În secolul în care termeni precum hipster capătă amploare aproape îngrijorător de repede și pe care oamenii și îi atribuie fără să înțelegeagă prea bine dacă îi definesc de fapt, bărbieritul este pus la colț. Ba mai mult, barba, ca posibil criteriu de apartenență la un grup, a devenit un mijloc de marginalizare. Deci ce se întâmplă cu cei care au curajul de a pronunța ferm ce vor și care știu ce îi avantajează? Contrar așteptărilor, nimic rău! Ba mai mult, plasându-se de partea pielii netede, se vor diferenția cu stil de numeroasele figuri îmbătrânite prematur, la fel de bine cum, luptând împotriva curentului, vor da dovadă de autenticitate.

Este important, totuși, să se înțeleagă că nu suntem nicidecum împotriva podoabei faciale, ci, mai degrabă, nu credem că a te ghida după un trend îți va aduce vreun beneficiu pe termen lung, mai ales atunci când nu vine cu îmbunătățiri vizibile nici măcar pe termen scurt.

Dacă și tu te-ai săturat să încerci să te adaptezi trendurilor doar de dragul prietenilor, iar acum ai decis să îți valorifici adevărata identitate, înseamnă că este momentul în care trebuie să îi faci loc unuia dintre aceste aparate de bărbierit în viața ta. Pe deasupra, îți spulberăm și orice urmă de îndoială cu aceste 3 mesaje pe care le vei transmite încă de la prima probă a aparatului. În plus, nu numai că scot bărbieritul din anonimat ba care chiar îl întorc în avantajul tău:

1. Ești responsabil

Deși o barbă poate fi privată de atenție zile în șir, un bărbierit fin nu se obține fără perseverență. Asta înseamnă că o vei include în rutina de dimineață, înainte de birou. Această ambiție poate fi interpretată în numeroase feluri, care mai de care în avantajul tău. Sexul opus va fi vădit impresionat, pentru că interesul pentru îngrijirea personală înseamnă nici mai mult, nici mai puțin decât devotament. Asta trimite atât la grija pe care i-o vei purta persoanei de lângă tine, cât și la predispoziția ta de a clădi un viitor.  Să trimiți aceste semnale tocmai a devenit mai simplu, nu?

2. Îți faci treaba mai bine decât ceilalți

Aloci o atenție sporită detaliilor, deci vei fi visul oricărui angajator. Cele 10 minute pe care le dedici în fiecare dimineață bărbieritului vor rezona negreșit cu posibilitatea de a rămâne încă pe atât peste program, dacă bunăstarea firmei o cere. Tot ce trebuie să mai faci este să alegi un croitor de încredere, cu o afinitate pentru un costum bine croit, pe care îl vei purta cu pantofii tăi care nu lasă loc de reproșuri. Felicitări! Tocmai ai devenit un protégé al șefului și ți-ai pavat primul metru din drumul lung spre promovare.

3. Ești autentic și stăpân pe tine însuți

Comoditatea unei bărbi este un adevăr universal, iar tu nu ești singurul pentru care poate părea atractivă. Deși inițial, când a început să capete popularitate, barba te scotea din anonimat, acum are efectul opus. Am stabilit că nu te mai urci în metrou, dar acum te încurajăm s-o faci, o dată doar, de dragul de a te convinge. Astfel, în timp ce colegii tăi se văd nevoiți a se întrece în stiluri de evidențiere ale bărbii, tu vei avea un avantaj încă din capul locului. Pe lângă asta, vei dovedi că te cunoști destul de bine încât să nu te lași manipulat, la fel cum vei arăta cu temeritate că trendurile nu cântăresc nimic în fața valorilor proprii.

Ca de obicei, experiența ne demonstrează că cel mai greu este să ieși din zona de confort, pentru că a găsi un aparat de bărbierit de calitate nu mai ridică de mult timp probleme.  Trebuie doar să ai grijă să alegi un brand cu tradiție, a cărui existență fructuoasă este un semn ușor de înțeles că merită atenția ta. Totodată, bărbieritul clasic, cu lama, este de apreciat, însă în prezent cele mai noi tehnologii au devenit accesibile oricui, deci de ce să nu aduci asta și în casa ta?

Dacă ești de aceeași părere cu noi, ori, dimpotrivă, scrie-ne mai jos:

Sursă foto: shutterstock, Dean Drobot

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda