Ca bărbat, îți dorești să fii în formă, însă este important să te simți și foarte bine în pielea ta. Poate fi dificil să ajungi la un corp de invidiat, însă lucrurile nu se opresc aici. Apoi, este important să te și menții, lucru poate chiar mai greu decât procesul inițial, deoarece este vorba de un stil de viață care trebuie păstrat. 

Vei vedea însă că, odată ce ți-ai obișnuit corpul cu obiceiuri sănătoase, nu va mai fi atât de greu. Până la urmă, multe lucruri țin de obișnuință și, odată intrate în rutina zilnică, sunt realizate firesc și natural. 

Iată o listă de șase recomandări care te vor ajuta să ai un corp sănătos și puternic, cu care te poți mândri: 

  • Fă sport în zori

Atunci când te ambiționezi să faci mișcare dimineața devreme, îți pui corpul la treabă, astfel că el va consuma calorii și va genera doza de energie necesară pentru întreaga zi. Spre deosebire de sportul făcut seara, când ești obosit și posibil cu stomacul plin, dimineața ai mai mult chef și energie decât ai crede. 

Vei vedea că și atunci când nu te-ai odihnit suficient, o alergare de dimineață dă naștere la o energie de care nu credeai că ești capabil. Sportul dimineața este mai energizant decât cafeaua și sigur mult mai sănătos. 

  • Mănâncă alimente sănătoase pe termen lung

Atunci când ai tendința de a mânca tot felul de alimente de care ți se face poftă, corpul tinde să se îngrașe, mai ales dacă optezi pentru mâncăruri sărate sau dulciuri. E bine să ții cont de un principiu simplu: cea mai mare cantitate și frecvență a hranei să fie dată de alimentele sănătoase, iar celelalte să fie consumate mai rar. 

Procentual, alimentele trebuie să ocupe loc în alimentație în felul următor: produse din cereale integrale (25%), ouă, carne, pește (10%), produse lactate cu conținut redus de grăsime (15%), zarzavat (20%), fructe (15%), legume, semințe, nuci (15%).

  • Antrenează-te intens

Un corp de invidiat se formează și se menține cu un efort fizic susținut și intens. Treptat, adoptă exerciții fizice care te solicită din ce în ce mai mult și care te fac să ieși din zona de confort. Dacă te ajută muzica, folosește căști wireless, acestea sunt compatibile cu multe modele de telefoane și astfel nu te încurci în cabluri când faci sport.  

Dacă nu te poți motiva singur să ai un program de exerciții fizice zi de zi, atunci poți apela la un trainer personal. O astfel de persoană are pregătirea necesară să te ajute să arăți așa cum îți dorești și să îți setezi obiective realizabile în legătură cu corpul tău. 

  • Ai grijă de postura corpului

Dacă ai un job care implică sedentarism, știi cât de greu îți poate fi după o zi întreagă în care ai stat pe scaun, cu umerii aplecați la un calculator. E important să ai grijă de corpul tău și în perioada în care lucrezi. Pune-ți un reminder pe telefon sau pe smartwatch să te ridici de pe scaun la fiecare oră. 

Folosește un scaun care să te ajute să ai o postură corectă în timpul în care lucrezi. Atunci când iei pauze, întinde-ți fiecare mușchi, inspiră și expiră adânc. Odihnește-ți ochii la lumină naturală și privește vegetația, ajută la relaxarea creierului. Fă scurte plimbări sau urcă și coboară scările. Toate aceste mici lucruri vor ajuta corpul să nu fie afectat pe termen lung de efectele sedentarismului. 

  • Asigură-te că ai 7-8 ore de somn în fiecare noapte

Nevoia de somn a organismului este reală. Lipsa somnului sau un somn insuficient poate provoca în timp probleme serioase de sănătate. De aceea, e ideal ca în fiecare noapte să dormi 7-8 ore. Mai puțin de atât nu te ajută din păcate. Un somn odihnitor se împacă foarte bine cu o zi activă. Drept urmare, dacă faci zilnic mișcare, vei vedea că și somnul e mai profund și mai odihnitor. 

În cazul în care te confrunți cu insomnii, apelează la un medic și nu lăsa problema să escaladeze. De asemenea, nu considera o soluție automedicația, îți poți face mai mult rău. Practic, somnul este vital și de aceea este important să îi acorzi atenția necesară, pentru o stare de sănătate bună pe termen lung. 

  • Întărește-ți masa musculară

Un corp puternic este un corp care are mușchi puternici. Dincolo de exercițiile fizice cu greutăți care te vor ajuta în acest sens, și alimentația are un rol important în dezvoltarea și menținerea masei musculare. Proteinele trebuie împărțite în 5-6 porții mici de-a lungul zilei. Alimentele bogate în proteine sunt: 

  • Carne slabă – carne de vită, miel, vițel, porc; 
  • Carne de pasăre – pui, curcan, rață, gâscă;
  • Pește și fructe de mare – pește, creveți, crab, homar, midii, stridii, scoici;
  • Ouă;
  • Produse lactate – lapte, iaurt (în special iaurt grecesc), brânză (în special brânză de vaci);
  • Nuci și semințe – migdale, nuci, nuci de macadamia, alune, caju, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de floarea-soarelui;
  • Leguminoase și fasole – fasole de orice fel, linte, năut, mazăre, tofu.

Ține cont de aceste șase sfaturi pentru a avea un corp puternic și sănătos. Vei vedea că odată cu trecerea timpului, obiceiurile sănătoase vor deveni obișnuință și vei asimila ușor un nou stil de viață, care îți va aduce beneficii pe termen lung. 

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda