Felul în care arată locuința ta spune foarte multe despre tine. Designul apartamentului tău reflectă atât gusturile, cât și personalitatea ta, motiv pentru care e foarte important să te asiguri că imaginea pe care o prezinți vizitatorilor e una care te avantajează.

Dacă vrei să le lași o impresie memorabilă celor care îți trec pragul, atunci ar fi bine să faci câteva schimbări în locuința ta. Iar dacă bugetul tău nu îți permite să investești în renovare, nu-ți face griji. Există metode prin care poți schimba radical aspectul și atmosfera din locuința ta, fără să fie nevoie să spargi pușculița. Urmează acești 5 pași simpli și te vei putea bucura de un apartament care să te reprezinte, cu un buget redus:

  1. Folosește lumina

Iluminatul poate modifica foarte mult atmosfera din apartamentul tău, dacă este folosit în mod inteligent. Acest lucru nu era posibil în trecut, când singurele becuri pe care le puteai folosi erau cele incandescente, însă, în prezent, tehnologia iluminatului a evoluat mult. Acum poți alege pentru casa ta becuri cu LED cărora le poți schimba culoarea sau intensitatea cu o simplă apăsare de buton, direct de pe telefonul mobil.

Acestea sunt mai performante și mai eficiente energetic, iar durata lor lungă de viață te va ajuta chiar să economisești bani, pe termen lung. Mai mult, cu ajutorul unei aplicații, poți sincroniza becurile LED cu muzică sau chiar le poți seta să te trezească dimineața.

  1. Decorează pereții

Nimic nu poate fi mai plictisitor decât un perete gol, motiv pentru care ar trebui să folosești ornamente sau diferite tipuri de decorațiuni care să „condimenteze” decorul locuinței tale. Poți folosi afișe și postere sau chiar ornamente în relief pentru decorarea pereților. Cheia este ca ele să te reprezinte și să se potrivească cu restul decorului din locuință.

Spre exemplu, într-o cameră cu mobilier colorat, poți opta pentru un afiș supradimensionat în culori alb-negru pentru un contrast puternic, dar plăcut, în același timp. De asemenea, dacă nu apreciezi în mod deosebit afișele, poți opta pentru ornamente în relief pe care le poți lipi sau obiecte de decor ce pot fi atârnate într-un cui.

  1. Mărește spațiul cu ajutorul efectelor optice

Dacă locuiești într-un apartament mic, atunci știi cât de important este să folosești eficient spațiul de care dispui. Totodată, este esențial ca musafirii să nu se simtă prea înghesuiți atunci când te vizitează.

Din fericire, poți face spațiul din locuință să pară mult mai mare decât este, cu ajutorul oglinzilor. Plasate în poziții strategice în casa ta, oglinzile vor crea iluzia unui spațiu mult mai mare decât în realitate, lucru care va schimba atât percepția ta, cât și pe cea a musafirilor tăi. Mai mult, oglinzile vor ajuta mult la o iluminare mai bună a locuinței tale, fie cu lumină naturală, fie cu lumină artificială, lucru care nu poate fi decât un câștig pentru tine.

  1. Atrage atenția oaspeților cu ajutorul accesoriilor

Accesoriile de apartament, fie ele corpuri de iluminat, obiecte decorative sau chiar rafturile cu cărți, sunt o modalitate excelentă de a integra  elemente noi și interesante în designul locuinței tale, conform The Spruce. O simplă lampă cu o formă mai excentrică poate schimba complet aspectul livingului tău, în timp ce un raft cu cărți poate fi un detaliu excelent în hol, dacă spațiul o permite.

Poți folosi vaze cu forme deosebite sau chiar obiecte abstracte, pentru a atrage atenția oaspeților tăi, iar efectul acestora asupra decorului general va fi mult mai puternic decât ai putea crede.  

  1. Adaugă plante în peisaj

Plantele nu ar trebui să lipsească din decorul niciunei locuințe. Acestea pot fi o sursă de relaxare și încântare ori de câte ori te afli acasă și vor fi, cu siguranță, remarcate și de musafirii tăi. Tocmai de aceea, ar trebui să alegi specii de plante interesante, cu forme și texturi deosebite, care să atragă și să mențină atenția invitaților tăi.

Ar trebui să ai cel puțin câte o plantă în fiecare cameră, iar dacă serviciul nu îți lasă mult timp pentru îngrijirea lor, optează pentru cactuși și plante care nu au nevoie de multă apă și nici de atenție specială pentru a supraviețui.

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda