photo-1484494789010-20fc1a011197.jpg

Ca să te asiguri că nu uiți nimic, mai ales dacă îți faci bagajul în mare grabă între două ture de party, îți propunem noi un checklist de festival,  pe care să-l verifici înainte de plecare.

1. O brățară smart care să te scape de grija banilor

BT Festival 1

La festival n-ar fi prea indicat să umbli cu portofelul după tine, să ai tot timpul grija lui și să-ți cadă din buzunarul pantalonilor în mijlocul vreunui dans mai zbuciumat. În cazul ăsta, ar merge o brățară BT smart, care funcționează asemenea unui card și  pe care poți să o folosești pentru cumpărături și plăți în țară sau în străinătate. Avantajul e că o vei avea mereu la tine, de-a dreptul, astfel că nu riști să-ți dispară toți banii și să fii nevoit să faci chetă la festival.

Abonamentul lunar pentru o astfel de brățară costă 3 lei/lună și o poți comanda direct de pe pagina Băncii Transilvania.

2. Rucsac impermeabil care să nu se inunde la prima ploaie

BT Festival 3

Chiar dacă se anunță vreme călduroasă, nu știi niciodată când dă o ploaie torențială de primăvară – vară, care să vă facă ciuciulete și pe tine și pe rucsacul tău. Oricum, dacă nu ai un rucsac măcar rezistent la apă sau chiar impermeabil, e suficient să-l lași diminețile pe jos, în rouă, și toate hainele vor ajunge să miroasă a mucegai. E adevărat, nimeni nu-ți cere să fii cel mai parfumat în cea de-a treia zi de festival, dar totuși…

Rucsacul Scudo de la Camelbak este rezistent la apă și, în plus, are un sistem de hidratare încorporat. Îl găsești la Decathlon, cu 199 de lei.

3. Un sac de dormit pentru un minimum de confort

BT Festival 4 1

Un sac de dormit de trei anotimpuri e vital, mai ales dacă plănuiești să faci un maraton de festivaluri, din primăvară până în toamnă și să și supraviețuiești. În plus, asta e cea mai sigură cale de a dormi pe ceva curat și ferit de insecte, cât de cât… Lăsând gluma la o parte, dacă plănuiești să mai și dormi între zilele de festival, un cort e un must. Iar dacă ești cu prietena, există și corturi duble, să vă țineți de cald (printre altele).

Pe emag.ro ai de ales dintre câteva modele de saci de dormit dubli, printre care și Vango Harmony, care costă 450 de lei.

4. Telefonul și un încărcător wireless ca să nu te dea ai tăi dispărut

BT Festival 5

Unii preferă ca în zilele de festival să-și ia cu ei un telefon mai old school, stil cărămiduță, a cărui baterie e infinită față de cele ale telefoanelor smartphone. În cazul ăsta, nu vei avea nicio grijă că rămâi complet descoperit, dar va trebui să-ți iei un aparat foto separat, dacă vrei să faci poze. Dacă preferi totuși un telefon mai din zilele noastre, ia cu tine și un încărcător wireless sau chiar unul pe bază de energie solară.

Pe cel.ro găsești o gamă de încărcătoare wireless, printre care și Samsung Fast Charge, al cărui preț este de 228 de lei.

5. Cizme de cauciuc ca să nu faci baie de noroi

BT Festival 6

Cizmele de cauciuc sunt la fel de necesare ca și sacul de dormit. Noroaiele de la Electric Castle au rămas în istorie și nimeni nu le-ar fi putut înfrunta fără o pereche zdravănă de cizme. Sigur, ia-ți și sneakers sau sandale la tine și folosește-le din plin, atunci când ai ocazia, în timpul zilei. Dar, în toiul nopții, e destul de neplăcut să mergi în sandale și să nimerești în cioburi sau altceva…

Ca să fii pregătit pentru orice eventualitate, la Deichmann găsești cizme de cauciuc pentru bărbați, cu 60 de lei.

6. Apa de cocos, leacul perfect pentru mahmureală

BT Festival 7

Mulți alții, mai experimentați decât noi, au încercat-o și jură că e cel mai bun leac pentru mahmureală. S-ar părea că există și un fundament medical legitim pentru treaba asta, datorită potasiului și a antioxidanților pe care apa de cocos îi conține. So, now you know. Nu e doar un produs pentru domnișoarele preocupate de siluetă și nutriție, așa că pune cu încredere o sticlă – două în bagaj, pentru diminețile mai dificile.

Înainte să pleci, fă-ți un stoc de apă de cocos, pe care o poți comanda online de la Republica BIO; o sticlă de 330 ml costă 12,5 lei.

7. Dopuri de urechi pentru scurte reprize de somn

BT Festival 8

Chiar dacă ești hotărât să nu ratezi vreun moment de distracție, din când în când va trebui să mai și dormi, măcar în pauzele dintre seturi, în reprize scurte. Și știi cum e, când vrei tu un dram de liniște, ceilalți se apucă să parlamenteze din ce în ce mai tare. În cazul ăsta, dopurile de urechi se vor dovedi a fi neprețuite.

Există chiar și dopuri de urechi pentru party people, care să atenueze doar volumul, sau poți să optezi pentru unele speciale pentru somn. Ambele variante se găsesc la MedicLand și costă 69 de lei.

8. Un set multifuncțional cu briceag

BT Festival 9

Pare un fleac, dar mereu apare ceva de tăiat, desfăcut sau aranjat și n-are sens să-ți rupi degetele ca să dovedești că ești Hercule. Un set cum sunt cele de la Swiss Army e compact, îl arunci în bagaj și n-ai grija lui. Dar atunci când vei avea cu adevărat nevoie de el, te vei bucura că l-ai luat.

Mai multe variante ale acestui set se vând pe magazinuloutdoor.ro, iar unul cu 12 accesorii costă 68 de lei.

9. Ochelari și pălărie sau șapcă de soare

BT Festival 10 1

Dacă nu vrei să mijești ochii tot timpul din cauza soarelui și nu vrei să face vreo insolație, și lucrurile astea sunt pe „musai list”. Cu ocazia asta, poți să optezi pentru accesorii cool, care merg bine la orice ținută. O pereche de ochelari e suficientă, dar pentru siguranță mai pune în bagaj și una de rezervă, pe care s-o ții în portochelari. Pălăria poate să fie oricum, à la Jason Mraz sau Pharrell, numai să-ți acopere capul de soare.

10. Articole de îngrijire personală în format travel size ca să nu te transformi în Omul Cavernelor

Cât durează festivalul, vei simți nevoia de un refresh, deși condițiile nu sunt ideale. Pune-ți în bagaj măcar un prosop și câteva articole de îngrijire în variantă de călătorie. În principiu, gândește-te care ți-e rutina de îngrijire de acasă și cumpără cam tot aceleași lucruri în format mini, ca să te asiguri că nu te transformi în Omul Cavernelor în cele câteva zile de festival.

În plus, nu uita de contracepție! Din motive evidente, dacă nu vrei să primești niște vești surprinzătoare la ceva timp după festival, e mai bine să fii acoperit. Dincolo de asta, e important să ai grijă de sănătatea ta și de a celor din jur.

BT Festival 11

După ce verifici lista, adaugă ce mai crezi tu de cuviință și păstrează o copie a listei complete undeva la îndemână, pentru a o folosi din nou pentru următorul festival… și următorul… și tot așa. Apoi, nu mai rămâne de făcut decât să petreci cu prieteni vechi și noi până dimineața. Distracție cât cuprinde!

Imagine cover: Shutterstock

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Moda