Dacă simți că garderoba ta actuală nu îți mai reprezintă personalitatea sau nu mai este potrivită cu noile tale pasiuni sau jobul pe care îl deții în prezent, a venit momentul sa faci o schimbare semnificativă. Din păcate, aceasta schimbare nu o să se întâmple peste noapte, ca în filme, ci presupune investiții responsabile și rezonabile, făcute la momentul potrivit.  

Dacă și pentru tine a venit vremea să abordezi un look mai matur, mai sofisticat, dar totuși cool, iată câteva sfaturi pentru a-ți reînnoi garderoba fără sa îți distrugi bugetul.

Shopping la tine în dulap

Înainte de a începe să îţi faci o listă cu toate lucrurile pe care le ai de cumpărat, fă ordine în actuala ta garderobă şi decide ce vrei să păstrezi şi ce nu. Ia în considerare faptul că tot ce nu mai porţi, dar este într-o stare bună poate fi donat unor instituţii precum Crucea Roşie. Este posibil să descoperi că ai obiecte vestimentare pe care nu le-ai mai purtat de foarte mult timp şi care se potrivesc noului tău stil de viaţă sau că ai haine pe care nu ai mai vrea să le porţi niciodată. Păstrează doar piesele care îţi vin bine şi consideri că te reprezintă în acest moment al vieţii tale. 

Clasicul e mereu la modă

Odată ce ai decis ce vrei să păstrezi din vechea garderobă, te poţi concentra pe ceea ce trebuie adăugat. O abordare clasică va fi mereu la modă, aşa că te sfătuim să investeşti, trepat, în piese clasice de bună calitate, care nu se vor demoda şi care vor rezista în timp la numeroase purtări. Optează pentru cămăşi din bumbac sau poplin în culori precum alb, negru sau bleu, tricouri de bumbac, preferabil simple, fără imprimeuri, pulovere din lână sau din caşmir, jeanşi cu tăietură clasică, încălţăminte din piele, un palton din lână cu o croială impecabilă şi eventual o geacă din piele neagră. 

Poate părea că toate acestea necesită o investiţie majoră, dar, cumpărate în timp, ţinând mereu seamă de calitatea materialului şi a felului în care au fost produse, cheltuiala se va amortiza şi vei constata că ajungi la aceleaşi costuri ca atunci cand optezi pentru aceleaşi produse, dar de o calitate mult mai scăzută, pe care eşti nevoit să le rulezi mai des.

Cumpără la reduceri

Când ştii exact ce vrei să cumperi, este mai uşor să navighezi prin mulţimea de produse din timpul reducerilor de sezon. Reducerile sunt momentul perfect să cumperi produse de bună calitate, pe care, poate, nu ţi le-ai permis atunci când aveau preţul întreg. Pe lângă obiectele vestimentare clasice, pe care le aminteam mai sus, perioada reducerilor este optimă pentru a investi în accesoriile care vor da eleganţă şi personalitate ţinutei tale: geantă de birou sau de voiaj, un ceas elegant sau un portofel din piele. 

De asemenea, dacă eşti pasionat de sport, acesta ar fi un moment propice să investeşti în echipament sportiv. De exemplu, dacă eşti un amator al sporturilor de iarnă, acum ar fi momentul să investeşti în accesorii precum manusi ski, ochelari de ski sau o pereche nouă de clăpari. 

Mergi la croitor

Poate nu e tocmai la modă printre prietenii tăi, dar o piesă vestimentară făcută la comandă va arăta mult mai bine decât orice poţi cumpăra din magazine. Găseşte-ţi un croitor priceput şi stilul tău nu va avea decât de profitat. Fie că alegi să îţi faci sur mesure un costum, un palton sau doar un pantalon, vei observa imediat diferenţa. În plus, costurile pot fi considerabil mai reduse, desigur, și în funcţie de calitatea materialului ales.

Cumpără second hand  

Magazinele second-hand online şi consignaţiile au devenit foarte populare şi în ţara noastră şi, în mod surprinzător, unele dintre ele  vând articole foarte elegante, de la branduri de lux, la preţuri mai mult decât reduse. De asemenea, în astfel de magazine poţi găsi chiar şi produse noi, la preţuri foarte bune. Dacă reuşeşti să îţi învingi prejudecăţile care încă mai circulă cu privire la acest tip de magazine, vei constata că poţi cumpăra cu bani puţini articole de foarte bună calitate şi foarte cool. În plus, există acele obiecte vestimentare, cum este cazul gecii de piele, care arată mult mai bine după ce timpul şi-a pus amprenta asupra lor. 

Să-ţi creezi o garderobă nouă poate lua ceva timp şi oarecare investiţii, dar, cu puţină disciplină şi atenţie la detalii, poţi obţine un look elegant şi modern mai repede decât te aştepţi.

Sursa foto: Unsplash 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda