E obiectul care te însoțește zi de zi și cel pe care te bazezi chiar și pentru cele mai (aparent) mărunte aspecte din viața ta. Nu-i surprinzător, deci, că vrei să-l păstrezi intact și perfect funcțional. Împreună cu Mobiup, îți arătăm pe parcursul mai multor episoade tot ce ai de făcut ca exploatezi întregul potențial al telefonului tău.

Într-o lume în care avem din ce în ce mai puțin timp la dispoziție și în care suntem mereu prinși între două întâlniri poate deveni o adevărată corvoadă să îți faci timp să stai în loc și să îți încarci telefonul. Vestea bună? Ca și în cazul computerelor, și aici poți apela la tot felul de „shortcuts”.

Cum poți, deci, să te asiguri că ai mereu telefonul încărcat atunci când ești pe fugă?

Prima variantă pe care ar fi bine s-o iei în calcul e power bank-ul. Popularitatea lor a crescut mult în ultimii ani, mai ales în contextul în care ajungem să nu mai plecăm nicăieri fără telefon. Power bank-urile sunt mici, foarte ușor de transportat și pot să încarce foarte ușor un telefon sau o tabletă, așa că data viitoare când vrei să ai telefonul încărcat rapid, între două întâlniri, power bank-ul poate fi soluția ideală.

Folosește „quick charge”

Înainte de toate ar fi bine să știi că nu e suficient să ai un telefon mobil prevăzut cu această tehnologie. Vei mai avea nevoie și de un încărcător special, pe care îl poți cumpăra online sau din magazinele specializate. „Quick charge”-ul îți permite să îți încarci telefonul la peste 50% în doar jumătate de oră sau chiar mai puțin, în funcție de model și brand. Pe site-urile specializate în review-uri tech vei găsi și utilizatori care spun că unul dintre minusurile acestei tehnologii e că, pe cât de repede îți încarcă telefonul, pe atât de rapid acesta se descarcă. Totul e să încerci și să vezi dacă poate deveni o variantă potrivită pentru tine și pentru telefonul tău.


Citește și alte articole pe această temă:


Activează opțiunea „Airplane Mode”

O altă metodă pentru a încărca telefonul mai repede e să activezi funcția Airplane Mode. Dacă nu ești familiarizat cu această funcție a telefonului tău, atunci e bine să știi că o găsești în Lock sau Home: un simplu swipe te va duce la ea. După ce activezi această funcție vei vedea icon-ul în partea din stânga sus a telefonului, pe status bar. Mai poți ajunge la ea și intrând în Settings → Airplane Mode. Ce ar trebui să mai știi e că în tot timpul în care ai activată această opțiune nu mai poți primi apeluri telefonice, iar conexiunea ta la internet va fi oprită. Telefonul se va încărca de două ori mai repede atunci când activezi Airplane Mode.

Folosește un încărcător de iPad dacă ai iPhone

Un încărcător de iPad are 12W (2.1 A), comparativ cu cel de telefon – care are, de regulă, 5W (1 A). Asta înseamnă că, dacă în mod normal încărcarea telefonului tău ar dura două ore, cu ajutorul unui încărcător de iPad poți reduce timpul la o oră. Prețul unui asemenea încărcător nu sare, de regulă, de 20 de dolari.

Tips & tricks pentru telefoanele cu Android

În cazul în care ai telefon cu Android poți să recurgi la trucurile de mai jos.

  • Dezactivează toate serviciile care știi că ar putea consuma multă energie: GPS, NFC, Wi-Fi, Bluetooth etc.
  • Evită să îți încarci telefonul cu alt charger decât cel original. Încărcătorul original al telefonului e proiectat să funcționeze la parametri optimi, iar dacă folosești altul cu o intensitate mai mică, consecința firească e că timpul de care are nevoie telefonul pentru a ajunge la 100% va crește.
  • Încearcă să încarci telefonul cu un charger mobil. O baterie externă bună îți va încărca telefonul mai repede decât încărcătorul obișnuit.
  • Dacă ai de ales dintre a încărca telefonul la portul USB sau la priză, ar fi bine să alegi priza. Porturile USB funcționează, de obicei, la 2,5 – 4,5 W. Cu alte cuvinte, sunt insuficienți pentru a încărca telefonul rapid.

Data viitoare când trebuie să îți încarci telefonul pe fugă ai putea să alegi să folosești una dintre aceste variante. În timp le poți testa pe toate și poți descoperi, astfel, care e cea mai eficientă pentru telefonul tău.

Foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda