Cine spune că doar femeile ar trebui să aibă un arsenal de produse de păstrare a unui look de invidiat? Nu, nu, nici bărbații nu ar trebui să neglijeze acest capitol, mai ales că, în ultimii zece ani, oferta produselor de grooming s-a diversificat foarte mult, oferind soluții pentru toate problemele pe care bărbații le întâmpină frecvent.

Dacă încă nu știi cu ce să începi în ceea ce privește organizarea trusei de îngrijire și înfrumusețare, ți-am pregătit mai jos o listă cu produsele și accesoriile pe care e musai să le ai și tu.

Parfumul

Fiecare bărbat ar trebui să aibă un parfum semnătură, care să îi completeze imaginea și să-l ajute să iasă în evidență. Dacă nu poți alege unul singur, mergi pe varianta unuia de vară, când sunt mai potrivite notele fresh, citrice sau marine, și a unuia de iarnă, ceva mai intens, cu note orientale și note lemnoase. Sunt nenumărate opțiuni din care poți alege, așa că nu-ți rămâne decât să testezi cât mai multe variante, pentru a vedea care este parfumul barbatesc cu care simți că te identifici cel mai bine.

Pieptenele & forfecuța

Sunt două accesorii indispensabile bărbaților încă din cele mai vechi timpuri. Cu ajutorul pieptenelui vei avea întotdeauna părul aranjat în direcția potrivită și îți vei pieptăna barba, ca să dobândească forma pe care o dorești. Apelează apoi la forfecuță pentru a o tunde și a ajusta lungimea unor fire de păr, astfel încât să ai de fiecare dată un look cool și îngrijit.

Șamponul și gelul de duș

De regulă, în cazul bărbaților nu există o diversitate atât de mare în ceea ce privește aceste două produse, ba chiar vei întâlni formula doi în unu de cele mai multe ori. Recomandarea noastră, în schimb, este să alegi produse diferite pentru spălarea părului și a corpului. Sunt zone ale corpului care au nevoie de câte un produs dedicat nevoilor particulare ale acestora (dacă ai păr cu tendință de îngrășare, de exemplu, alege un șampon special pentru asta, care să-ți curețe scalpul în profunzime). În ceea ce privește gelul de duș, ghidează-te în funcție de preferințele tale în materie de aromă și textură (gel, exfoliant sau cremă).

Produsele de styling

Pe lângă produsele de curățare a părului și a corpului, ai nevoie și de câteva produse care să te ajute să obții look-ul dorit. Iar cele de styling, cum sunt fixativul, crema sau gelul pentru finisare și spuma de păr, nu ar trebui să îți lipsească din trusa de grooming. Cu ajutorul lor îți poți cuminți firele de păr rebele (inclusiv pe cele de barbă, pentru care există formule speciale, în cazul în care nu vrei să folosești tot produsele pentru păr) sau poți obține acel aspect voit dezordonat, care arată atât de cool!

Set de manichiură

Forfecuța de unghii, unghiera și pila (obligatoriu cu două fețe, una abrazivă, pentru scurtarea unghiilor, și una fină, pentru netezirea lor) nu ar trebui să îți lipsească niciodată din trusa de grooming, pentru că nu ai voie să neglijezi aspectul unghiilor și a mâinilor tale. E un proces important, care durează foarte puțin, dar care are un impact uriaș asupra imaginii tale. Și este o dovadă de respect față de tine, în primul rând, dar și față de cei cu care intri în contact.

Acestea fiind spuse, este timpul să te pui pe treabă și să-ți organizezi trusa de grooming pentru a arăta impecabil în fiecare zi!

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda