonul, nu va mai trebui să-ți transferi toate datele și poți face acest lucru în mod direct, fără mari bătăi de cap. 

Ai grijă de telefonul tău, dar și de datele tale personale și nu uita să îți iei toate măsurile de siguranță pentru a le proteja pe cât posibil. Rezervă-ți câteva minute pentru a-ți pune telefonul la punct și asigură-te că ai luat toate măsurile necesare pentru a nu îți pierde datele. 

Sursa Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda