Viteza unui vehicul este determinată de un cumul de factori, printre care se numără eficiența și performanța motorului, greutatea totală și calitatea pieselor electrice. 

Cele mai importante două lucruri pe care ar trebui să le asiguri mașinii, dacă vrei să aibă mai multă putere, sunt aerul și combustibilul. Specialiștii recomandă ca unul din trei plinuri de combustibil să fie făcut cu benzină sau motorină premium. Acest tip de combustibil asigură o ardere mai bună și va spori accelerația mașinii și astfel demarajul de la 0 la 100 km/h poate scădea cu până la două secunde. Totodată, un lubrifiant de calitate va prelungi perioada de viață a motorului și va contribui la creșterea puterii mașinii.

Iată ce alte măsuri eficiente poți lua pentru a-ți face mașina mai rapidă:

Crește puterea motorului

Creșterea puterii motorului se poate face simplu, fără înlocuirea acestuia. O metodă care și-a dovedit eficiența și este frecvent utilizată este cea numită chip tuning, care înseamnă resoftarea modulului electronic de comandă ECU. Cu ajutorul acestei metode, în cazul mașinilor în stare tehnică bună, puterea motorului poate crește cu până la 12% (pentru cele pe benzină) și cu până la 40% (pentru cele diesel). 

Redu greutatea mașinii

Cu cât mașina cântărește mai puțin, cu atât va merge mai repede. Drept urmare, dacă îți dorești un autovehicul rapid, este recomandat să scapi de greutatea inutilă. Începe cu portbagajul și elimină toate obiectele care nu îți sunt de folos, dar pe care, în timp, ai ajuns să le depozitezi acolo. Totodată, o altă metodă de a reduce semnificativ greutatea mașinii este să înlocuiești capota și ușa de portbagaj cu modele din fibră de carbon. 

Achiziționează un set de anvelope bun

Pentru a mări viteza autovehicului este important ca principalele componente ale sale să se afle într-o stare bună de funcționare. Un set bun de anvelope poate face diferența în ceea ce privește viteza. Mai multă aderență înseamnă rapiditate și siguranță. În plus, dacă anvelopele sunt de bună calitate, și capacitatea de manipulare va fi mai bună, mai ales la viraje. Anvelopele mai mari, chiar și cu un centimetru, asigură o deplasare mai rapidă a mașinii. Totodată, indiferent de tipul de anvelope pe care alegi să îl folosești, nu uita să verifici constant presiunea acestora.

Curăță carburatorul

Dacă ai o mașină care are carburator, n-ar strica să verifici starea acestuia. Un carburator este un dispozitiv care asigură amestecul corect de aer și combustibil, astfel încât motorul să poată fi utilizat în diferite regimuri de funcționare. Curățarea carburatorului poate contribui la creșterea vitezei mașinii. O nouă galerie de admisie și trecerea de la doi la patru cilindri ajută, de asemenea, la obținerea unui autovehicul mai rapid. În ultimii ani, mașinile au fost construite cu motoare pe injecție.

Înlocuiește piesele mecanice

Dacă sunt piese mecanice pe care le poți actualiza sau înlocui, nu ezita să faci acest lucru. Piesele mecanice afectează puterea mașinii și o încetinesc. Ventilatoarele care mențin motorul rece și pompele de combustibil sunt două componente (de regulă, le găsim la mașinile vechi) ce pot fi înlocuite cu unele electrice care vor ajuta la creșterii puterii mașinii.

Indiferent de modificările pe care vrei să le faci pentru a obține o mașină mai rapidă, este important să te consulți cu mecanicii profesioniști înainte de a lua orice decizie.  

Sursă foto: ParabolStudio/ Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda